Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Multitronik Dziwne chrobotanie przy ruszaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Podczas ruszania w moim aucie słyszę dziwne chrobotanie. Po rozpędzeniu do 60 km/h cichnie gdy puszcze noge z gazu do 40 km/h i z powrotem dodaje jest ten sam dzwiek.Auto ma przejechane 200 tys.Czyzby to dwumas ?

Prosze o pomoc

Pozdrawiam Jacek

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

chyba mialem taki sam problem na niskich obrotach jak sie nagzal to bylo slychac jagby blacha o blache obijalasie byla to blacha pomiedzy silnikiem a skrzynia

Opublikowano

Pomiędzy skrzynią CVT a silnikiem nie masz żadnej blachy tylko dwumas :wink4:

Niestety nie da się tego zdiagnozować bez wyciągnięcia skrzyni - demontuj ją i wszystko się wyjaśni.

Opublikowano

jest blacha nawet serwis wydrukowal mi schemaqt

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie slychac podobny dzwiek gdzies od silnika jakby blacha o blache ale dosc cicho i nie zawsze.

Na wstecznym i wcisnietym hamulcu tego nie ma,po wbiciu D i puszczeniu hamulca cicho warczy-obija sie,po dodaniu gazu na biegu i na N dzwiek ustaje :wallbash:

Opublikowano

Jeśli chodzi o tę "blachę"... Pewnie chodzi o metalową uszczelkę na łączeniu korpusu skrzyni i silnika. Tylko jak to ma trzeć? Chyba tylko wtedy jeśli skrzynia i silnik nie są ze sobą dobrze skręcone...

Opublikowano

No to napewno nie ten element u mnie sie odzywa.

To jest identyczny dzwiek jakby cos bylo poluzowane i tyrkocze rownomiernie i szybko.Na zewnatrz ciezko to uslyszec nawet po uniesieniu maski ale w aucie jest to slyszalne.

Na N jak dodam minimalnie gazu to tyrkot ustaje.Wrzuce D puszczam hamulec dzwiek sie nasila do momentu swobodnego pelzania.Po wrzuceniu R i puszczeniu hamulca nic takiego sie nie dzieje.Poduszka elektryczna i przy chlodnicy wymieniona.Nie wiem co to jest za cholerstwo i dobrze ze nie jest glosne i wystepuje nie zawsze bo inaczej to :wallbash:

Opublikowano

Mario - wjedź na kanał i sprawdź skąd dokładnie dobiega ten dźwięk...

Opublikowano

Mario - wjedź na kanał i sprawdź skąd dokładnie dobiega ten dźwięk...

juz wjezdzalem kilka razy i nie wiem :thumbdown:

zbliza sie wymiana oleju w silniku wiec i tym razem poszukam .Nie jest to proste bo ten dzwiek nie odroznia sie bardzo od dzwieiku pracy silnika.Tak jak pisalem,w samochodzie to slychac szczegolnie jak puszczam hamulec na D a pod autem tego nie slychac badz jest to na tyle ciche,ze nie jestem w stanie odroznic tego tyrkotu,od dzwieku pracy silnika.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jaco] jeżeli masz multytronika to na pewno nie masz kola dwu masowego takie dziwne dzwięki swiadczą o dużym przebiegu skrzyni napewno nie 200 tyś.myślę jakieś 400 tyś. :hi:

Opublikowano

Poltor, przepraszam Cię ale... nie wiesz o czym piszesz.

Każdy Multitronic w TDI ma dwumasowe koło zamachowe.

Opublikowano

Pol wróżysz z fusow może?:D

Opublikowano

bart naprawde podziwiam cie, szkoda czasu tu wogole na tłumaczeniu czegos komus kto i tak stawia na swoim

Opublikowano

Bartas ma Anielska cierpliwosc:)

Opublikowano

Poltor, przepraszam Cię ale... nie wiesz o czym piszesz.

Każdy Multitronic w TDI ma dwumasowe koło zamachowe.

Poltor nie zaglądał chyba do multi :) dwumas jest -widziałam, wymieniałam

Opublikowano

Przyznaję się bez bicia osobiscie nie zaglądałem do obudowy skrzyni biegów napisałem bezmyślnie to co powiedział mi kolega[mechanik] sory. Mam automat dopiero kilka miesięcy znowu czegoś się dowiedziałem.

Opublikowano

Przyznaję się bez bicia osobiscie nie zaglądałem do obudowy skrzyni biegów napisałem bezmyślnie to co powiedział mi kolega[mechanik] sory. Mam automat dopiero kilka miesięcy znowu czegoś się dowiedziałem.

Zmień tego mechanika :wink4: sorry za OT