Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Montaż nie oryginalnego radia FOTO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Nie wiem czy to bedzie dobre rozwiązanie dla tej plexi meczyć ją papierem :mysli:

Został ci wycięty środek z ramki ? zrób najpierw próbe na tym kawałku , moim zdaniem lepiej jak środkowa konsola jest jednolita nie różni się chropowatością ale gusty są różne,

tylko czy ktoś się w końcu zmobilizuje i zrobi ramke z alu ? z plexi jest tak że jak przyjdzie lato i będzie w aucie +50 to plastiki lubią się wyginać i pękać :wink4:

Opublikowano

Został powalcze z nim :wink4:

Opublikowano

... moim zdaniem lepiej jak środkowa konsola jest jednolita nie różni się chropowatością ale gusty są różne,

tylko czy ktoś się w końcu zmobilizuje i zrobi ramke z alu ? z plexi jest tak że jak przyjdzie lato i będzie w aucie +50 to plastiki lubią się wyginać i pękać :wink4:

He he Maxx1979 Ty jestes moim guru jesli chodzi o ta rameczke... ale powiem Ci ze ta plexi chropowatosc ma praktycznie identyczna zreszta Kowi87 ma plexi ode mnie wiec pewnie potwierdzi...

Co do +50 to sie zobaczy gosc od ktorego bralem ten material reklamy robi i na sloncu juz widzialem ta plexe i nie pekala :mysli:

Tak czy siak Twoje rezanko z alu i tak najlepsze tyle ze ciutke roboty wiecej i koszt wiekszy...

Opublikowano

Nie no temperatura tam nie zwojuje dużo :cool1: odbarwić tez to sie nie bedzie bo plexa w 100% czarna pozatym dosć sztywne to jest, ja mam na wcisk zamontowane nigdzie to nie jest przyklejone, a co do faktury w rzeczywistosci bardzo nie odbiega wyglądem w normalnym świetle :wink4:

Opublikowano

Kuźwa Panowie sesja w toku a wy tu takie pomysły dajecie :angry: i trzeba jutro do praktikera jechać i działać, a kto egzaminy zda?

Opublikowano

Kuźwa Panowie sesja w toku a wy tu takie pomysły dajecie :angry: i trzeba jutro do praktikera jechać i działać, a kto egzaminy zda?

Dasz se rade są terminy poprawkowe :decayed:

:polew: :polew:

a tak poważnie to godzinka roboty :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Walczcie walczcie , czekam na relacje z montażu radia 2din jakiegoś nie dedykowaniego do audi, najlepiej z navi dvd i innymi wodotryskami + ręcznie wycięta i dopasowana ramka przednia alu,

już takie oglądałem ale przydała by się jakaś nowa relacja z zabudowy jak by któryś myślał o zmianie radia

albo zróbcie VT kokpitu jak by się coś takiego wpasowało :cool1:

alpineines900r7.jpg

Opublikowano

Dokladnie tak jak Kowi87 mowi godzinka roboty jak dobra plexe MATOWA dostaniesz ;)

Maxx1979 ehh pomarzyc mozna nic nie kosztuje... :slina: musial bym szyby z kwasiaka odrazu porobic :polew:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam mam pytanie gdzie kupic ta przejsciowke do tylnych glosnikow ? dziekuje i pozdrawiam.

Opublikowano

Przejsciowke kupisz na allegro... :cool1:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie mam prożbę, wyrezał by mi ktoś taką ramkę? podam wymiary radia no i oczywiście zapłacę za materiały i robotę :wink4:

Opublikowano

Rameczke z alu czy z plexiglasu? :mysli: jesli chodzi o plexiglas czarny jestem w stanie zalatwic i dociac wg mojej tak jak koledze Kowi-emu... jednak otworek pod radio trzeba wyciac sobie samemu - same rozmiary-wymiary radia nie starcza trzeba sobie to samemu dopasowac... a plexiglas obrabia sie nozykiem wiec to 5-10 minut roboty :gwizdanie: :cool1:

Opublikowano

Maxx1979 no fakt z cena przegieli... ciekawe tez czy wymiary sie zgadzaja :mysli: ... ogolnie jak dla mnie przegiecie... zreszta teraz jest ta folia taka carbononasladowcza... mozna przykleic i tez bedzie taki efekt ;)

Opublikowano
  • Autor

Maxx1979 no fakt z cena przegieli... ciekawe tez czy wymiary sie zgadzaja :mysli: ... ogolnie jak dla mnie przegiecie... zreszta teraz jest ta folia taka carbononasladowcza... mozna przykleic i tez bedzie taki efekt ;)

Wymiary zewnętrzne ramki są takie same w Audi TT co w A4, montowali te same oryginalnie radia

tylko środkowy otwór może się różnić dla poszczególnych modeli radioodtwarzaczy

Opublikowano

Bede mial chwile to to sobie zwymiaruje bo fajny dali schemacik :naughty:

• 11 lat później...
Opublikowano

Temat nie jest zamknięty, więc wrzucę fotkę, jak to u mnie wygląda. Ramka z Ali, reklamują do innego modelu Audi, ale ryzyk–fizyk ;) Generalnie siedzi luźno, dlatego ten zdejmowany panel od radia jest owinięty taśmą piankową. Nic nie lata, nie wibruje, czerń idealnie zgrana z kolorem ramki konsoli – słowem wygląda lepiej niż te dwa pipki udające adapter ramki po bokach z Allegro.

IMG_3375-2.thumb.jpg.c0362d509b515dbac906445396a03f77.jpg