Skocz do zawartości
IGNOROWANY

SPOT POZNAŃSKI - NIEDZIELA godzina 17:00

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka panowie

siemka siemka witamy ziomka :yeah: :yeah: :yeah:

• Odpowiedzi 103.6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Madas

16552

• nike21

8875

• Musashi

5707

• variocustoms

5052

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Fan a czy ten zewnętrrzny dysk masz uruchomiony w zarządzaniu dyskami ? bo czasami może szwankować jak nie jest zaznaczony ew. jest błąd na dysku i trzeba zrobic scan disk tego zewnętrznego dysku.

Opublikowano

siemka vario :hi::)

Opublikowano

.......uruchomiony w zarządzaniu dyskami ?.......

:shocked: :shocked:

nawet nie wiem jak to zarządzanie uruchomić

skanowanie dysku robiłem - błędów brak

co pół roku robię skanowanie w poszukiwaniu błędów, dokładny skan antywirusowy i defragmentację

Opublikowano

Fan wchodzisz w panel sterowania i usługi administracyjne / zarządzanie komputerem/magazyn/zarządzanie dyskami a dalej musisz zobaczyć czy ten dysk masz na liście nośników, jak nie to musisz go dodać.[br]Dopisany: 22 Kwiecień 2009, 10:46_________________________________________________Nikuś :hi:

moim zdaniem zbyt rzadko to robisz, optymalnie co 2 miechy bo inaczej po jakimś czasie walnie dysk, kilka już odzyskałem ale kilka nocy poświęciłem znajomym co olewali dbanie o dysk.

Opublikowano

a ja w zyciu nie robilem skanu dysku ani defragmentacji i nic mi sie nigdy nie dzialo... :wink4:

fan mozesz tez nacisnac prawy przycisk myszy na moj komputer, zarzadzaj, i w menu z lewej drugie od dolu masz zarzadzanie dyskami... powinienes widziec swoj dysk, partycje jesli jest podzielony i dodatkowo drugi dysk ten przenosny...[br]Dopisany: 22 Kwiecień 2009, 10:58_________________________________________________a z tego co sie dowiedzialem to tego problemu nie unikniesz... musisz poprostu wyczepiac z USB ten przenosny dysk do czasu zaladowania sie systemu...

Opublikowano

To miałeś farta Nikuś, ja już z wieloma zepsutymi dyskami się spotkałem i dlatego dbam o nie jak mogę. Wystarczy jeden boot sector walnięty i kaplica.

Opublikowano

To miałeś farta Nikuś, ja już z wieloma zepsutymi dyskami się spotkałem i dlatego dbam o nie jak mogę. Wystarczy jeden boot sector walnięty i kaplica.

vario .. to albo ktoś rzuca tymi dyskami albo kupuje je na allegro z jakiś odrzutowych serii, po testach itp

powiedzmy średnio dysk na 2 miesiące sprzedałem w ciągu 5 lat w tym czasie miałem 2 reklamacje.

Nie jest to dużo sprzedanych dysków, ale ja nigdy nie uskuteczniałem dbania o dysk .. jedynie zawsze dbam żeby komputer miał dobre chłodzenie- czyli kanał przód tył - niekoniecznie z dodatkowymi wentylatorami, ale żeby był swobodny przepływ powietrza

Co do boot sectora to zdarza się że się rozsypie , ale na wysokim poziomie, wystarczy boot up z płyty i fixmbr.

Opublikowano

Dokładnie korzystam z Hiren's Boot i jakoś się 99% dysków udaje odzyskać :) przeważnie problemy są z dyskami z lapków.

Opublikowano

Dokładnie korzystam z Hiren's Boot i jakoś się 99% dysków udaje odzyskać :) przeważnie problemy są z dyskami z lapków.

not o wskazuje jak ktoś traktuje laptoka .. i jaka torbę sobie kupił

kupując torbę za 80PLN można się liczyć że którego dnia dysk może sie uszkodzić ..

jak na torbę wydasz ponad 200PLN wtedy dbasz nei tylko o dysk ale i o matrycę :D

druga kwestia w laptokach to obudowa ... taki IBM T42 możesz nieść za dowolną część ..

jak kupisz marketowego super ACER-a ;) to ja się boje w takim oburącz zamknąć pokrywę że coś się urwie :)

[br]Dopisany: 22 Kwiecień 2009, 12:35_________________________________________________

w sumie pisałem o płytce z XP a hirens tylko mam nigdy nie użyłem

Opublikowano

cześć :hi:

Opublikowano

kup se rowerek :tongue4:

Opublikowano

Mam pytanko bo mam taki kluczyk:

5484885042.th.jpg

i chciałbym zmienić same przyciski, ale nie wiem jaki jest nr katalogowy a w ASO tez mi tego nie potrafili jendoznacznie powiedzieć... :wallbash:

Kiedyś widziałem post o tym na forum (nie pamietam czy tutaj czy na akp), ale teraz za chiny ludowe nie mogę znaleść tego...

I tutaj pojawia się prośba do was... Moze ktoś ma lepsze zapytania do szukajki odemnie, albo ktos ma part number tych przycisków...

Opublikowano

Mam pytanko bo mam taki kluczyk:

5484885042.th.jpg

i chciałbym zmienić same przyciski, ale nie wiem jaki jest nr katalogowy a w ASO tez mi tego nie potrafili jendoznacznie powiedzieć... :wallbash:

Kiedyś widziałem post o tym na forum (nie pamietam czy tutaj czy na akp), ale teraz za chiny ludowe nie mogę znaleść tego...

I tutaj pojawia się prośba do was... Moze ktoś ma lepsze zapytania do szukajki odemnie, albo ktos ma part number tych przycisków...

jest wątek na forum własnie jak sie to wymienia musisz poszukać tam też jest podany numer częsci [br]Dopisany: 22 Kwiecień 2009, 14:49_________________________________________________http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6_wymiana_gumowych_nakladek_w_kluczykach-t56816.0.html p[rosze

Opublikowano

siemandero :) pozdro dla Vario widzianego w pobliżu jeziora maltańskiego :wink4:

Opublikowano

Piechol dzisiaj mnie widziałeś ? wracałem na antoninską wieś własnie jadąc Baraniaka :) pewnie nie trudno mnie rozpoznać teraz co ?

Opublikowano

Piechol dzisiaj mnie widziałeś ? wracałem na antoninską wieś własnie jadąc Baraniaka :) pewnie nie trudno mnie rozpoznać teraz co ?

no ok 14 :) ja grałem w kosza na takim małym boisku zaraz za Galerią :naughty: a Ty podjeżdżałeś na powoli bo czerwone było :cool1: