Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Mandat za złe parkowanie, a strefa płatnego parkowania ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostatnio dostałem mandat od straży miejskiej nie było w tym nic dziwne gdyby nie fakt ze samochód stał prawidłowo zaparkowany mimo znaku B-36 zakaz postoju i zatrzymywania, na ulicy są wyznaczone pasy do parkowania auta i są parkometry ale jest też znak b-36 i teraz pytanie czy straż miejska miała prawo wystawić mandat za złe parkowanie czy też nie ?

Poniżej krótka foto relacja

Wjazd od ulicy od której wjezdzam zawsze, jest znak B-36 owszem dalej jest i potwierdzenie. Po tej stronie nie obowiazuję strefa płatnego parkowania. Moje auto jest trzecie za BMW i Citroenem.

10359126788664427944_thumb.jpg

26009414187014473320_thumb.jpg

I tutaj jest ten nieszczęsny znak o który wszystko się rozchodzi, wszystkie osoby dostały mandaty które stały po tej stonię :decayed: Wjazd od Ul.Puławskiej nie na rekę mi tamtędy wyjeżdzać tu też nie jeżdzę z tamtej strony :wallbash:

1005644.th.jpg

Jak widać jest parkometr.

Nie ma też żadnego potwierdzenia tego znaku nigdzie.

1005645.th.jpg

Na tym zdjęciu widać drugi parkometr :naughty:

1005646.th.jpg

1005648.th.jpg

1005649.th.jpg

I powtórzę jeszcze raz moje pytanie.. Czy straż miejska miała prawo do wystawienia mandatu/mandatów za złe parkowanie ? :wallbash:

Opublikowano

To zaraz, stoisz po tej stronie po której nie obowiązuje strefa płatnego parkowania :mysli: Jesli tak to dlatego dostąłes mandat, znak o czymś informuje w końcu, no chyba że ja czegos nie rozumiem :co:

Opublikowano
  • Autor

Na 1-szym zdjęciu od strony której wjeźdzam jest znak b-36 po prawej stronie i po tej stronie nie ma strefy płatnego parkowania i dalej też widać potwierdzenie znaku B-36, ale wszystko się rozchodzi o znak dalej który jest po lewej stronie (zdjęcie 3-cie) i za tym znakiem są też parkometry i są strefy płatnego parkowania. Zapytacie czemu auto stoi przodem do ulicy od której wjeżdzam :kox: zawracam na parkingu hotelu nie mam potrzeby jeździć dalej, i dopiero po otrzymaniu mandatu kapnąłem się ze ten znak tam stoi :blink:. Czyli wychodzi na to ze parkując po lewej stronie (patrząc na zdjęcie 1 i 2 ) też nie można stać gdyż tam daleko gdzieś miedzy drzewami,krzakami, itp rzeczami stoi sobie znak b-36 :polew:

PS. Strefa płatnego parkowania obowiązuje po stronie po której są ustawione parkometry :)

Opublikowano

Kolego,to co jest za wycieraczką to raczej nie jest mandat a tylko wezwanie do stawiennictwa :P Jak się stawisz to wyjaśnij o co chodzi i powinno się obejść bez kwitu.

Opublikowano
  • Autor

Fakt wezwanie, pojechałem wczoraj do straży miejskiej z siedzibą na ursynowie (co oni robili na mokotowie :blink:) i zacząłem wyjaśniać co i jak, niestety nie obeszło się bez kwitu, 100 zl poszło się jeb*ć :disgust:

Pow. ze mam stosować się do znaków a nie do parkometrów, i ze to w moim interesie jest upewnić się czy mogę zaparkować samochód, gdzie ja przez 23 lata jak żyje nie wiedziałem o tym znaku i będę specjalnie tam chodził żeby zobaczyć czy jest znak, pogieło ich do końca :thumbdown: