Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] 245/35R18 co myślicie o tym rozmiarze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie chcę założyć opony 245/35R18 na felgi J8,5 ET35.

Wiem że może złapać muła i więcej palić ale o ile? Co o tym myślicie czy nie będzie przód trzeć itp?

Opublikowano

Ja mam 18" 225/40 ET 45 J8 i mi z przodu ściera opony od wewnątrz, tu masz inne ET ale znowu szerszy kapeć. No i powodzonka w koleinach, czysta masakra jest :no: spalanko i muł dosyć odczuwalny - przerzuciłem się z 17 na 18 szersze w dodatku no i czuję utratę mocy jakby nie patrzeć :kwasny:

Opublikowano

Jeśli chodzi o 18cali i 8 szerokosc to złotym środkiem w moim przypadku (GLEBA 40\60mm) byłoby mieć ET 35 z przodu ,a ET 45 z tyłu (Avant).Przód przy ET 35 ściera się delikatnie od środka przy skręcie i do hamowaniu o plastikowe nadkole (Nie niszczy opony więc nie ma problemu).Przy te opcji tył przy obciążeniu i bujaniu trze delikatnie o plastikowe nadkole.Mówię o opcji opony 225,wiec przy 245 to wszystko się prawdopodobnie nasili.

Opublikowano

moim skromnym zdaniem 225 do przodu to już jest za dużo, a co dopiero 245. U mnie problemu dużego nie ma, z tym trzeba by wrzucić dystanse, to by pomogło. No ale przy 245 to naprawdę mogą się dziać cyrki

Opublikowano
  • Autor

Przy 225 et35 przód nie trze.Czy nikt nie miał do czynienia z 245/35 bo chodzą mi po głowie takie opony?

Opublikowano

Dlaczego chcesz takie szerokie?

Opublikowano
  • Autor

Dlaczego chcesz takie szerokie?

wygląd,trakcja,prowadzenie na równej drodze :kox:

Opublikowano

to ja się zastanawiam gdzie ty jeździsz że masz takie równe drogi :gwizdanie: w polsce to oponki wąskie i jakoś się ten samochód prowadzi, bo tak to koleiny zmuszają by trzymać tą kierownicę obu rękach w dodatku dość mocno :przebiegly:

Opublikowano
  • Autor

to ja się zastanawiam gdzie ty jeździsz że masz takie równe drogi :gwizdanie: w polsce to oponki wąskie i jakoś się ten samochód prowadzi, bo tak to koleiny zmuszają by trzymać tą kierownicę obu rękach w dodatku dość mocno :przebiegly:

Po pierwsze to ja mam na tym jeździć a po drugie to czytaj ze zrozumieniem :gwizdanie:

Opublikowano

Opona 245 na pewno będzie obcierała z przodu. Jesli chodzi o tył to może być podobnie, moze obcierać o kielich amora a jak dasz dystanse to o nadkole. Miałem u siebie 245 z tyłu i z dystansem obcierało o nadkole :thumbdown: Pytanie jeszcze jaki masz zawias? Jest cos obnizone?

Opublikowano
  • Autor

Opona 245 na pewno będzie obcierała z przodu. Jesli chodzi o tył to może być podobnie, moze obcierać o kielich amora a jak dasz dystanse to o nadkole. Miałem u siebie 245 z tyłu i z dystansem obcierało o nadkole :thumbdown: Pytanie jeszcze jaki masz zawias? Jest cos obnizone?

Oj to lipa a miałeś 245/35? Zawias jest 1BE

Opublikowano

Ja miałem 245/40, ale to aż takiej różnicy nie robi. Kiedys miałem 235/45 i nawet przy tym przód obcierał.

Przy 245/40, 8J, ET38 (z dystansem) i zawiasie 1BE tarło mi o nadkole na nierównościach a jak ktoś siadł z tyłu to tragedia :thumbdown: :thumbdown:

Opublikowano
  • Autor

245/35 są niższe widziałem takie na s4 b5 przy et35 i zayebiście to wyglądało ale pewnie było coś kombinowane :kwasny:

Opublikowano

Ja jeździłem na 245/35/18 z tyłu, felga miała 10" szerokości i nic nie obcierało. Z przodu, na feldze 8,5 " będzie wyglądała jak kondon ;) ponieważ będzie wystawała za obrys felgi duuzo ;)

Opublikowano

Ja jeździłem na 245/35/18 z tyłu, felga miała 10" szerokości i nic nie obcierało.

W B5 tak jeździłeś na obniżonym zawiasie?

Opublikowano
  • Autor

Z przodu, na feldze 8,5 " będzie wyglądała jak kondon ;) ponieważ będzie wystawała za obrys felgi duuzo ;)

Tak wygląda 245/35R18 na feldze 8,5J

8b10158f44f97629m.jpg

Opublikowano

Postaw koło pionowo i popatrz z boku ;)

Na tej samej feldze tak wygląda 225/40 :

DSC_2467.jpg

@slaweq : Z tyłu w B6, a felgi sprzedałem do B5 i jeżdżą nadal ;)

Opublikowano
  • Autor

225/40R18 i 245/35R18 to są dedykowane rozmiary

Opublikowano

tzn? że szerokość i wysokość ma być taka sama?

Chyba musisz przymierzyć i wtedy zobaczysz czy wszystko bedzie ok.

Opublikowano
  • Autor

tzn? że szerokość i wysokość ma być taka sama?

Chyba musisz przymierzyć i wtedy zobaczysz czy wszystko bedzie ok.

Mam tuv na felgi i podane są rozmiary opon 225/40 i 245/35

Mam do kupienia 235/40 w dobrej cenie :mysli:

Tak wyglądają na feldze jak moja

81475593d491549am.jpg[br]Dopisany: 23 Październik 2010, 11:27_________________________________________________Temat raczej do zamknięcia kupiłem jednak Pirelli P Zero Asimmetrico 235/40R18