Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Nie mogę znaleźć wycieku płynu ze zbiorniczka-chłodnica???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie.czytałem dużo na ten temat i nie mam już zielonego pojęcia gdzie może mi uciekać płyn.tzn woda jest teraz bo na płynie bym zbankrutował .tyle że przecież się zaczynają przymrozki i wiem że czym prędzej trzeba zalać płyn.nie mam nic co by mogło świadczyć o walniętej uszczelce.niema zapachu spalin w zbiorniczku na korku od oleju niema "galarety".wszystkie węże na pierwszy rzut oka całe i suche.we wnętrzu auta pod nogami również.czy ktoś ma jakiś pomysł.bo pomału mi ręce opadają.jeżdżę sporo po mieście i raz na trzy dni muszę dolać wody.A płyn będzię przecież szybciej uciekał.

Opublikowano

Chłodnica cała? pompa wody kiedy była zmieniana? Odpal, postaw na betonie i zobacz gdzie będzie kapać albo jak masz gdzieś kanał to będzie jeszcze prościej.

Opublikowano

Sprawdź też zaworek w chłodnicy(od spuszczania płynu).

Opublikowano

Krociec od prawej strony bloku silnika (stojac przed autem) ponizej pompy - sprawdz czy nie jest tam zasikane na różowo (jezeli masz czerwony płyn). Jeszcze od strony sciany grodziowej tez tam jest taki króciec z ktorego leci czesto.

Opublikowano
  • Autor

pod samochodem jest sucho może kapie na silnik i od razu paruję.pompa fakt była dawno temu zmieniana ale też nie wykazuje że to z niej może ciec.na kanale już był i nawet silnik został myty specjalnie po to zeby cos znaleźć.I ch...j

Opublikowano

możliwe że jest uszkodzona uszczelka po głowicą od strony kolektora wydechowego i płyn w postaci pary wychodzi przez rure wydechową zobacz czy przypadkiem nie kopci na biało w czasie gazowania

Opublikowano

Mam ten sam objaw w AWX-ie diagnoza mechanika uszczelka pod głowicą podczas jazdy do 3000 tys obrotów wskazówka temperatury na 90st bardzo delikatnie drży trzeba sie dokładnie przyjzec aby to zauważyć powyżej 3 tyś idzie w góre po zagrzaniu auta węże jak balony

Opublikowano

miałem to samo w b3,płyn sp***dalał tak że co dwa dni musialem dolewać 1,5l wody.wycieków nie było widać na glebie i wogle nigdzie.też podejrzewałem uszczelke.co sie okazało,winowajcą był króciec od głowicy od strony sciany grodziowej. 10zł i pół godziny roboty.po wymianie już miesiąc minął i nie dolałem ani kropelki.

Opublikowano
  • Autor

sprawdzę ten króciec bo mnie krew zaleje.kopci na biało(i to Opór-za mną jadą jak we mgle) jak dam po garach, ale czy to jedyny objaw uszczelki?i gdzieś jeszcze wyczytałem żeby popatrzec na węże czy twarde po odpaleniu.no ale miekkie są kurna. ;(.

Opublikowano

kolego to jedz do jakiej lepszej stacji i niech ci zrobia test w zbiorniczku czy spalini ci nie ida i bedziesz wiedzil wtedy na 100% czy to uszczelka albo pęknięta głowica kontroluj olej czy ci stan nie wzrasta bo wtedy smarowanie bedzie razem z woda ale jak ci para idzie tak z tylu to na bank uszczela poszla pod glowica .nie zapomnij splanować głowicy i kup uszczelkę jedna z droższych zebys za tydzien zwou nie wymieniał

ps. a weże dopiero bedą twarde jak troche pojezdzisz i dostanie temperatury

Opublikowano

króciec przy czujniku temp. lub króciec od termostatu :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Test spalin w zbiorniczku wykazał że moje 240tyś przebiegu to zbyt wczesny czas na wymianę uszczelki :>.no więc szukać będziemy po wężach .dzięki za sugestie i rady.a propo tego dymienia-czy to nie jest normalne,że kopci diesel jak się z nim pociśnie do ponad 4 tyś obrotów?Aha.i zauważyłem że im spokojniej jeżdżę tym mniej ucieka mi płynu- :wink4: no znaczy wody

Opublikowano

Test spalin w zbiorniczku wykazał że moje 240tyś przebiegu to zbyt wczesny czas na wymianę uszczelki :>.no więc szukać będziemy po wężach .dzięki za sugestie i rady.a propo tego dymienia-czy to nie jest normalne,że kopci diesel jak się z nim pociśnie do ponad 4 tyś obrotów?Aha.i zauważyłem że im spokojniej jeżdżę tym mniej ucieka mi płynu- :wink4: no znaczy wody

To świadczy to o tym, że jednak masz gdzieś ten wyciek, bo im wyższe obroty, tym mocniej tłoczy płyn chłodniczy. Na postoju kręciłeś silnik wyżej (ciepły/zimny?), czy tylko sobie "tak chodził" ?

Opublikowano
  • Autor

podczas pomiaru chodził na wolnych ale i był też gazowany.Płyn w przyrządzie ani trochę się nie zabarwił.myślę czy nie nalać płynu poświęcić te parę zł ,ale może dlatego że jest rzadszy zacznie szybciej uciekać i zobaczę gdzie. :chytry: f*ck JUŻ -1 ST. W NOCY[br]Dopisany: 12 Październik 2010, 17:51_________________________________________________Panowie.a więc po zmianie wody na płyn znalazłem wyciek w rogu chłodnicy po jej lewej stronie(poniżej korka spustowego). jest tam cały czas mokro tyle że są tam przy niej jakieś el.plastikowe czy gumowe i pytanie czy to napewno chłodnica?bo nie mam możliwości zdjęcia zderzaka i grzebania tam,aby się upewniać.no chyba,że ktoś podda w wątpliwość moją teze co do usterki.