Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] 225/40/18 na zime jeździł ktoś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak w temacie jeździł ktoś na takim profilu i rozmiarze w zimę ?

Opublikowano

Jeżdżę na Toyo 235/40/18 jestem bardzo zadowolony.

Opublikowano
  • Autor

niski profil i wielkosc felgi nie utrudnia jazdy w zime

Opublikowano

ale przy niskim profilu opona mniej sie bedzie "ukladala" do sniegu i lodu i bedzie zapewne gorzej.

tez chcialem sobie na zime 17'' wrzucic, ale zostane przy balonach, zawsze to jak zachacze o jakis kraweznik latajac bokiem nie bedzie szkoda opony,a i felgi nie rozwale

Opublikowano

jeżdzę cały czas na takim rozmiarze-żadnych problemów,no chyba,że śniegu było dużo,to wtedy ciężko wyjechać rano z miejsca,gdzie zaparkowane jest auto,ale normalnie nie miałem problemów-podstawa to nowe gumy przy tym rozmiarze,bo jak trochę zużyte już-to możesz się ślizgać pod górkę z FWD :wink4:

Opublikowano

u mnie była porażka, ale może przez to że nie są nowe teraz mam 16" i jest :good:

Opublikowano

Ja kupiłem koła 225/50/17 z oponami Continental Contiwinter Contact TS810. Czekam na przesyłkę. Teraz mam 235/40/18. Boje się jak cholera, jak będzie się na tym jeździło, ale mam nadzieję,ze dadzą radę (tylko opony używki). Nie byłem pewien, czy do s- lina podejdą 16", poza tym zimy u nas długie, wiec fura też musi wyglądać, choć bezpieczeństwo bardzo ważne!

Opublikowano
  • Autor

ja tez mam 16 ale dostalem nawet nowe oponki 18 na zime i sie zastanawilem czy jakis tanich felg nie kupic i pomalowac na czarno ale cos czuje ze jeszcze przelatam na 16 ta zime ,napewno by to fajnie w zime wygladalo ale właśnie to bezpieczeństwo :rolleyes:ponoc ciężko sie jezdzi w zaspach

Opublikowano

Na takiej oponie turlam się latem. Na zimę już przyszykowane 205/55/R16. Powiem, że nie wyobrażam sobie jazdy na 18' zimą..