Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Pytanko o układ chłodzenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Szykuje mi się wymiana termostatu i znalazłem na allegro, co sądzicie o tej aukcji ( http://allegro.pl/termostat-wahler-audi-vw-seat-wa3141-87d-oryginal-i1258443139.html ) a jak nie to co polecicie może jakiejś innej firmy?. Pozdrawiam :hi: Jeszcze jedno pytanko odnośnie płynu bo chciałem od razu wymienić jaki polecacie w rozsądnej cenie :mysli:

Ja kupiłem taki termostat u kolego z forum tom77 za chyba 60zł i to tego płyn febi g12 za 23zł za litr (koncentrat)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Też myślę o zmianie termostatu i pytanie jakiej firmy kupic ?? bo na allegro jest mnóstwo różnych i w różnych cenach....

Opublikowano

Witam.Szykuje mi się wymiana termostatu i znalazłem na allegro, co sądzicie o tej aukcji ( http://allegro.pl/termostat-wahler-audi-vw-seat-wa3141-87d-oryginal-i1258443139.html ) a jak nie to co polecicie może jakiejś innej firmy?. Pozdrawiam :hi: Jeszcze jedno pytanko odnośnie płynu bo chciałem od razu wymienić jaki polecacie w rozsądnej cenie :mysli:

troche drogo ja w sklepie z auto czesciami kupiłem za 45zł
Opublikowano

Zdecydowanie BEHR. Kupiłem za 45 PLN w sklepie. Gość w sklepie na moją prośbę porównywał oryginał (125 PLN) z tym właśnie BEHR i stwierdził ..... to samo.

Po wymianie trzyma 90 stopni po nagrzaniu. :)

Opublikowano

Jak termostat to tylko ori różnica w cenie jakieś 60zl a masz gwarancje ze wszystko będzie ok, płyn tez ori nie jest droższy niż inne zamienniki. Układ chłodzenia to jedna z walniejszych rzeczy, wiec sam pomyśl.

Opublikowano

Ja wymieniłem na termostat firmy Wahler, jeżdże już trzeci rok i jest wszystko OK (90C).

Opublikowano

Ja rok temu zdecydowałem się na zakup oryginalnego w ASO- choć wyszło drogo, bo o ile pamiętam to jakieś 160PLN, to i tak jestem zadowolony- od wymiany nie mamżadnych problemów z układem chłodzenia.

Opublikowano
  • Autor

Ja chciałem też jakiś lepszy bo do aso za daleko jechać i brak czasu to żona mi pojechała do motoryzacyjnego i kupiła za jak dobrze pamiętam za 40 zł jakoś tak aż mi :shocked::kwasny: i jakoś na razie jeżdżę i też jest 90st.

Opublikowano

Do mojego termostat jest elektromechaniczny koszt 350zl:D Więc nienarzekać :D

Opublikowano
  • Autor

to lepiej żeby się nie psuł :no:

Opublikowano

Ja kupiłem termostat VERNET. Jak dotąd, jestem bardzo zadowolony! Wskazówka cały czas na kresce 90-ciu stopni. Czy jadę po prostej czy pod sporą górę wskazówka nawet nie drgnie, czyli termostat pracuje precyzyjnie i szybko.

Zapłaciłem 30zł w zestawie z oringiem, wymiana pod domem, 25 minut z odpowietrzaniem ( 2 śrubki doslownie )

Opublikowano

Ja ostatnio do siebie kupiłem Wahler płyn Skody G12 ++ zmieszałem z wodą destylowaną na -37'C.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

kupilem zamiennik i jakos juz mi trzeci rok wytrzymuje... :)