Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Problem z Chorusem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem w dobrej cenie ładne radio Chorus. Pakuję do Audi, wklepuje kod i widzę

DSC00153.JPG

żaden przycisk nie reaguje, nie wydobywają się żadne dźwięki /zawiecha?/

Koleś który naprawia concerty podsunął pomysł, że jest zwarcie na linii telefonicznej i radio się wycisza.

Jednak poprzednie radia Delt i Gamma oraz Concert na którym testowałem instalację ładnie grały i wszystkie regulacje działały.

kolega amokk (poprzedni właściciel), podsunął myśl że może to być kwestia kodowania /ustawiał vagiem kod 00302/ - u niego były tylko 2 przednie głośniki. Ja mam fabrycznie dodatkowo w tylnych drzwiach i subwoofer.

Czy ma ktoś z Was pomysł na rozwiązanie problemu?

Opublikowano

sprawdz na vagu kodowanie, do aktywnego tyłu też musi być odpowiednia konfiguracja

Opublikowano

Koleś który naprawia concerty podsunął pomysł, że jest zwarcie na linii telefonicznej i radio się wycisza.

Jednak poprzednie radia Delt i Gamma oraz Concert na którym testowałem instalację ładnie grały i wszystkie regulacje działały.

kolega amokk (poprzedni właściciel), podsunął myśl że może to być kwestia kodowania /ustawiał vagiem kod 00302/ - u niego były tylko 2 przednie głośniki. Ja mam fabrycznie dodatkowo w tylnych drzwiach i subwoofer.

Czy ma ktoś z Was pomysł na rozwiązanie problemu?

ilość głośników nie ma znaczenia, radio będzie grało albo na pród,albo wszędzie-to tylko kwestia ustawień-jeśli poprzednie radia grały normalnie=to oznacza,że instalacja elektryczna i wiązki są OK-tu jest definitywna wina radia-przyjrzałbym się sytemowi głośnomówiacemu,który powoduje wyciszenie radia,kiedy łączy się z telefonem,myślę,że tam jest przyczyna
Opublikowano

odepnij miniISO od radia. jesli będzie ok to masz kasze w instalacji

Opublikowano

ale wtedy inne radia nie grałyby normalnie :mysli:
Opublikowano

Masz całkowitą rację, ale manewr, który zaproponowałem wykluczy instalkę definitywnie.

Opublikowano

Udało się, już jest ok :good:

gdy się przyjrzałem to okazuje się że inne radia na chwilę (1 sek.) wchodziły w tryb "TELEFON" i dalej było normalnie.

ale wtedy inne radia nie grałyby normalnie :mysli:

Eureka ! Odpięcie mini iso spowodowało, że tryb "TELEFON" pojawił się na stałe.

...Już miałem odpinać z kostki zasilającej przewód od telefonu, aby wykluczyć zwarcie na linii telefonicznej, lecz skoro inne grają ok to sobie darowałem.

to był błąd :gwizdanie: Odpiąłem go i jest cacy :>

Gdybym od razu to zrobił nie było by tematu (ale może kiedyś komuś się przyda)

Wszystkim, którzy zabrali głos by pomóc w rozwiązaniu problemu dziękuję :notworthy: