gottagetaway Opublikowano 27 Września 2010 Opublikowano 27 Września 2010 No właśnie, zamieniam na takie z kaseciaka. Potrzebuje Can-Bus, no i z tego co wyczytałem na aukcjach kosztuje około 120-170zł ( jeśli nic nie pomyliłem ), tymczasem warsztat z car-audio w Łodzi twierdzi że ma taki za 40 zł. Za dobrze się nie znam więc może to inny adapter, albo jakiś zamiennik , niemam pomysłów. Proszę o pomoc i z góry dziekuję
marekg Opublikowano 27 Września 2010 Opublikowano 27 Września 2010 No właśnie, zamieniam na takie z kaseciaka. Potrzebuje Can-Bus, no i z tego co wyczytałem na aukcjach kosztuje około 120-170zł ( jeśli nic nie pomyliłem ), tymczasem warsztat z car-audio w Łodzi twierdzi że ma taki za 40 zł. Za dobrze się nie znam więc może to inny adapter, albo jakiś zamiennik , niemam pomysłów. Proszę o pomoc i z góry dziekuję To coś za 40 PLN to pewnie jakaś przejściówka stosowana przy zamianie ori radia na niefabryczne. W twoim przypadku raczej zbyteczna. Do CAN BUS potrzebujesz adaptor, który swoje kosztuje (nawet więcej niż podałeś) dlatego myślę, że warsztat na ten moment nie do końca czai o co chodzi. No chyba, że leży im taki adaptor i nie mają co z nim zrobić i dlatego chcą go puścić za 40 pln w co osobiście wątpię.
fayera Opublikowano 27 Września 2010 Opublikowano 27 Września 2010 Podjedz,daj radio i powiedz niech Ci zamontują. Jeżeli wszystko będzie ok. to nawet z robocizną wyjdzie Ci dobrze.
gottagetaway Opublikowano 27 Września 2010 Autor Opublikowano 27 Września 2010 No właśnie mam taki zamiar, dzwoniłem i powiedziałem, że daje radio i niech założą z adapterem - z robocizną by wyszło 70-90 zł, to i tak dużo taniej niż adaptery na allegro Aczkolwiek - http://allegro.pl/adapter-can-bus-audi-z-fis-dla-chorus-2-concert-2-i1241889003.html myślałem o tym, ale cżłowiek nie odpisuje na moje maile, choć widze że je przeczytał, więc sobie odpuściłem
fayera Opublikowano 27 Września 2010 Opublikowano 27 Września 2010 No właśnie mam taki zamiar, dzwoniłem i powiedziałem, że daje radio i niech założą z adapterem - z robocizną by wyszło 70-90 zł, to i tak dużo taniej niż adaptery na allegro Aczkolwiek - http://allegro.pl/adapter-can-bus-audi-z-fis-dla-chorus-2-concert-2-i1241889003.html myślałem o tym, ale cżłowiek nie odpisuje na moje maile, choć widze że je przeczytał, więc sobie odpuściłem Spróbuj opcji 1 a jeżeli nie podejmą się wtedy adapter,chociaż widaćże gość na alle nic nie sprzedawał.
gottagetaway Opublikowano 28 Września 2010 Autor Opublikowano 28 Września 2010 Radio w drodze. 450 zł, w stanie ponoć idealnym, ale sprawdze ( za pobraniem ). Pozatym ponoć człowiek ominoł konieczność stosowania adaptera w celu podświetlania ( jednak ciągle po godzinie bez niego gaśnie radio ) - ponoć coś drucik jest gdzieś i wystarczy coś tam zachacmęcić i będzie świecić - ale ja i tak zobacze ten adapter
Kowi87 Opublikowano 28 Września 2010 Opublikowano 28 Września 2010 co do podłaczenia concert cd w b5 jest opis na forum w jaki sposób zrobić podświetlenie, z wyłączaniem bez can-busa nie obejdzie sie :gwizdanie:
gottagetaway Opublikowano 28 Września 2010 Autor Opublikowano 28 Września 2010 zapewne nie..... no, ale zobaczymy co mi powiedzą w tym warsztacie. narazie, czekam na przesyłkę z radiem Potem będę pewnie chciał okablowanie z głośnikami trochę zmienić - tragedi niema, ale szału równierz
miszello Opublikowano 29 Września 2010 Opublikowano 29 Września 2010 gottagetaway mam przy okazji Twojego postu prośbę... jak już zamontujesz radio zrób fotkę bo interesuje mnie czy kolor plastiku radia bardzo odróżnia się od reszty. Niedawno założyłem taki temat ale bez odzewu. Byłbym bardzo wdzięczny bo sam chcę wymienić kaseciaka na CD. see ya
Kowi87 Opublikowano 29 Września 2010 Opublikowano 29 Września 2010 gottagetaway mam przy okazji Twojego postu prośbę... jak już zamontujesz radio zrób fotkę bo interesuje mnie czy kolor plastiku radia bardzo odróżnia się od reszty. Niedawno założyłem taki temat ale bez odzewu. Byłbym bardzo wdzięczny bo sam chcę wymienić kaseciaka na CD. see ya rózni sie jak byś poszukał to byś znalazł pare fotek[br]Dopisany: 29 Wrzesień 2010, 13:13_________________________________________________ tragedii nie ma, ale zalezy jak światło pada :gwizdanie:
gottagetaway Opublikowano 29 Września 2010 Autor Opublikowano 29 Września 2010 Wiecie, ja mam stary panel klimatronika i co za tym idzie naokoło radia i klimatronika drewnopodobne okladziny, więc myślę że nie będzie widocznej różnicy. ale jak zamontuje i nadal chcesz, to zrobie zdjęcie. Radio doszło dzisiaj ale nie było mnie w domu, musze potem odebrac.
gottagetaway Opublikowano 29 Września 2010 Autor Opublikowano 29 Września 2010 Jest radio. Zdjęcia zrobie jutro jak zamontuje ( dzisiaj LM itp ) I tak - odcień jest niemal taki sam, tyle że inny materiał z którego jest radio CD, i radio na kasety oraz klimatronik. Tyle że ja mam wersje przed liftem ( czyli ze z tego materiału to jest tylko radio i klimatronik w sumie, reszta okleina, nie tak jak na zdjęciu wyżej
Rekomendowane odpowiedzi