Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ABC] odpalanie na zimnym 2,6 v6 1995

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam dosc nietypowy problem po przeczytaniu uważnym czesci postow dot tego problemu nic nie znalazłem

otóż , samochod jak stoi okolo 10 i wecej godzi ma problemy z rozruchem czasem nawet z 10 minut musze go uruchamiac, sa dni gdzie odpali bez najmniejszego problemu, zaraz po ruruchomieniu pracuje normalnie co wiecej jak go zgasze odrazu po uruchomieniu, i probuje odpalic ponownie zaskakuje bez jakby sie nigdy nic nie dzialo

po 3 h pali normalnie po nocy jest juz problem

dodam iz , Vag nic nie pakuzeja zadnych bledów

wymieniony na nowy orginalny czujnik temp dolotu powietrza, czujnik temp plynu tez na orginał

pompa pracuje, kable i świece sa nowe i markowe, filtr powietrza nowy, caly rorzad koplet tez wymieniony,

dodam tylko ze lekko szarpie i czuc to na jałowym, i wolnych obrotach poradzcie co sprawdzic ??? od czego zaczac bo nikt sie nieche podejmowac roboty na tydzien

Opublikowano

na 100% przed zmiana sytuacja była podobna, bo zmianie bez zmian, sprawdzono rorzad w ASO[br]Dopisany: 11 Wrzesień 2007, 17:21 _________________________________________________dodam również, iż przy temp 30 stopni bylo to niezauwazalne teraz temp 11+ i zaczynaja sie schody

Opublikowano

nie poradzilem soebi nie wiem czy nieskonczy sie to w aso niech szukaja[br]Dopisany: 13 Wrzesień 2007, 19:21 _________________________________________________ale ciekawa zaleznosc odkryłem, gdy auto stoi z gorrki mam duzy problem z odpalaniem, gdy stoi na rownym juz nieraz bylo ze odpalił na zimnym silniku za pierwszym razem ?! czy ja już wariuje :mysli:?

Opublikowano

witaj moze kiepska jakosc paliwa( skoro to tylko na mrozie) :mysli: miałem jednego razu podobny przypadek zatankowałem zupełnie przypadkowo na nieznajomej"stacji paliw ......" ale problem nigdy póżniej sie juz nie ponowił (pod warunkiem ze juz tam nie takuje :)) pozdrawiam

Opublikowano

nie poradzilem soebi nie wiem czy nieskonczy sie to w aso niech szukaja[br]Dopisany: 13 Wrzesień 2007, 19:21 _________________________________________________ale ciekawa zaleznosc odkryłem, gdy auto stoi z gorrki mam duzy problem z odpalaniem, gdy stoi na rownym juz nieraz bylo ze odpalił na zimnym silniku za pierwszym razem ?! czy ja już wariuje :mysli:?

A masz Gaz ??

Bo ja mam i mój problem z porannym zapalaniem chyba rozwiązałem.

więcej tutaj

http://www.a4-klub.iq.pl/smf/index.php/topic,16670.new.html#new

Opublikowano

odp :

paliwo tankuje na roznych stacjach tez bylo takie podejżenie

Gaz brak i napewno nie bedzie[br]Dopisany: 14 Wrzesień 2007, 08:04 _________________________________________________rozwiązanie problemu : regulator cisnienia paliwa zmieniono, paliwo spływało do baku zamiast tworzyć ciśnienie by wtryski zaskoczyły, najlepiej zacisnąc wąż zwrotny i sprobować odpalić pojazd

Opublikowano

mnie ten problem zaczyna dobijac ale wkoncu znalazlem pare fajnych stronek i zlokalizowalem (isv) a co lepsze nie na stronie o 12v tylko 20v jest schemat mojego czujnika http://20v.org/engprob.htm#isv, wstepne odlaczenie daje 90 % poprawe, zabieram sie za czyszczenie . weglug stronki 12v.org

wiekszosc czujnikow ma ogrniczona zywotnosc podejrzewam ze tez sie skonczy w aso bo mi na vagu nic nie wychodzi

pozdrawiam

p.s czy isv powinien glosno cykac??

Opublikowano

co to jest ten isv czyjnik gdzie sie zjnajduje ? co on robi wogole ?

Opublikowano

czesc

jest coraz gorzej jak wczesniej przestal odpalac, tylko u mnie tak jakby napiecie spadalo bo licznik sie zeruje

i po przeczyszczeniu isv przestal cykac - moze zwarcie robi???

jezdzi normalnie co robic??

pozdrawiam

jaskil

Opublikowano

czesc

jest coraz gorzej jak wczesniej przestal odpalac, tylko u mnie tak jakby napiecie spadalo bo licznik sie zeruje

i po przeczyszczeniu isv przestal cykac - moze zwarcie robi???

jezdzi normalnie co robic??

pozdrawiam

jaskil

A akumulator masz dobry??

Opublikowano

czesc

troche nieobecnosci

i walsnie to jest odpowiedz akumulator wlozylem nowy i wszystko dziala

tylo jeszcze pozostaje pytanie czy altrnator pada- jaki prad ladowania powinien byc w audi??

pozdrawiam

Opublikowano

zlokalizowano, ze :

na zimnym silniku, przy probie rozruchu (zazwyczaj nieudanej) po wykręceniu świec są one mokre!!

dopiero po odczekaniu ok 30 minut odpala od kopa

cewke zmieniano, moduł zapłonu tez zmieniono i dalej to samo niestety

HELP me po juz 4 tygodnie goście szukają przyczyny

[br]Dopisany: 18 Październik 2007, 19:01 _________________________________________________zlokalizowano usterke :

błędne czasy wtrysków, czasy sa dwukrotnie spoźnione,

przyczyna :

prawdopodobnie jednostka centralna, po poludniu napiszę wiecej

[br]Dopisany: 26 Październik 2007, 10:04 _________________________________________________panowie sprawa wygląda następująco :

elektromechanik spec od różnosci wzioł komputer, na drugi dzien zamontowal komputer i auto odpaliło, powiedzial ze jest gotowe, !

ucieszony ale przezorny zszedlem rano przekrecam klluczyk i co ?? i nic dalej to samo,

wkurzony maxymalnie odpiołem akumulator doslownie na 5 sekund, zciagnolem i załozyłem kleme, przekrecam kluczyk i auto odpala jak gdyby nigdy nic !!!!!!!!!

ma ktos jakis pomysł ??[br]Dopisany: 27 Październik 2007, 12:46 _________________________________________________

ROZWIĄZANIE PROBLEMU USUNIĘCIE PRZYCZYNY :

WYMIENIONO USZKODZONY STEROWNIK SILNIKA (KOMPUTER) KOSZT 400 ZŁ OCZYWISCIE TRZEBA BYŁO JESZCZE PRZEPROGRAMOWAĆ GO BY ŁAPAŁ MOJ IMMO, SAMOCHÓD ODPALA JAK Z FABRYKI.

TEMAT MOŻNA ZAMKNĄĆ

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...