RafuZG Opublikowano 12 Września 2010 Opublikowano 12 Września 2010 Witam mam taki otóż problem, gdy wrzucam 1 i płynnie dodaje gazu powinien równomiernie przyśpieszać, ale tak nie jest i przygasa jakby się miał zaraz krztusić wtedy musze dodać wiecej gazu i wcisnąć sprzęgło aby nie zgasł. Na 2 i innych biegach wszystko dobrze tylko na 1 ma problem. Co to może być?
gr Opublikowano 17 Września 2010 Opublikowano 17 Września 2010 podłączę się.... bo mam coś podobnego, niezależnie czy na gazie cz na petrolu - przy okazji witając wszystkich jako nowy user - pozdr. sweetek
Dev Opublikowano 17 Września 2010 Opublikowano 17 Września 2010 najpierw czyszczenie przepustnicy potem adaptacja i ogolna diagnostyka, sprawdz podcisnienia, moze gdzies jest nieszczelnosc
wojtek26 Opublikowano 18 Września 2010 Opublikowano 18 Września 2010 Generalnie silniki 1,8 maja to do siebie ze przy ruszaniu łatwo jest zdławic, dlatego trzeba ruszac z wyższych obrotów i niestety lekko przytrzymac na półsprzegle.
Labiel Opublikowano 18 Września 2010 Opublikowano 18 Września 2010 Generalnie silniki 1,8 maja to do siebie ze przy ruszaniu łatwo jest zdławic, dlatego trzeba ruszac z wyższych obrotów i niestety lekko przytrzymac na półsprzegle. Potwierdzam. Wcześniej miałem A80 1,6TD i jak to w dieslu ruszałem prawie bez gazu, nie było siły żeby zdechł. W A4 1,8 jest całkiem inaczej, łatwo ją zdusić nawet jak na benzynę. Musiałem się przyzwyczaić że tu przy ruszaniu trzeba dodać więcej gazu niż normalnie. Tak więc jeśli macie te silniki od nie dawna, to możecie mieć takie wrażenie. Później się przyzwyczaicie.
Dev Opublikowano 18 Września 2010 Opublikowano 18 Września 2010 Kolego popraw oznaczenie silnik w profilu. Ma byc ADR a nie ARG
rusektdi Opublikowano 21 Września 2010 Opublikowano 21 Września 2010 Wszystko sie zgadza ! Zdecydowanie uwazaj na sprzeglo !
Rekomendowane odpowiedzi