llooll19 Opublikowano 8 Października 2010 Opublikowano 8 Października 2010 Witam Od dłuższego czasu wolno działały mi wycieraczki . Ostatnio musiałem je odsunąć od szyby przed włączeniem,a gdy się rozbujały działały zupełnie normalnie. Same nie chcą startować gdy są położone na suchej szybie. 1. Czy to że wolno/ cieżko chodzą, ale potrafią sie rozbujać i wtedy działają prawidłowo - jest pewnikiem, że to wina mechanizmu a nie silnika ? 2. Czy da się kupić do A4 ADP '95 taki mechanizm nowy (np zamiennik) czy tylko szrot? 3. Ile szacunkowo mogą takie nowe/używane części kosztować i jakiej kwoty nie powinna przekraczać wymiana/naprawa w dużym mieście ? 4 Czy jest gdzieś dostępny foto poradnik do b5 "naprawa zatartych wycieraczek" taki jak jest na forum do b6- chyba że to ta sama/zbliżona konstrukcja. Z góry dziękuję za szybką odpowiedz pozdrawiam llooll19
wojtekce Opublikowano 8 Października 2010 Opublikowano 8 Października 2010 nie trzeba kupować nowego mechanizmu wystarczy rozebrać wyczyścić i będzie śmigało jak talala
llooll19 Opublikowano 8 Października 2010 Autor Opublikowano 8 Października 2010 było by pięknie. kiedyś jak na zamontowany mechanizm wylałem 5 litrów WD-40 nie zrobiło to na nim wrażenia, ale być może nie doszło tam gdzie trzeba. Czy mechanizm w B5 i B6 jest na tyle podobne, że laik/amator poradzi sobie z wymianą w B5 korzystając z instrukcji od B6 ? dziekuje
wojtekce Opublikowano 8 Października 2010 Opublikowano 8 Października 2010 polewanie z góry nic nie da wyraźnie napisałem że trzeba rozebrać
llooll19 Opublikowano 8 Października 2010 Autor Opublikowano 8 Października 2010 pewnie sobotni wieczór spędze przy samochodzie i dam znać jaki był efekt.
Wihajster Opublikowano 8 Października 2010 Opublikowano 8 Października 2010 w dziale warsztat jest opis.
Rekomendowane odpowiedzi