Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Audi a4, B5, 00, 1.9 TDI 116 KM - Wymiana bateri w pilocie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Wymieniłem baterie w pilocie od zamka centralnego. Niestety po wymianie nie reaguje. Jak zaprogramować taki pilot?

Opublikowano
  • Autor

Czy mogę zaprogramować sam bez wizyty u elektryka? Słyszałem że jest jakaś sekwencja z zapłonem. :confused4:

Opublikowano

Jesli masz tylko 1 pilot czeka Cie wizyta u elektryka. A jesli masz wiecej pilotow i ktorykolwoek z nich dziala - zalatwisz to bez elektryka.

Jeden z kluczyków pojazdu (z zakodowanym i działającym pilotem) umieść w stacyjce i włącz zapłon w pozycję ON (nie uruchamiaj pojazdu!).

Teraz zamknij samochód od zewnątrz ("ręcznie" - nie pilotem!) używając do tego kluczyka zespolonego razem z niedopasowanym jeszcze pilotem (zamykaj drzwi kierowcy).

Teraz w ciągu 5 sekund od zamknięcia drzwi naciśnij przycisk UNLOCK (otwieranie) w niedopasowanym jeszcze pilocie. Ilość naciśnięć przycisku UNLOCK odpowiada za pozycję pilota w pamięci sterownika. Dwukrotne naciśnięcie przycisku otwierania spowoduje zapisanie pilota na drugiej pozycji pamięci, trzykrotne - na trzeciej itd.

U mnie to działa.

Opublikowano
Jeden z kluczyków pojazdu (stary - z zakodowanym i działającym pilotem) umieść w stacyjce i włącz zapłon w pozycję ON (nie uruchamiaj pojazdu!). Korzystając z programu VAG-COM wykonaj następujące czynności:

[Wybór]

[46 - Moduł komfortu] lub [35 - Centralny zamek]

[bloki pomiarowe - 08]

Wybierz grupę "003" (w niektórych modelach może to być grupa "007")

[idź!]

Wartość wyświetlana w polu numer 2 pozwala odczytać ile pilotów jest aktualnie dopasowanych i jakie pozycje zajmują one w pamięci sterownika, np.: "0001" informuje o tym, że dopasowany jest jeden pilot i zajmuje on pierwszą pozycję w pamięci sterownika.

Teraz zamknij samochód od zewnątrz ("ręcznie" - nie pilotem!) używając do tego kluczyka zespolonego razem z niedopasowanym jeszcze pilotem (zamykaj drzwi kierowcy).

Teraz w ciągu 5 sekund od zamknięcia drzwi naciśnij przycisk UNLOCK (otwieranie) w niedopasowanym jeszcze pilocie. Ilość naciśnięć przycisku UNLOCK odpowiada za pozycję pilota w pamięci sterownika. Dwukrotne naciśnięcie przycisku otwierania spowoduje zapisanie pilota na drugiej pozycji pamięci, trzykrotne -

na trzeciej itd.

Przykład:

Jeżeli chcesz zaprogramować nowy pilot zdalnego sterowania, a przed rozpoczęciem procedury dopisania pilotów w polu nr 2 w grupie "003" (lub "007") bloków pomiarowych widniała wartość "0001", powinieneś nacisnąć przycisk UNLOCK dwa razy. Rezultatem tej czynności powinna być wartość "0011" w polu nr 2.

Po zakończeniu ustalania pozycji programowanego w danej chwili pilota, zaczekaj 5 sekund po czym naciśnij przycisk UNLOCK (na nowo zakodowanym pilocie).

Wyłącz zapłon i wyciągnij kluczyk ze stacyjki. Sprawdź działanie pilota: naciśnij przycisk LOCK aby zamknąć pojazd. Naciśnij UNLOCK - aby otworzyć.

Umieść w stacyjce pojazdu kluczyk z nowo zakodowanym pilotem. Włącz zapłon ale nie uruchamiaj pojzadu.

[Wybór]

[46 - Moduł komfortu] lub [35 - Centralny zamek]

[bloki pomiarowe - 08]

Wybierz grupę "003" (w niektórych modelach może to być grupa "007")

[idź!]

Nawiązując do podanego wyżej przykładu, pole nr 2 powinno wskazywać np. wartość "0011".

Dopisując nowe nadajniki pamiętaj, że przydzielając im zajęte już miejsca w pamięci sterownika (reprezentowane przez "1" w polu nr 2) wykasujesz tym samym - działające już - stare piloty zdalnego sterowania.

A to co??[br]Dopisany: 03 Październik 2007, 19:37 _________________________________________________undergnd mnie uprzedził :decayed:

Opublikowano
  • Autor

dziękuje za szybką pomoc. Niestety dwa nie działają :kwasny:

Opublikowano

A ja myślałem,że po wymianie bateri pilot będzie chodził bez wykonania żadnych dodatkowych czynności.

Opublikowano
  • Autor

Witam. Byłem autoryzowanym serwisie Audi. Okazało sie że można zaprogramować dwa piloty nawet w tedy gdy dwa nie działają, bez podłączania komputera. W analogiczny sposób jaki jest opisany wyżej. Zajęło to około 15 minut dla fachowca, koszt 45 zł. :disgust:

Opublikowano

Tez tak miałem. Sprawa jest prosta jak budowa cepa.

Kluczykiem otwórz auto (drzwi kierowcy) i przytrzymaj guzik otwierania w pilocie.

Opublikowano

dokładnie tak jak kolega Kajkosz mówi zamknij zamek i nacisnij guzik zamykania i na odwrót, otwórz i nacisnij guzik otwierania i powinno byc gites

• 3 lata później...
Opublikowano

Witam, a co jak nie można zamknąć kluczykiem auta od zewnątrz? Nie przekręca się bębenek w zamku?

Pozdrawiam.