st j Opublikowano 9 Października 2010 Opublikowano 9 Października 2010 Witam. Czy ktoś z użytkowników audi quattro mógłby mi pomóc w temacie dopasowania dyfra do skrzyni z oznaczeniem DJV ? Jakie powinien mieć on oznaczenie ? Z góry dziękuję .
staniek Opublikowano 9 Października 2010 Opublikowano 9 Października 2010 Według Elsy powinien byc to dyfer o oznaczeniu CKK (tak wogóle, to ta skrzynka i dyfer są od wolnossącego 1,8 20V). Pozdro
st j Opublikowano 9 Października 2010 Autor Opublikowano 9 Października 2010 dzięki za podpowiedź. Skrzynia była zmieniana w oryginale była DJJ, a dyfer DAJ. Jak będzie się sprawowała skrzynia DJV z dyfrem CKK? Silnik w aucie to 1.8t . Pozdrawiam.
staniek Opublikowano 9 Października 2010 Opublikowano 9 Października 2010 Skrzynia DJJ Przełożenie główne - 3,889 1bieg - 3,778 2bieg - 2,176 3bieg - 1,429 4bieg - 1,029 5bieg - 0,838 wsteczny - 3,444 Skrzynia DJV Przełożenie główne - 4,556 Przełożenia biegów 1,2,3,4,wsteczny takie same jak w DJJ 5bieg - 0,789 Ze względu na krótsze przełożenie główne w DJV, wszystkie biegi będziesz miał krótsze, najmniejsza różnica będzie przy 5biegu (przełożenie całkowite 5biegu wynosi 3,258 dla DJJ, względem 3,594 dla DJV). Chyba lepiej szukac czegoś od 1,8T Oprócz DJJ może byc skrzynka CTF + dyfer CKH albo DAJ, a także skrzynia DWR + DAJ Pozdro
st j Opublikowano 9 Października 2010 Autor Opublikowano 9 Października 2010 Jeszcze raz dzięki. Skrzynia , którą posiadam DJV jest w niezłym stanie, wolałbym dopasować dyfer , to mniejszy koszt i z drugiej strony ciężko trafić w dobrym stanie skrzynię, lecz mam obawę. Jak dopasuje dyfer jak to będzie chodziło. Może ktoś da namiar na dyfer. Pozdrawiam.
mario323f Opublikowano 23 Marca 2019 Opublikowano 23 Marca 2019 Trochę odgrzeje kotleta... Właśnie zrobiła się dziura w skrzyni.... Mam quattro tdi afn na wklejce mam dgw.... A skrzynia jest djj czyli chyba z benzyniaka... Jest to możliwe że to wogole działało....
Rekomendowane odpowiedzi