Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Wskaźnik poziomu płynu w spryskiwaczu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!!

Posiadam audi A4 B5 z 1997 roku. Auto posiada Fis. Jak Włączę testowanie, na pojawiających się ikonach na fisie znajduje się min. wskaźnik końca płynu w spryskiwaczu szyb (pole pomarańczowe). Jednak płyn kończy się, a Fis odpowiednio wcześnie mnie nie ostrzega (tzn. w ogóle). Dodam że poza tym wszystko działa jak należy tzn. bezproblemowo wskazuje niedziałające światło stop, czy pozycji, wytrąciłem czujnik od ABS-u i na czerwono też wywaliło błąd. Czyli chyba wszystko jest OK. Tymczasem płynu nie wskazuje. Czy możliwe aby czujnik w zbiorniczku płynu nawalił? Jeżeli tak , to gdzie on się znajduje aby go wymienić, lub czy możliwe jest, że Fis pokazuje podczas testowania więcej funkcji niż w rzeczywistości posiada? Z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano

Czyli, rozumiem że czujnik jest integralną częścią pompki, i nie da się go wymienić. Wnioskuję też, że w grę wchodzi wymiana pompki spryskiwaczy, czy też całego zbiornika? Wszystkie pompki mają ów czujnik, czy tylko do wybranych modeli?[br]Dopisany: 28 Październik 2010, 12:29_________________________________________________przeglądałem na alledrogo pompki do spryskiwacza nie jest to duży wydatek, ale chciałbym kupić taką z czujnikiem, możecie mi wskazać co mam kupić żeby fis wskazywał mi brak płynu.

Opublikowano

Jedź i kup w ASO bo to groszowy wydatek

Opublikowano

Do wersji od 1994 roku do 1997 jest pompka ze zintegrowanym czujnikiem (3 przewody) tu czujnik zintegrowany jest z pływakiem może być awaryjny podatny na śmieci i korozje.

Do wersji od 1997 roku do 2001 jest pompka samodzielna (2 przewody) i oddzielny czujnik poziomu (2 przewodowy) w tej wersji czujnik jest oporowy i raczej mało awaryjny.

Opublikowano

Do wersji od 1994 roku do 1997 jest pompka ze zintegrowanym czujnikiem (3 przewody) tu czujnik zintegrowany jest z pływakiem może być awaryjny podatny na śmieci i korozje.

Do wersji od 1997 roku do 2001 jest pompka samodzielna (2 przewody) i oddzielny czujnik poziomu (2 przewodowy) w tej wersji czujnik jest oporowy i raczej mało awaryjny.

Kolego dopiero w roku modelowym 1998 jest czujnik oddzielnie montowany.

A nie wiemy czy kolega ma auto z początku czy z końca 1997 roku co ma tutaj decydujący wpływ.

Opublikowano

Kolego dopiero w roku modelowym 1998 jest czujnik oddzielnie montowany.

A nie wiemy czy kolega ma auto z początku czy z końca 1997 roku co ma tutaj decydujący wpływ.

no właśnie zapomniałem dodać o roku modelowym :-)