Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Montaż nie oryginalnego radia FOTO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Dzieki Maxx1979 za porady damy rade napewno :hi: przynajmniej ja sobie z tym poradze :gwizdanie: tez mam alpinke tyle ze starsza :kox:

Czekam na zdjęcia z postępu prac :)

Opublikowano

Dzieki Maxx1979 za porady damy rade napewno :hi: przynajmniej ja sobie z tym poradze :gwizdanie: tez mam alpinke tyle ze starsza :kox:

Czekam na zdjęcia z postępu prac :)

Zrobie napewno tylko w moim zadopiastym miescie kawalka alu znalezc nie moge :/

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Zrobiłem tak jak tu piszesz. Narodził sie problem ponieważ radio sie trzyna na takich plasticzkach które obciołeś w trzymakach"[]". To powoduje że radio mi wpada do środka. Jak rozwiązłeś ten problem??

Opublikowano

Zrobiłem tak jak tu piszesz. Narodził sie problem ponieważ radio sie trzyna na takich plasticzkach które obciołeś w trzymakach"[]". To powoduje że radio mi wpada do środka. Jak rozwiązłeś ten problem??

Widocznie masz ramke nie zamocowana porzadnie... radio powinno byc osadzone w tzw polkieszeni a polkieszen sie montuje zagniatajac w niej takie trojkaciki i wtedy sie trzyma tak jak ustawisz i po problemie :gwizdanie:

Opublikowano

Ciekawe to co piszesz. Pytanie moje dotyczyło innej kwestii. Niech sam założyciel sie wypowie bo pytanie jest do niego :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Ciekawe to co piszesz. Pytanie moje dotyczyło innej kwestii. Niech sam założyciel sie wypowie bo pytanie jest do niego :decayed:

arre ma racje

Opublikowano

arre ma racje

Dzieki Maxx1979 :cool1: wiem jak z radyjkiem jest bo tez mam te plastiki badziewne po bokach i lataja dziady a radio sztywne w polkieszeni tak jak sobie ustawilem... :gwizdanie:

Co do mojego rezanka rameczki to znalazlem juz odpowiedni kawalek alu jest zreszta na allegro bo w moim miescie tylko 3mm jest

Bedzie chwila to wezme sie za rezanie i umieszcze fotki co i jak :kox:

Opublikowano

a wiec sprawdzaja sie słowa wypowiedziane w tym klubie ze najwiekszym wrogiem auta jest poprzedni właściciel. Ja mam wycięte do o koła.Radio mi sie trzymało (mam półkieszeń) na tych wąsach tylko. Jutro pokąbinuje. dzieki Wam za info

lekko z modziłem twój projekt :naughty: (Zobaczymy jak wyjdzie)

Opublikowano

lekko z modziłem twój projekt :naughty: (Zobaczymy jak wyjdzie)

Kolego opisz co zmodziles i daj foteczki jak mozesz ... napewno bedzie to pomocne innym ;)

Opublikowano

hmm powiem tak miałem tez skife z tym aluminium. Kolega produkuje reklamy na budynki i takie tam. Zaproponował żebym użył 5 mm plexi bo ma cos podobnego w bmw zrobione i trzyma git. Tyle tylko że ma maszyne i mi to wyciął pod wymiar. Jak mi sie uda do kupy to złożyc dam foty :decayed:

[br]Dopisany: 19 Listopad 2010, 23:05_________________________________________________tak jak obiecałem :

- zestaw "ramkowy a'la maxx"

dscn11541.th.jpg

- plastiki odcięte z trzymaków użyłem jako dystans radia jak w oryginale (kazdy zrobi jak uważa)

dscn11571.th.jpg

- przyklejone do plexi 5mm, zmatowane i pomalowane (podkład i czarny mat)

dscn11581.th.jpg

dscn11591.th.jpg

dscn11621.th.jpg

- finalnie wygląda tak. Maxx1979 miał racje ramka musi być dostosowana do radia. Musze jeszcze troche poprawić ale już mi sie podoba mam nadzieje że te zdjecia coś pomogą innym rezaczą:)

dscn11681.th.jpg

Maxx1979 pomysł i porada perfect. Dzieki

Opublikowano

Też świetnie wygląda :good:

Opublikowano

- finalnie wygląda tak. Maxx1979 miał racje ramka musi być dostosowana do radia. Musze jeszcze troche poprawić ale już mi sie podoba mam nadzieje że te zdjecia coś pomogą innym rezaczą:)

Dzieki wielkie OnasiS za fajne foteczki :notworthy:

nie wiem teraz w czym rezac czy w alu czy w plexi ale chyba wypadnie na plexi bo latwiej obrabiac chociaz z tym kolorkiem Twoim to tak wyszlo troszke blado :mysli: moze to wina malowania? ale efekt koncowy i tak super :hi:

ps. pol kieszen sobie jeszcze dobrze zagnij i bedzie gicio :gwizdanie:

Opublikowano

powiem Ci że kolor wyszedł identycznie jak panel. Robiłem z lampą może dlatego. Ramka zagieta:) Do jakiego radia bedziesz rezał??

Opublikowano

powiem Ci że kolor wyszedł identycznie jak panel. Robiłem z lampą może dlatego. Ramka zagieta:) Do jakiego radia bedziesz rezał??

Mozliwe ze przez lampe i inaczje plexe naswietlilo

Rezanko do alpinki oczywiscie tylko inny model niz Twoja :cool1:

Opublikowano

Domyślam sie że inny model :decayed: ten jest już ze mna ponad 4 lata. Mam jeszcze jedna ramke bo wyciołem sobie dwie na zapas jak chcesz to możemy sie dogadac :cool1:

Opublikowano

Wycen ile to pomysle :kox::hi:

Opublikowano

kolego jak byś jeszcze jakieś zrobił to było by wiecej chetnych :-)

Opublikowano

Nie produkuje tych ramek bo zabardzo niemam gdzie. Niewiem ile kolega za to by wziął. Jak by było duze zainteresowanie to moge spytac niema problemu :decayed:

A ta mi została na zapas. Jak ktos chce to na priv za tyle co ja zapłaciłem plus koszty wysyłki.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dobra temacik widze ucichl wiec wskrzeszam ;P dlaczego? bo sam wyrezalem i chce pokazac jeszcze inna wersje...

Mialem robic z alu ale padlo na plexi z uwagi na latwosc obrobki

Ale padlo na plexi jeszcze inna mianowicie mozna dostac czarny mat...

Jak to wyglada? juz wrzucam fotki...

Material:

material.jpg

Przymiarki:

przymiarki.jpg

Rameczka:

rameczka.jpg

Efekt prawie koncowy:

efekt_koncowy.jpg

Dlaczego prawie koncowy? Bo zostalo mi jeszcze ustawienie dobrze polkieszeni i doklejenie do ramki czegos co by powodowalo ze bedzie idealnie rowno siedziec w otworze i nie wpadac do srodka - tzn do srodka nie wpada bo sztywno siedzi ale by wchodzila tylko na rowna glebokosc :kox: chyba tyle...

Opublikowano
  • Autor

Ładnie, nawet faktura plastiku ma podobą chropowatość jak przyciski , szkoda tylko że radio takie srebrne