m_jany Opublikowano 13 Października 2010 Opublikowano 13 Października 2010 Witam serdecznie, od dłuższego czasu mam problem z DPF, świecące kontrolki itd. Wczoraj byłem na diagnozie Vagiem i wyszło, że mam uszkodzony czujnik ciśnienia spalin G450. Zadzwoniłem do ASO i sympatyczny Pan zaproponował mi trzy czujniki i nie był w stanie określić, który z nich jest mi potrzebny. Pierwszy jest przed filtrem, drugi za trzeci przy kolektorze wydechowym. Który powinienem wybrać?? Jakieś sugestie?? Pozdrawiam
miro_x Opublikowano 14 Października 2010 Opublikowano 14 Października 2010 W AVF nie masz DPFa. Jakie błędy masz na Vagu.
yaboo Opublikowano 14 Października 2010 Opublikowano 14 Października 2010 W AVF nie masz DPFa. może być dołożony ze względu na normy emisji spalin oraz niższy podatek...
miro_x Opublikowano 14 Października 2010 Opublikowano 14 Października 2010 no może ale wtedy wątpię żeby jakieś czujniki z nim współpracowały.
m_jany Opublikowano 15 Października 2010 Autor Opublikowano 15 Października 2010 Ja osobiście jeżdżę AVF, ale problem mam z samochodem ojca B7 1.9 tdi 2006r. Jakieś sugestie???
yaboo Opublikowano 15 Października 2010 Opublikowano 15 Października 2010 Ja osobiście jeżdżę AVF, ale problem mam z samochodem ojca B7 1.9 tdi 2006r. Jakieś sugestie??? Kolego nazwij więc temat poprawnie nie rób zamieszania, :gwizdanie: czujnik G450 tj, czujnik różnicy ciśnień zamocowany do ściany grodziowej w pobliżu węży klimy, wchodzą w niego dwa wężyki gumowe.
miro_x Opublikowano 15 Października 2010 Opublikowano 15 Października 2010 Wymieniałem czujnik różnicy ciśnień w skodzie 1.4 tdi i problem z dpf ustąpił. Ale napisz jakie jeszcze objawy poza kontrolką. Jakiś brak mocy albo coś. U mnie przy uszkodzonym czujniku samochód normalnie jeździł tylko kontrolki świeciły.
m_jany Opublikowano 16 Października 2010 Autor Opublikowano 16 Października 2010 Auto jeździ normalnie, moc ma wszystko ok. Jedyny problem to głośny dźwięk układu wydechowego przy obrotach 1500 - 2500. Później jest ok. Układ wydechowy jest w 100% szczelny. Ktoś pomorze??
Rekomendowane odpowiedzi