biahh11 Opublikowano 10 Października 2010 Opublikowano 10 Października 2010 Witam mój problem polega na takiej oto sytyłacji. O tusze kiedy włączam muzykę wszystko chodzi dobrze( głównie chodzi mi o tubę) po kilkunastu minutach tuba przestaje grać nie wiem co się dzieje. Kiedy wychodzę z auta do bagażnika i dotykam membrany głośnika od tuby to zaczyna grać jak puszcze to nie gra i tak w kółko co może być nie tak? Proszę o pomoc.
Szamek Opublikowano 10 Października 2010 Opublikowano 10 Października 2010 może nie łączy ten drucik który dotyka membrany wyciągałeś głośnik?
biahh11 Opublikowano 10 Października 2010 Autor Opublikowano 10 Października 2010 Tak wyciągałem głośnik i dwa kable rtzymają się dobrze, co może być nie tak??
mercedres Opublikowano 10 Października 2010 Opublikowano 10 Października 2010 Mialem to samo... druciki do cewki albo dotykaly kosza i robilo sie zwarcie albo stykaly sie ze soba, ew zimny lut
biahh11 Opublikowano 10 Października 2010 Autor Opublikowano 10 Października 2010 jak wyeliminować problem?
rysiuu Opublikowano 10 Października 2010 Opublikowano 10 Października 2010 Tak dzieję się za zwyczaj, kiedy kiedy obudowa zostanie źle dobrana do głośnika/głośnik gra bez obudowy/dostaje w pi...e zniekształceniami i membrana wychyli się poza swoje xmax. Zrywają się wtedy przewody dochodzące do cewki. Jeśli to opłacalne oddaj głosnik do regenarcji.
mercedres Opublikowano 10 Października 2010 Opublikowano 10 Października 2010 Ja zaizolowalem te przewody i poprawilem luty i problem znikl.
biahh11 Opublikowano 13 Października 2010 Autor Opublikowano 13 Października 2010 ale przewody są ok. [br]Dopisany: 11 Październik 2010, 17:23_________________________________________________Mieliście racje wina tkwiła w kabelkach. Ale na pierwszy rzut oka nic po nich nie było widać bo plusowy kabelek trzymał się na jednym włosku. Miałem problemy żeby go zlutować poszło parę k... ale jest ok dzięki za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi