Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BRD] Przy baaaardzo delikatnej jezdzie średnia po Warszawie wychodzi 11,3-11,5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Dzieki kolego. No zaczynam sie z tym godzic chociaz nie ukrywam, ze liczylem, ze te dieselki pala jednak mniej niz benzynki. No ale cos za cos :). Pozdrawiam, Maciej

mcich- masz jak najbardziej poprawne spalanie

Opublikowano

Wracam do swojego watku. miasto 180 km (w tym masa korkow-prawdziwych warszawskich) 10,5 litra (nauczylem sie juz jezdzic najdelikatniej jak potrafie :)), trasa 400 km (3 razy po 215km/h, plus srednio 110-125 km/ h - srednia przelotowa 71 km/h) 7,5 litra. Ci obiektywni i realisci powiedza, ze wszystko ok. Ci fantasci powiedza, ze w trasie 5l w miescie 8l (zaczynam jednak wierzyc realistom :) ). * 8,5 to owszem jestem w stanie uzyskac w miescie jak bede caly czas jechal po pustej Wislostradzie. A tak na marginesie ile pali Wam przy 210-215 - u mnie zmierzone 17,5 litra - czy ktos powie, ze jemu 10???!!! :)))))

U mnie identycznie jak w twoim przypadku. W mieście nie udało mi się zejść poniżej 8 l, mimo próby jazdy stylem dziadka - małe obroty i na dobiegu do świateł. Pomijam fakt, ze taką jazda można się wykończyć to efekt oszczędności niewielki.

Poza miastem - na trasie Lublin - Krakow, bo tam podróżuje najczęściej pewnej nocy (praktycznie zero ruchu) udało mi się zejść do 5,8 l (ale nie przekraczałem 100 km/h) ale to także był wyjątek. Najczęściej kończę podróż z wynikim 6,8-7,2 l i mówię cały czas o średnim spalaniu.

Bo chwilowe potrafię mieć i 0 l :decayed:

Opublikowano

Ależ NIE........

Mi zbiornik starcza na 680 km :decayed:

:mysli:

a

czemu tylko 680 km ???????

:mysli:

Opublikowano

Moja jest Q, a poza tym ciężka noga .......... :gwizdanie:

Opublikowano

Chyba mam tak samo, nie wiem czemu ale zawsze jakoś tak mocno noga wciska ten pedał gazu ;p

Opublikowano

W mieście jadąc rano do pracy Cała niepodegłości poźniej Jana Pawła aż do Arkadii mam spalanie: 9,5-11.

W mieście jak pałuję auto na maxa mam od 11 do 12,5.

W dramatycznym korku stop start stop start miałem kiedyś spalanie z 14,5... ale to z raz widziałem.

W trasie przy pakowaniu 150-155(na liczniku) , realnie z GPS wychodzi ok 140-145 pali 8-8,5 litra.

true

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Panowie wroce do watku bo jednak zima, na oponach 205/55/16 srednia miejska jaka uzyskuje to 9,3-9,5 (srednia) przy w miare lekkiej jezdzie. potwierdza to wiec, ze jedna te 235 okolo litra pociagaja :).

Chyba mam tak samo, nie wiem czemu ale zawsze jakoś tak mocno noga wciska ten pedał gazu ;p