RAFLIK A4 Opublikowano 2 Października 2010 Opublikowano 2 Października 2010 Witam wszystkich! A wiec mam audi a4 b5 97r 1.9TDI Dziś założyłem multibloka no i wszystko fajnie podpiąłem jak należy przynajmniej tak myślę KABLE: szary- do wyjścia sterującego z alarmu biały- oczywiście kontakt elektroniczny za pomocą palca ! czarny-masa czerwony- +12 fioletowy- jest podpięty do +12V przy stacyjce gdzie po przekręceniu stacyjki ukazuje się napięcie +12 jak się nie mylę to jest to kabel czarno-żółty no i zostały 2 czarne kabelki wychodzące z multibloka no i podłączyłem je tez to stacyjki ale do czarnego grubego kabla gdzie napięcie tez ukazuje się po przekręceniu stacyjki ! no i tak przekręcam stacyjkę (nie ma kontrolek) teraz uruchamiam magiczne złącze multibloka i ukazują się świecące kontrolki wiec wygląda na to ze multi działa ok ale jest problem w momencie kiedy przekręcam na zapłon to gasną kontrolki auto nie pali ale rozrusznik kreci!! :/ Wiec pytanie co jest nie tak ze wszystko działa ,ale auta nie idzie odpalić ? bardzo proszę o pomoc!!!
zbyszek7791 Opublikowano 2 Października 2010 Opublikowano 2 Października 2010 Na fioletowym przewodzie +12 musisz mieć po przekręceniu stacyjki oraz W MOMĘCIE KRĘCENIA ROZRUSZNIKIEM (sprawdź sobie kontrolką czy tak masz bo pewnie w tym jest problem)
RAFLIK A4 Opublikowano 3 Października 2010 Autor Opublikowano 3 Października 2010 Dokładnie w tym był problem fiolet przepięty z czarno-żółtego na ten sam czarny co multiblok jest podpięty:) dzięki za pomoc kolego
Rekomendowane odpowiedzi