Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Morel, Helix, DLS, Dego ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Pytanie do osób siedzących w temacie CA.

Co byście wybrali i dlaczego z zestawów wymienionych niżej - wszystkie głośniki o średnicy 16.

1. Morel Tempo 6

2. DLS R6A - tu podobno tweeter nadaje się do wywalenia

3.Dego Po 650

4. Helix H236

Jeśli macie inne propozycje to śmiało :)

Zależy mi na czystym graniu i delikatnym basie..zero pierdzenia i dudnienia - nie słucham rąbanek :wink4:

Opublikowano

Spory rozrzut w tych zestawach masz.

Jeśli chodzi o moje osobiste subiektywne zdanie to precisiony. Zestaw ten posiada jedne z lepszych tweeterów w tej półce cenowej. Woofer nie da tego co np. R6a ale nadrabia resztą pasma, która w DLS'ach jest mniej wyraźna i szczegółowa.

Niemniej jednak, każdy z tych zestawów wymaga odpowiedniego towarzystwa oraz konkretnego przygotowania furtek.

Opublikowano

A ja ze swojej strony polecił bym Morel Tempo 6 jak dla mnie ten zestaw jest mega, gra czysto i miękko a jak trzeba to potrafi porządnie zamruczeć :evil:

Tylko żeby wszystko dobrze współgrało tak jak mówił kolega powyżej trzeba odpowiednie przygotować drzwi ( wygluczyc i przygotowac panele ) iraz potrzeba dobrego wzmacniacza aby nimi dobrze bujał :hi:

Opublikowano
  • Autor

rysiuu reikeb

Patrzyłem zestawy w podobnej półce cenowej :) DLS ma Boberek i słyszałem troszkę jak to gra..fajny mięsisty bas..ale jak już dowiedziałem się to tweeter jest do pupy.

Na co stawiam to duża szczegółowość dźwięku bas konkretny..ale nie rzeźnicki.

Co do przygotowania i reszty zestawu to zaplanowane jest - sub - Helix W12 Competition , wzmak Soundstream P305, wszystkie kable prócz zasilania Klotz, kondensator Helix.

To do wyboru dołączy jeszcze Morel Pulse 6 - jaka różnica prócz cenowej jest między PO650 ?

http://teleradioman.pl/product_info.php?products_id=272

Znalazłem porównanie między DLS a DEGO http://www.audiocar.pl/forum/viewtopic.php?t=2130&postdays=0&postorder=asc&start=0

I chyba DLS zostanie wykluczony z wyboru..

Opublikowano

No to widze ze szykuje sie niezły projekcik na całkiem fajnych klocuszkach :D pamiętaj dobre zasilanie to połowa sukcesu ;)

Co do przodu ja bym wybieral miedzy morelkami a dego reszta aut ;) najlepiej jak byś ich odsłuchał bo każdy lubi co innego ja np zachochałem sie w morelkach jak je tylko usłyszałem :rolleyes:

Opublikowano
  • Autor

No to widze ze szykuje sie niezły projekcik na całkiem fajnych klocuszkach :D pamiętaj dobre zasilanie to połowa sukcesu ;)

Co do przodu ja bym wybieral miedzy morelkami a dego reszta aut ;) najlepiej jak byś ich odsłuchał bo każdy lubi co innego ja np zachochałem sie w morelkach jak je tylko usłyszałem :rolleyes:

W12 leży u mnie w domu..resztę mam zaklepane u znajomych grzebiących trochę w audio :wink4:

Co do Dego i Morel to słuchałem tego sprzętu..ale z górnej póły..a w tych modelach zupełnie nie mam rozeznania. Ja w ogóle to raczkujący jestem w segmencie CA :)

Za wszystko planuje zabrac się w zimie..dozbierac funduszy na głośniki na przód i zrobić jakąś funkcjonalną zabudowę.

Co do samego wyboru będę oscylował między Dego, Morel i Helix..te ostatnie kupiłem w najtańszej wersji do ojca Paska..powiem, że do normalnego użytkowania dają rade :)

Opublikowano

A może Focal?

Już nawet z najniższej półki Acces zestaw 165mm brzmi bardzo dobrze (jak na 400zł) lub drożej Polyglass. Z tym że Focala trzeba lubić, jest specyficzny. Dołem raczej nie powala, ale za to średnica :) Trzeba też do nich dobrego napędu.

Miałem niegdyś w golfie MK4 Poligalsy 165 + wzamk Xetec'a + Pioniera DEH6000UB + Vifę PL22 (tak HA) i byłem z tego cholernie zadowolony. Nie jest sprzęt na dyskotekę, ale do rocka, latino, pop-rocka rewelacja.

Kuplowi instalowałem niegdyś accesy i też byłem w szoku że głośniki z norauto potrafią tak zagrać ;)

Opublikowano
  • Autor

Focal nie wchodzi w grę.. chce coś z tych zestawów które wybrałem :wink4:

Opublikowano

odczytaj pw :naughty:

focal nie taki zły ale dopiero od polyglass'ów

Opublikowano
  • Autor

Kurna Rysiuu..dałeś mi do myślenia :slina:

Opublikowano

a kukałeś na Hertz HSK 165? Ponoć dają radę. Miałeś rysiuu z nimi do czynienia?

Opublikowano

Nie wiem dlaczego wykluczyłeś R6A :no:

U mnie ładnie grają, nawet tweeterów nie wyrzuciłem, choć pewnie tak zrobię.

Podłączone są pod Vibe Black Box Stereo II, który nadmiar mocy ma :evil: i spisują się całkiem całkiem.

Pzdr :hi: