MariuszKa Opublikowano 20 Października 2010 Opublikowano 20 Października 2010 Witam. Wczoraj zauważyłem pewien problem w moim aucie. :(Na biegu jałowym występuje takie delikatnie stukanie które przy delikatnie muśniętym sprzęgle daje się odczuć na pedale sprzęgła, ale jak wcisnę do końca to stukanie ustaje. Nie wiem co to może być. Macie może jakieś pomysły? Ktoś już miał taki problem wcześniej???
wojtekce Opublikowano 20 Października 2010 Opublikowano 20 Października 2010 prawdopodobnie koło dwumasowe
MariuszKa Opublikowano 20 Października 2010 Autor Opublikowano 20 Października 2010 Szczęśliwie wróciłem z pracy. No i stukanie na razie ustało, chociaż da się wyczuć delikatne wibracje przy delikatnie wciśniętym sprzęgle.Jest to możliwe że to niby stukanie ujawniało się przy rozgrzanym silniku ?? Chociaż dzisiaj była taka sama trasa i było oki. No nie wiem chyba pozostaje mi czekać ,słuchać i zbierać kaskę na ewentualną wymianę dwumasu.
wojtekce Opublikowano 21 Października 2010 Opublikowano 21 Października 2010 Szczęśliwie wróciłem z pracy. No i stukanie na razie ustało, chociaż da się wyczuć delikatne wibracje przy delikatnie wciśniętym sprzęgle.Jest to możliwe że to niby stukanie ujawniało się przy rozgrzanym silniku ?? Chociaż dzisiaj była taka sama trasa i było oki. No nie wiem chyba pozostaje mi czekać ,słuchać i zbierać kaskę na ewentualną wymianę dwumasu. dokładnie
dddd Opublikowano 26 Października 2010 Opublikowano 26 Października 2010 i co tam kolego z tym stukaniem bo ja mam to samo i nie wiem co to morze byc.
dariodario Opublikowano 26 Października 2010 Opublikowano 26 Października 2010 Szczęśliwie wróciłem z pracy. No i stukanie na razie ustało, chociaż da się wyczuć delikatne wibracje przy delikatnie wciśniętym sprzęgle.Jest to możliwe że to niby stukanie ujawniało się przy rozgrzanym silniku ?? Chociaż dzisiaj była taka sama trasa i było oki. No nie wiem chyba pozostaje mi czekać ,słuchać i zbierać kaskę na ewentualną wymianę dwumasu. nie koniecznie. Ja w mojej padlinie założyłem jednomas i sprzęgło od 1z i jak na razie miód malina. Koszt to 660 sprzęgło plus 130 zamach używką plus 150 założenie. Zostaje banan i kupa kasy. Jak masz fure nie dłubaną to spoko jednomas sprzęgło 1z zdają egzamin.
Major83 Opublikowano 26 Października 2010 Opublikowano 26 Października 2010 kolego ja mam to samo u siebie. z tym że jestem właśnie po wymianie silnika i przy okazji całego sprzęgła. nie wiem co to może być. stuka na biegu jałowym a po wciśnięciu sprzęgła całkowicie znika...
Bla Opublikowano 26 Października 2010 Opublikowano 26 Października 2010 U mnie również był to pierwszy objaw zbliżającej się wymiany dwumasu ;(
dddd Opublikowano 26 Października 2010 Opublikowano 26 Października 2010 ale jakbym wjechal na kanal to stukanie powinienem slyszec miedzy skrzynia a silnikiem zgadza sie i mam takie pytanie czy dlugo na tym pojerzdze jak mam padniety dwu mas u mnie to slychac klekjotanie a nie rzuca silnikiem podczas gaszenia. od czasu do czasu takie rzenie podczas przyspieszania
Bla Opublikowano 26 Października 2010 Opublikowano 26 Października 2010 Nie koniecznie to musi być dwu mas. U mnie na początku też nie rzucało budą. Musze to zrobić jak najprędzej :gwizdanie: Wydaje mi się, że pojeździć trochę można ale dyskomfort jest
Major83 Opublikowano 21 Listopada 2010 Opublikowano 21 Listopada 2010 kolego doszedłeś do tego jaka jest przyczyna tego stukania bo mnie to ciągle męczy. Wiele osób sugeruje mi że to łożysko ale są także tacy którzy mówią że łożysko byłoby słychać po wciśnięciu sprzęgła a nie po jego puszczeniu. Bardzo chciałbym wiedzieć jak to jest naprawdę. Jeżeli macie taką wiedzę proszę o info...
Rekomendowane odpowiedzi