Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Ciśnienie doładowania w turbinie AWX po chipsie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chcialem sie zapytac uzytkownikow turbiny AWX po modzie - jakie cisnienie macie ustawione? W serii bodajze ona dmucha 2350mbar? Czy jest ktos kto ma ustawione ok. 2600mbar w peak'u? Wiadomo ok. 2500-3000obr/min, nie przy 4000 :decayed:

Ja mam ustawione 2525 ale moj map mierzy do 2570 i zdarza sie ze przy pedale w podlodze od dwojki do piatki non stop przewala na 5 przy ok 170kmh. Czy ktos zakladal map sensor od AWX do AFN/AVG przed liftem? Tam gdzie map jest w sterowniku.

Dzieki,

pozdrawiam :hi:

Opublikowano

Potrzebujesz map sensor z awx z literką C. Od tego doładowania odejmij ciśnienie atmosferyczne mniej więcej 1000mbar:)

Opublikowano

przy Twoim setupie nie ma potrzeby dmuchania wiecej ... bo po co ,a poza tym szkoda sprezarki ...

ja u siebie w sofcie mape doladowania ustawilem na max 2300 mbar [czyli ponizej tego co laduje seryjna AWX :naughty::evil:]

p.s oczywiscie : 2300 mbar - cisnienie atmosferyczne = tyle ile daje sprezarka ;)

Opublikowano
  • Autor

Ostatnio nie przewala :> Wiem wiem ze potrzebowalbym 051C tylko trzeba troche rzezby zeby go zmontowac... Setup zostaje taki jaki jest, nie trzeba wiecej -> fun z jazdy wystarczajacy.

Mialem raz ustawione 2625 (jakos map zostal oszukany, reakcja wydluzona, itp) to po wyciagnieciu na trojce do malych 3500rpm kopniecie na czwórce bylo niesamowite :evil:

Opublikowano

ja mam w peak'u 2450mbar. Ta nadwyżka ustawiona jest po to bym jak wymieniał 205'tki na 216-tki to już bez korekty się obejdzie a będzie bezpiecznie i bezdymnie.

Opublikowano

:ot:

Głupie pytanie ale czy wam też po montażu turbo awx zaczęły się problemy z przeładowaniem?

Opublikowano

Mi ustało przeładowanie pomimo sprawnej geometrii :naughty:

Opublikowano

:ot:

Głupie pytanie ale czy wam też po montażu turbo awx zaczęły się problemy z przeładowaniem?

Armistead u Ciebie sprawa wyglada nieco inaczej masz seryjny program pod grube graty, a chłopaki maja juz wszystko wystrojone :gwizdanie:

Przy zmianie turbo w serii będą cyrki poprostu

Dejf nie z powietrza moc powstaje tylko z wachy wiec nie ma sensu juz podnosić doładowania, bo będzie zła miaszanka, ja u siebie mam narazie delikatny sofcik ustawiony na 2468mbar :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

Wiem wiem ze moc z wachy, i u mnie paliwem moznaby chyba jeszcze cos pomodzic ale juz daje spokoj...

Kowi - ustawisz sobie 2550 pod pompe 11tke :evil: i dawke nie wiem z 60-65? Koorde to bedzie kox..jeszcze naped na 4 łapy;] a ile masz przelotu jezeli mozna oficjalnie zapytac :mysli:

Opublikowano

Wiem wiem ze moc z wachy, i u mnie paliwem moznaby chyba jeszcze cos pomodzic ale juz daje spokoj...

Kowi - ustawisz sobie 2550 pod pompe 11tke :evil: i dawke nie wiem z 60-65? Koorde to bedzie kox..jeszcze naped na 4 łapy;] a ile masz przelotu jezeli mozna oficjalnie zapytac :mysli:

No pewnie bedzie doładowanie takie jak u ciebie, zobaczymy na ile pozwoli hybrydka o ile w ogóle nie przyjdzie na nią czas, bo juz na niej zrobiłem ze 20pare tysiecy(a mówią ze są małożywotne) przelot to 315tys, mam nadzieje że w końcu zrobie soft finalny zanim dojde do 320tys :decayed: w piatek moze uda mi sie logi wysłać i lecą do rogala czy moge w końcu podjechać, bo tak to od roku zawsze cos było nie tak :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

Moja nierozbierana nigdy turbina jezdzi u mnie juz od ok. 10kkm a kupilem ja po przebiegu ori 200kkm. Jest z Rumunii:) Kurcze teraz wrocilem z miasta i temp. wynosi 4st. - ale auto dopindala, fajnie czuc jak w miare dodawnia gazu rosnie moc. Bysmy sie kiedys mogli spotkac - my uzytkownicy VP (bez dyskryminowania PD hehe;) ) i pojezdzic porównać te same mniej wiecej mody w różnych autach...

Opublikowano

Do Płocka mam ponad 200km :decayed: a raczej dalej nizdo wawy nie jezdze :gwizdanie: Ale ogólnie mógł by być spocik takich podrezanych furek :decayed:

A co do mapsensora Somes zakładał takowy u siebie, ale w sumie w mocnych autkach forumowych nikt tego nie zakładał a moce uzyskiwali po 180kuca

Opublikowano

z uwagi na wydajny wtrysk paliwa..

Opublikowano

z uwagi na wydajny wtrysk paliwa..

otóz to bo z powietrza tyle by nie było :decayed: