Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Jak naprawić te błędy 519, 575

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!!!

Dzis autko mi sie zamulilo ;(, przeszlo w tryb awaryjny a po podpieciu VAG'a pokazaly mi sie nastepujace bledy:

2 Faults Found:

00519 - Intake Manifold Pressure Sensor (G71)

28-10 - Short to B+ - Intermittent

00575 - Intake Manifold Pressure

17-10 - Control Difference - Intermittent

W jaki sposob mogę to naprawic?? Gdzie znajduje sie ten sensor G71 oraz czy 575 to jest N75 :confused4: ??

Opublikowano

Witam

błąd 519 - Czujnik ciśnienia w kolektorze dolotowym-G71(czujnik ten o ile sie nie mylę jest na rurce idącej od turbo do ic dokładnie to tak po środku)

błąd 575 - Ciśnienie w kolektorze dolotowym ( to przeważnie błąd związany z zaworkiem N75)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Niestety....rozwiązanie tego problemu było kosztowne :) regeneracja turbulum jedynie tu pomogla:

800zł regeneracja + 100zł robocizna przy demontażu i montażu, robota trwała 6 godzin....lecz uśmiech od ucha do ucha :) autko pięknie ciągnie, koniec z trybem awaryjnym, koniec zamulania, aż chce się jeździć :))))) polecam www.turbojulita.pl

Opublikowano

A co dokładnie się stało z turbo? Co wymieniali?

Opublikowano

Niestety....rozwiązanie tego problemu było kosztowne :) regeneracja turbulum jedynie tu pomogla:

800zł regeneracja + 100zł robocizna przy demontażu i montażu, robota trwała 6 godzin....lecz uśmiech od ucha do ucha :) autko pięknie ciągnie, koniec z trybem awaryjnym, koniec zamulania, aż chce się jeździć :))))) polecam www.turbojulita.pl

Ile ???

To najdroższy zawór jaki słyszałem ...

Po co regenerowali suszarkę ?

Pachnie mi drogim przekrętem ... :(

Opublikowano

Ile ???

To najdroższy zawór jaki słyszałem ...

Po co regenerowali suszarkę ?

Pachnie mi drogim przekrętem ... :(

to wkoncu co sie zesralo ... turbulum czy zawor ... bo nie kumam ... :rolleyes:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Poszla zmienna geometria....przed regeneracją turbulum kupilem nowy zaworek N75 lecz to nic nie dalo. Pojechalem do tej firmy, sprawdzili mi jakims miernikiem podlaczajac sie do wezykow i sterowania i stwierdzili ze geometria padla. Wywalili wszystko ze srodka, pozakladali nowe elementy tj. jakis walek lozyska, 2 wirniki, lopatki geometrii, uszczelki,obudowe wypiaskowali czy co tam, wymienili grzybek od sterowania. Turbo wyglada jak nowe. Ale najwazniejsza jest radosc z jazdy :)

Opublikowano

Spoko, najważniejsze że jesteś zadowolony.I tylko się cieszyć że nie wymienili z rozpędu sprężarki od klimatyzacji :decayed: