Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Problemy z obrotami na gazie [1.8 20V]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich

mam taki problem z moim gazem ,wiem ze moja instalacja to nie jest to co powinno byc (nie jest to sekwencja) ale juz kupilem auto z gazem wiec nie bede przerabial ,poniewaz auto chodzilo do niedawna bez zazutu (na benzynie ok) otoz przy jezdzie po miescie np przy obrotach 2500 wciskam sprzeglo i obroty spadaja do okolo 600 i tak ze dwa trzy razy sie zabujaja i normuje sie ,podobnie jest na postoju po dodaniu gazu na okolo 3000obr obroty spadaja ponizej 900 ze dwa razy zabuja i sie normuje, przy hamowaniu jest podobnie oczywiscie auto na luzie obr.ok 900 i hamowanie i spadaja do okolo 600....

Co to moze byc gdzie szukac co wymienic

Opublikowano

Jeśli na benzynie nie ma efektu falowania,to musisz wyregulować parownik u gaziarzy,ja tak miałem.Czyściłem przepustnice ,regulowałem w programach do gazu i nic pomogło dopiero z parownikiem.Namęczyli się z śrubami,bo to ręczna robota,ale pomogło.

Opublikowano
  • Autor

no regulowalem i troszke lepiej ale i tak to nie jest to wystarczy ze rusze kierownica i obroty spadaja no wiadomoze silnik ma obciazenie ale bez przesady ,zamowilem nowy zestaw naprawczy do reduktora zobaczymy http://www.allegro.pl/show_item.php?item=245224004 bedzie kolo srody wiec napisze czy cos sie poprawilo :a4fan: :bicz3:[br]Dopisany: 17 Wrzesień 2007, 12:23 _________________________________________________zestsaw wymieniony i zadnej zmiany :bicz::hi::thumbdown::audi:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Hmm mam identyczny problem jak kolega ...tylko na benzynue tez lekko spadaja obroty ale mniej niz na LPG. I podczas krecenia kierownica na postoju tez obroty minimalnie "chodza" gora-dol. Tylko ze ja mam instalacje sekwencyjna - jesli to ma jakes znaczenie ?

Opublikowano

witam

u mnie tez tak bylo sam nie wiem od czego bo przestalo mi sie wydaje ze to jednak moze byc przepustnica :disgust: mialem tak na benzynie i regulowanie parownikiem nic nie da bo zapewne za kazdym razem jak puscisz noge z gazu obroty faluja tak 3 razy i jest ok zawsze spadaja do tego samego momentu i wracaja na 900 wielu forumowiczow boryka sie z tym problemem i na gazie czy na benzynie Ja bylem swoja :a4fan: na Vag-u i nic nie wykazalo jezdzilem i przestalo samo juz od kilku miechow cisza pozdro

Opublikowano

Nom ja tez VAG'owalem i nic ne wyszlo ...dzwne ale w moim przypadku mam takie falowane od zalorzenia instalacji gazowej..

Opublikowano

Mam dokładnie ten sam problem. Od założenia gazu (sekwencji) falują mi obroty. Gazownicy wytłumaczyli mi to w ten sposób że to przepustnica, a dzieje się to dlatego że gaz jest cieczą bardziej suchą niż benzyna i to właśnie powoduje falowanie obrotów. Twierdzą że przeczyszczenie przepustnicy i ustawienie wolnych obrotów powinno pomóc (zresztą powiedzieli że przepustnice powinno się przeczyścić co 60 tys.) :blink:

W przyszłym tygodniu to zrobie także dam znać czy pomogło. :a4fan: :a4fan: :a4fan:

Opublikowano

I jak tam panowie? rozwiazal ktos ten problem?

Opublikowano

ja mam tak samo ale tylko zaraz jak sie przełączy na gaz i silnik niema temp.90 potem jest wporządku

Opublikowano

Kurde...nikt na forum nie potrafi rozwiacac tego problemu ?