Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Szarpnięcie po wciśnięciu gazu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Możecie mi powiedzieć czy to normalne, że czuje pojedyncze szarpnięcie w momencie gdy jadąc np na 4 biegu puszczę gaz, a następnie po kilku sekundach go nacisnę? Auto przyśpiesza równomiernie już później bez żadnych szarpnięć ale wkurza mnie to pojedyncze szarpnięcie.

Sprawdzałem auto vagiem i oprócz błędu składu mieszanki 00561 (15-00Adaptation limit (add) not reached) oraz błąd spalania stukowego, które wracają co jakiś czas nic się nie dzieje z autem.

Opublikowano

a nie chodzi czasem o pojedyncze szarpnięcir podczas gwałtownego wciśnięcia lub puszczenia gazu??

U mnie takie coś ma miejsce (ja stawiam w moim przypadku na jakieś poduchy od zawieszenia skrzyni lub silnika).

Opublikowano
  • Autor

a te poduszki to ile kosztują i czy trudno je wymienić ?

Opublikowano

mam ten sam problem jadę na 4 biegu np puszczam gaz za chwile znów gaz szarpie samochodem i ciągnie dalej... czyli com może być przyczyną?

Opublikowano
  • Autor

Szkoda, że ktoś kumaty nie pomoże :(

Opublikowano

Ja kumaty nie jestem, ale na pewno podejrzane może być też sprzęgło. U mnie podobno się powoli kończy i też mam takie szarpnięcia (jak np. puszczam gaz i dodaje)

Opublikowano

poduchy od zawieszenia silnika prawie na 100% nie. od skrzyni biegów niemam pojęcia. Hmm, ale chodzi o takie szarpnięcie w sensie przyśpieszenia, czy że silnik tak jakby ... no niewiem, może opiszcie jakos hmm, dokladniej czy cos

Opublikowano
  • Autor

To nie jest szarpnieci które rozpoczyna plynne przyspieszanie. Ta fura nie ma 400BHP.

Pierwsze jest szarpniecie jakby ciut szybsze puszczenie sprzegla i dopiero pozniej równo przyśpiesza.

Opublikowano

Vinox: chciałbym mieć na 4 jakiekolwiek szarpnięcie :D

a teraz tak poważnie: to się dzieje na wszystkich biegach czy tylko na niektórych ( jakich ? ) Widzę z Waszych opisów, że to się dzieje na dokładnie tym samym modelu silnika...

Opublikowano

Mam to samo przy ARG i u mnie to na 100% poduszki pod skrzynią. Szarpnięcie przy odpuszczeniu i ponownym dodaniu gazu - bieg obojętny; przy gwałtownym ruszeniu też szarpnie.

Opublikowano

hmm......... a nikt nie był w warsztacie jakimś tego sprawdzić?