Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPOT POZNAŃSKI - NIEDZIELA godzina 17:00

Jest to część 1 dyskusji SPOT POZNAŃSKI - NIEDZIELA godzina 17:00.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pożyczacie sobie? kto do was przyjeżdża?? wiem, że na autostradach praktykują pożyczanie

• Odpowiedzi 103,6 tys.
  • Wyświetleń 2,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor
pożyczacie sobie? kto do was przyjeżdża?? wiem, że na autostradach praktykują pożyczanie

:thumbup1: dokładnie

Opublikowano

ale ruch dzisiaj :)

Opublikowano
:hi:
Opublikowano

Pepin, co jest potrzebne przy zakładaniu nowych wtrysków? jakie nr z obrazka? :P

wtryski.jpg

Opublikowano
  • Autor
ale ruch dzisiaj :)

jak w Paryżu na wsi :polew:

IMG_2085_Paryz.JPG

Opublikowano

Karol, do prania Pulver Kaercher RM 706 a do wstępnego usuwania mocnych plam jest specjalny środek Kaerchera ale nie podam Ci symbolu dzisiaj, najwcześniej w czwartek bo rano jadę do Wawy a środek mam w pracy

Opublikowano

Panowie takie pytanko, bo mam zamiar zmienić końcówki na Ulter N1 90Rs i chciałbym się dowiedzieć czy oprócz walorów estetycznych dodają pomruku? silnik 2.5 Tdi

Opublikowano
Pepin, co jest potrzebne przy zakładaniu nowych wtrysków? jakie nr z obrazka? :P

http://s23.postimg.org/6m0uewhcn/wtryski.jpg

wg ELSY zalecane jest założenie

nowych klapek - numer 31, (KAPA 059103113G 32PLN ze zniżką)

podkładka/uszczelka miedziana 30 (tych mam 4 sztuki nowe, bo miałem z wtryskami od razu) (059130519 12PLN)

oring 37 (tych też mam 4 sztuki nowe, bo miałem z wtryskami od razu) (059130119 15PLN)

oring 29 na wtrysk (WHT000884 1,9PLN)

---------- Post dopisany at 23:03 ---------- Poprzedni post napisany at 23:01 ----------

Panowie takie pytanko, bo mam zamiar zmienić końcówki na Ulter N1 90Rs i chciałbym się dowiedzieć czy oprócz walorów estetycznych dodają pomruku? silnik 2.5 Tdi

kup kota ... ;)

daj znać jak się zdecydujesz na kupno i pokaż co wybrałeś z tej listy - znaczy jaki wiersz i jaka kolumna .. bo strona jest beznadzieja :)

ULTERsport — tail endings

---------- Post dopisany at 23:04 ---------- Poprzedni post napisany at 23:03 ----------

Farmer .. u mnie nie ma tego "migotania" cięgna przy jakimś zaworze

Opublikowano

Pepin kupiłeś opony ?

Opublikowano
Pepin kupiłeś opony ?

jedną juz 10 dni temu, bo rozwaliłem w ostatni dzień roku szkolnego, drugą dzisiaj - pewnie jutro wyślą

i szukam jeszcze dwóch :)

Opublikowano

Pepin, a Ty gdzie kupowałeś wtryski konkretnie i za ile jak można wiedzieć? może być PW. z tego co pamiętam to chyba Boscha mialeś? bo w najbliższym czasie będe chyba kupował i mam dylemat czy Boscha czy ori BD, bo moge zadzwonić zapytać i podjechać sobie do Bydgoszczy do Moto Mar, nie jest w końcu aż tak daleko...

doloty już też chyba czyściłeś z tego co pamiętam? i EGR-a też?

Opublikowano
Pepin kupiłeś opony ?

jedną juz 10 dni temu, bo rozwaliłem w ostatni dzień roku szkolnego, drugą dzisiaj - pewnie jutro wyślą

ja ciągle szukam ;/

Opublikowano
Pepin, a Ty gdzie kupowałeś wtryski konkretnie i za ile jak można wiedzieć? może być PW. z tego co pamiętam to chyba Boscha mialeś? bo w najbliższym czasie będe chyba kupował i mam dylemat czy Boscha czy ori BD, bo moge zadzwonić zapytać i podjechać sobie do Bydgoszczy do Moto Mar, nie jest w końcu aż tak daleko...

