Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Silver Avant - BBS CH by Audi, Grill RS4, Chip

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Takie zdjecie na szybko kalkulatorem

rs4.jpg

Opublikowano

nice ;-)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Z racji tego ze oryginalna szyba przednia pekła wpadła nowa szyba Pilkington (PZU juz nie wspołpracuje z Auto JAN/Nordglass :good:)

I po prawie trzech latach wpadł chip by Mobil-Tech auto jeszcze nie hamowane, strojnie robione 100% pod auto, EGR wywalony w sofcie, wzieta poprawka na duzy SMIC i kolektor dolotowy bez EGR :gwizdanie: :evil:.

Jak tylko znajde chwile czasu zeby podjechac na hamownie to wrzuce wykres :hi:.

• 1 rok później...
Opublikowano
  • Autor

Przez jazde na gwincie i 18" felgach plastiki we wnętrzu zaczeły skrzypieć wiec trzeba było troche auto wygłuszyc :bag:

image.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpg

Jakoś po tym wygłuszeniu nawet lepiej zaczął skręcać:guma:

Opublikowano
Przez jazde na gwincie i 18" felgach plastiki we wnętrzu zaczeły skrzypieć wiec trzeba było troche auto wygłuszyc :bag:

http://s18.postimage.org/men8qj739/image.jpghttp://s18.postimage.org/ni7d2hrqd/image.jpghttp://s18.postimage.org/kpe5igrdx/image.jpghttp://s18.postimage.org/8c1bbk1ph/image.jpg

Jakoś po tym wygłuszeniu nawet lepiej zaczął skręcać:guma:

dziwne, nie powinny

---------- Post dopisany at 20:05 ---------- Poprzedni post napisany at 20:04 ----------

dobra fela

Opublikowano
  • Autor
dziwne, nie powinny

---------- Post dopisany at 20:05 ---------- Poprzedni post napisany at 20:04 ----------

dobra fela

thx nie ma to jak BBS :banan: a auto zawsze jak wpadło w dziure to trzeszczało, raz nawet mi szyba pekła (identycznie jak jozkowi w B5) wiec teraz przynajmniej buda sztywniejsza jest.

Jeszcze mam łapy od dolnej rozporki wiec bedzie trzeba przy nastepnej okazji wrzucic na auto

Opublikowano
dziwne, nie powinny

dobra fela

thx nie ma to jak BBS :banan: a auto zawsze jak wpadło w dziure to trzeszczało, raz nawet mi szyba pekła (identycznie jak jozkowi w B5) wiec teraz przynajmniej buda sztywniejsza jest.

Jeszcze mam łapy od dolnej rozporki wiec bedzie trzeba przy nastepnej okazji wrzucic na auto

też mam BBSa, nie ma to jak bbsior:decayed:
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor
też mam BBSa, nie ma to jak bbsior:decayed:

A na co Ty sie w koncu przesiadasz ?

---------- Post dopisany 06-10-2012 at 00:12 ---------- Poprzedni post napisany 24-06-2012 at 10:49 ----------

Jesienne porządki w pierwszym poście :naughty:

Już niedługo wjedzie podsufitka S4, lustro wew. fotochrom i rozpórka dolna :banan:

Opublikowano

Fajnie zrobiles ja:wink: wnetrze takie samo masz jak ja przed zmiana foteli bo teraz tez mam takie same jak Ty w skorze(grzane masz)

Jaki koszt chlodniczki oleju?

Zmieniaj dekory bo ja z drewnem bujalem ponad rok az poszlo na opal:grin:

Opublikowano
  • Autor
Fajnie zrobiles ja:wink: wnetrze takie samo masz jak ja przed zmiana foteli bo teraz tez mam takie same jak Ty w skorze(grzane masz)

Jaki koszt chlodniczki oleju?

Zmieniaj dekory bo ja z drewnem bujalem ponad rok az poszlo na opal:grin:

Tak skóra z S4 grzana ... jedynie recaro moze od tego byc lepsze :jerk:

Chłodniczke kupiłem od Topora za chyba 100zl + 20zl za uszczelki z ASO na wymiane.

A ja uważam że dekory z orzecha włoskiego są za***iste :kox: wymieniłbym tylko na carbon ale poki co zostaje jak jest ... wiem jestem inny niż wszyscy ;)

Opublikowano

Mi tez osobiscie nie przeszkadzaly te dekory ale jak zmienilem to odrazu inaczej:wink: chlodniczka tanio kupiona:slina:

Opublikowano
  • Autor
Mi tez osobiscie nie przeszkadzaly te dekory ale jak zmienilem to odrazu inaczej:wink: chlodniczka tanio kupiona:slina:

Na allegro też wyrwiesz, był okres ze wisiały 3-4 sztuki po 80-120zl a pozniej byly po 250 ale sprzedawali odrazu z podstawą filtra. Chociaz przy zachipowanym aucie szału nie robi. Na autostradzie przy jezdzie 140-170 temp na FISie to 100-105st.

Opublikowano

Na allegro też wyrwiesz, był okres ze wisiały 3-4 sztuki po 80-120zl a pozniej byly po 250 ale sprzedawali odrazu z podstawą filtra. Chociaz przy zachipowanym aucie szału nie robi. Na autostradzie przy jezdzie 140-170 temp na FISie to 100-105st.

no ja bym chcial latac na autostradzie te 170km/h i miec te max 105stopni bo macher mi powiedzial ze jak na org chlodniczce jade 3tys obrotow to max bo olej sie zaczyna gotowac a na budziku 140km/h wiec malo

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

W czwartek razem z nowym olejem wpadł na pokład filtr powietrza Simota OV004, moich odczuc auto zaczeło się zbierać lepiej z dołu ... teraz tylko pranie co 5tys km :decayed:

---------- Post dopisany 27-01-2013 at 19:49 ---------- Poprzedni post napisany 25-11-2012 at 12:22 ----------

Na pokład wpadł stabilizator z A4 1BE/S4/RS4 :banan:

Opublikowano
W czwartek razem z nowym olejem wpadł na pokład filtr powietrza Simota OV004, moich odczuc auto zaczeło się zbierać lepiej z dołu ... teraz tylko pranie co 5tys km :decayed:

---------- Post dopisany 27-01-2013 at 19:49 ---------- Poprzedni post napisany 25-11-2012 at 12:22 ----------

Na pokład wpadł stabilizator z A4 1BE/S4/RS4 :banan:

czym sie rozni od zwyklego stabilizatora?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

czym sie rozni od zwyklego stabilizatora?

Średnica jest ta sama (29mm), ale zamiast pustej w środku rurki masz metalowy pręt

---------- Post dopisany 01-03-2013 at 21:11 ---------- Poprzedni post napisany 27-01-2013 at 20:34 ----------

Awaria matką tuningu ... był SMIC z Alfy 164 2.0T ... tylko troche za nisko przy gwincie ... bedzie FMIC :banan:

Zawartość paczki od SIDa - rurki w wersji bling-bling:polew::

zdj_cie_2.jpgzdj_cie_5.jpgzdj_cie_1.jpgzdj_cie_2.jpg

---------- Post dopisany 07-03-2013 at 23:56 ---------- Poprzedni post napisany 01-03-2013 at 21:11 ----------

Dziś było małe rezanko ... mój licznik z FISem komuś kiedyś chyba posłużył jako dawca tarczy prędkościomierza i była wrzucona tarczka w milach a soft w liczniku był europejski:facepalm:

Tak było:

zdj_cie_1.jpg

tak jest:

zdj_cie_2.jpg

Mała porada, jeśli chcecie zdjąć wskazówki to nie wyrywajcie ich, wystarczy kręcić nimi przeciwnie do ruchów wskazówek zegara i same schodzą. Później tylko test zegarów VAGiem ze zdjętą obudową zeby ustawić poprawnie wskazówki i gotowe:banan:

Opublikowano

Teraz elegancko no poza fisem:decayed:

Opublikowano
  • Autor

Taa, kupiony był igła zero wypalonych linii, pojezdził poł roku i sie zjepsuł :facepalm: Morał: FISa trzeba kupić taniej z wypalonymi liniami i wysłać do naprawy :wallbash:

Opublikowano

Taa, kupiony był igła zero wypalonych linii, pojezdził poł roku i sie zjepsuł :facepalm: Morał: FISa trzeba kupić taniej z wypalonymi liniami i wysłać do naprawy :wallbash:

cale zycie sie czllowiek uczy:wink:

Opublikowano
  • Autor

No i po kolejnym rezanku :banan: Pacjent:

P1030141.jpgP1030143.jpg

Tak było:

P1030155.jpgP1030157.jpgP1030158.jpgP1030159.jpg

P1030160.jpgP1030161.jpgP1030162.jpgP1030164.jpg

Narzędzia zbrodni:

P1030166.jpgP1030170.jpg

W trakcie:

P1030176.jpgP1030177.jpgP1030179.jpgP1030180.jpg

P1030182.jpgP1030187.jpg

I efekt finalny:

P1030190.jpgP1030191.jpgP1030192.jpgP1030193.jpg

P1030194.jpgP1030196.jpgP1030197.jpgP1030198.jpg

---------- Post dopisany 13-03-2013 at 23:11 ---------- Poprzedni post napisany 10-03-2013 at 11:29 ----------

FMIC on board :evil:

P1030208.jpgP1030211.jpg