Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Pomocy. Problem z układem paliwowym.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam wielki problem z moją A. To jest pierwsza wersja A4 z 95r, 90 KM, lecz niewiem jaki mam prefiks. Otóż po wymianie oringa pod sekcją wysokiego ciśnienia na pompie wtryskowej za Hiny nie moge odpowietrzyć układu paliwowego. Po zalaniu pompy do pełna z butelki przez chwile podaje paliwko na wtryski a potem przestaje i D...

Czy może tobyć jakiś problem z elektroniką? Sprawdziłem już smoka w zbiorniku, szczelność przewodu zasilającego, oraz wymieniłem filtr. POMOCY. Dodam tylko że auto mam za granicą a w grudniu muszę nim wrócić do Domku. :embarrassed: Czy ktoś może miał już takie problemy? Przed wymianą oringa śmigało aż miło , tylko leciało paliwko jak z wiadra. :wallbash:

Opublikowano

90KM z 95r to 1Z. Ten oring na pewno dobrze zalozony? Sprawdziles wszystkie polaczenia przy pompie?

Opublikowano

Poszukaj kolego na forum jak odpowietrzyć układ paliwowy- temat był omówiony kilka razy. Na pewno musisz poodkręcać przewody przy wtryskiwaczach. Jeśli masz diesla to na pewno tak jak napisał kolega Lukasz_N jest to 1Z

Opublikowano
  • Autor

Dzięki serdeczne. Teraz bede wiedzieć że to 1 Z

Rurki od wtrysków mam odkręcone cały czas. Problem w tym że paliwo z nich tryska a po chwili przestaje. Oring jest założony nówka stuka, więc to npewno odpada. Już nie mam sił cały tydzień przy nim grzebię i nic nie mogę znaleść. Dziś podłącze vaga i sprawdzeczy jakieś błędy są. Jak coś bęę wiedzieć to napewno się odezwę. ;(

Opublikowano

a zaworek na pompie nie jest uszkodzony ?

Opublikowano
  • Autor

Włąśnie sprawdziłem błędy na vagu i wyszły mi 2błędy :disgust:

01237 zaworek N109 zwarcie do masy. tylko że go sprawdzałem i klika normalnie więc niewiem.

65535 Uszkodzony sterownik. Z angielskiego Modół Wewnętrzny kod 00-00

Czy ktoś może spotkał się z czymś takim? :mysli:[br]Dopisany: 06 Październik 2010, 19:05_________________________________________________Poszukałem troche na necie i ten błąd 65535 to może być zawilgocony ECU. Hm. Tylko czy może to być przyczyną że pompa wtryskowa nie chce zaciągnąć ropki? :mysli:

Opublikowano

Moze byc gdzies zwarcie w przewodzie zasilajacym N109, sam zawor moze byc sprawny. Podlacz na krotko na stale i sprobuj wtedy,

Opublikowano

Czy nastawnik ruszałeś przy wymianie tego oringa?

Opublikowano

A czym odkrecales ta specjalna srobe,bo jak za mocno nabijales jaks nasadke to pewnie cos sie w nastawniku popszestawialo od wstrzasow