999PLN, kupowałem od kogoś na allegro ... ale chyba wziąłbym teraz z Bydgoszczy, jakoś tak

(no i sprawdziłbym cenę u chłopaka na Śmiałego w takiej małej hurtowni - ma dobre ceny - mogę poszukać adresu, gdzieś w połowie drogi między pętlą a Naramowicką)

tak czyściłem cały dolot, cooler, klapa gasząca, ten plastikowy Y-grek oraz kolektory dolotowe (są też zestawy naprawcze do nich) oraz rurkę i między dolotem i EGRem i cały EGR ... w sumie to tak ok 4-8h roboty w zależności jak idze, jaki masz sprzęt i jak dokładanie chcesz zrobić :)

mi zajęło pewnie ponad 8 :P

---------- Post dopisany at 23:19 ---------- Poprzedni post napisany at 23:18 ----------

Pepin kupiłeś opony ?

ja ciągle szukam ;/

PIRELLI P-ZERO ROSSO 235/40/R18 4SZT. 7MM JAK NOWE (3370835700) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Opublikowano

podkładka/uszczelka miedziana 30 (tych mam 4 sztuki nowe, bo miałem z wtryskami od razu) (059130519 12PLN)

oring 37 (tych też mam 4 sztuki nowe, bo miałem z wtryskami od razu) (059130119 15PLN)

---------- Post dopisany at 23:03 ---------- Poprzedni post napisany at 23:01 ----------

kup kota ... ;)

daj znać jak się zdecydujesz na kupno i pokaż co wybrałeś z tej listy - znaczy jaki wiersz i jaka kolumna .. bo strona jest beznadzieja :)

---------- Post dopisany at 23:04 ---------- Poprzedni post napisany at 23:03 ----------

kolumna 3 wiersz ostatni na takie się zapatruję, wpadną 2 bo wydech dwururka. pytam czy będzie jakieś mruczando bo kolega Miedzikos miał takie chyba, tylko nie wiem czy on cały układ wymieniał, jeśli się nie mylę to ma silnik 2.0 tdi i jakoś inaczej brzmiał. BTW za kotami nie przepadam:wink:

a czy ewentualnie można liczyć na czyjąś pomoc w przyspawaniu za jakąś butelkę czegoś dobrego? bo ja niestety nie mam dostępu do spawarki:kwasny:

Opublikowano

farmer, a nie myślałeś żeby sprawdzić wtryski na maszynie ... 70PLN od sztuki +VAT (czy jakoś tak, na Szczepankowie)

Opublikowano

rosool żadna końcówka nie zmienia dźwięku, szczególnie w klekocie, często w dieslu 4cyl nawet przelot nie daje super efektu, wymiana tłumików na wersje benzynowe minimalnie może stworzyć lekkie bulgotanie ale mało słyszalne pod obciążeniem, turbo w dieslu jest mega tłumikiem więc nie spodziewaj się super efektu, w 3.0 tdi ze sportowym wydechem dopiero coś fajnie słychać

Opublikowano

999PLN, kupowałem od kogoś na allegro ... ale chyba wziąłbym teraz z Bydgoszczy, jakoś tak

(no i sprawdziłbym cenę u chłopaka na Śmiałego w takiej małej hurtowni - ma dobre ceny - mogę poszukać adresu, gdzieś w połowie drogi między pętlą a Naramowicką)

tak czyściłem cały dolot, cooler, klapa gasząca, ten plastikowy Y-grek oraz kolektory dolotowe (są też zestawy naprawcze do nich) oraz rurkę i między dolotem i EGRem i cały EGR ... w sumie to tak ok 4-8h roboty w zależności jak idze, jaki masz sprzęt i jak dokładanie chcesz zrobić :)

mi zajęło pewnie ponad 8 :P

---------- Post dopisany at 23:19 ---------- Poprzedni post napisany at 23:18 ----------

Pepin kupiłeś opony ?

ja ciągle szukam ;/

PIRELLI P-ZERO ROSSO 235/40/R18 4SZT. 7MM JAK NOWE (3370835700) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

za cholere nie założe 235 :)

Opublikowano

Bart-s something 4U, niedługo takie fele będę miał dostępne w 19x10'' :naughty:

1572_10152973887470048_1563537448_n.jpg

Opublikowano

kup kota ... ;)

kolumna 3 wiersz ostatni na takie się zapatruję, wpadną 2 bo wydech dwururka. pytam czy będzie jakieś mruczando bo kolega Miedzikos miał takie chyba, tylko nie wiem czy on cały układ wymieniał, jeśli się nie mylę to ma silnik 2.0 tdi i jakoś inaczej brzmiał. BTW za kotami nie przepadam:wink:

a czy ewentualnie można liczyć na czyjąś pomoc w przyspawaniu za jakąś butelkę czegoś dobrego? bo ja niestety nie mam dostępu do spawarki:kwasny:

Jest zakład Taurus na Piątkowie na Obornickiej .. ściagają końcówki ULTERa i mogą zamontować

ostatnio już miałem problem z czasem i pojechałem do nich na wymianę płynu hamulcowego - wzięli 40PLN tylko

dostałem jeszcze dwie nakładki na zawory do kół w chromie z montoażem .. to dałem na 2 piwa

(z właścicielem byłem na Sylwestrze)

Ja się zastanawiałem na zmianą końcówek tbo te pozaginane fujarki są beznadziejne, dlatego zapytałem ... żeby może razem coś zamówić i kupić

ewentualnie Kalinski w Chybach