wrzosu Opublikowano 3 Października 2010 Opublikowano 3 Października 2010 Wczoraj miałem małą stłuczkę. Pewien osobnik z prawego pasa zjechał prosto na mnie. Przytarł błotnik, połamał dokładkę zderzaka, porysowany zderzak, kierunek gdzieś pofrunął, a na dodatek przewaliłem się przez wysepkę na druga stronę ulicy(strzał był dość silny). Po czym zaczął jechać dalej, jak się później tłumaczył "ale ja nic nie poczułem :gwizdanie:" Pan policjant powiedział, że mam się zgłosić we wtorek na komendę, po odbiór jakiegoś kwitku, który potrzebuje do ubezpieczalni. Co muszę załatwić przed wizytą rzeczoznawcy? To co widać uszkodzone to wiem, ale: Co mogłem uszkodzić jazdą po krawężnikach? Co moglem uszkodzić w tym prawym kole? Widać przecież, że blotnik dość mocno zagięty. Jak się udam na warsztat, to co sprawdzić? Geometrie? wahacze? Jakie papierki mu przygotować? Co podciągnąć pod uszkodzenia? Dodam jeszcze, że na felgach są ślady od krawężników, a z silnika słychać dźwięk "fu fu fu fu.. :polew:" Szczęście w nieszczęściu, że nie trafiłem w latarnie, którą minąłem gdzieś o poł metra oraz auto z naprzeciwka jechało dość wolno i zdjęcie zrobione telefonem Z góry dziękuje oraz pozdrawiam
Dev Opublikowano 3 Października 2010 Opublikowano 3 Października 2010 pierwsze co to auto na geometrie i wydruk potem kontakt z ubezpieczalnia (przyjazd goscia od oględzin) i rozbiórka auta najlepiej rozbierac auto przy gosciu aby z archiwizował całą szkode na fotach i szczególowy opis przyper....aj sie do kazdej rysy, kazdego wgniecenia i uszkodzenia do sprawdzenia równiez przekładnia kierownicza, czy nie ma luzu
wrzosu Opublikowano 3 Października 2010 Autor Opublikowano 3 Października 2010 a czy rozebrać mogę na swoim garażu czy jechać do kogoś kto ma zgłoszone wsjo?
Dev Opublikowano 3 Października 2010 Opublikowano 3 Października 2010 lepiej robic to na podnosniku moze sa jakies uszkodzenia pod spodem
wrzosu Opublikowano 3 Października 2010 Autor Opublikowano 3 Października 2010 dzieki. jutro geometria i czekanie na pana z hesti
Rekomendowane odpowiedzi