jackor Opublikowano 6 Października 2007 Opublikowano 6 Października 2007 po przekroczeniu 140km/h spada temperaura wody do ok.70!!!gdy zwolnie do 100km/h po pewnym czasie wzrasta do 90. wymienilem termostat -nic nie dalo..co to moze byc? czujnik?
lone_wolf Opublikowano 6 Października 2007 Opublikowano 6 Października 2007 Lepsze chłodzenie przy 140km/h? Dzieje się tak od niedawna czy bylo tak jeszcze podczas upalow? U mnie spada do ok 85/80 na trasie przy predk 140-160 a przy powolnej jest 90...
mateogda Opublikowano 6 Października 2007 Opublikowano 6 Października 2007 wymienilem termostat -nic nie dalo.. .., a sprawdziłeś go przed wymianą?
Gość Kaziu_Wichura Opublikowano 6 Października 2007 Opublikowano 6 Października 2007 na jaki wymieniłeś?
jackor Opublikowano 7 Października 2007 Autor Opublikowano 7 Października 2007 w lecie bylo tak samo przed wymiana termostatu byly te same objawy-koszt termostatu 40zl [br]Dopisany: 07 Październik 2007, 10:10 _________________________________________________gates-za 40zl...zly????????????????
Gość Kaziu_Wichura Opublikowano 7 Października 2007 Opublikowano 7 Października 2007 termostat to powinien być oryginalny - przynajmniej ja wyznaję taką zasadę. Sprawdzałeś Vagiem błędy? Masz klimatronic?
Gość spedyt Opublikowano 7 Października 2007 Opublikowano 7 Października 2007 Błędy nie zawsze wyjdą na VAG-u, dopiero jak czujnik będzie padnięty to wyskoczą błędy o nieprawidłowym sygnale czujnika.
Gość Kaziu_Wichura Opublikowano 7 Października 2007 Opublikowano 7 Października 2007 Błędy nie zawsze wyjdą na VAG-u, dopiero jak czujnik będzie padnięty to wyskoczą błędy o nieprawidłowym sygnale czujnika. Tak, zgodzę się, że w większości wypadków ECU ma problem z wykryciem awarii czujnika ale nieraz sobie z tym radzi. Zawsze podstawową sprawą przy walce z usterką jest sprawdzenie błędów.
jackor Opublikowano 7 Października 2007 Autor Opublikowano 7 Października 2007 jutro sie podepne...jaki ternostat proponujecie??????????a co z czujnikiem????????[br]Dopisany: 07 Październik 2007, 11:51 _________________________________________________mam klimatronik
Gość Kaziu_Wichura Opublikowano 7 Października 2007 Opublikowano 7 Października 2007 termostat taki jak napisałem... . Oryginalny. Co z czujnikiem? Jeszcze nie wiadomo Porównaj na klimie wartości podawane na kanale 49 z tymi na liczniku. Obserwuj je i powiedz co widziałeś. (temp wzrasta, kiedy maleje itd). Zostaw ten termostat i skup się narazie na czujniku. Nawiasem mówiąc o problemach z temp. silnika to już była cała epopeja na forum więc poszukaj sobie.
jackor Opublikowano 7 Października 2007 Autor Opublikowano 7 Października 2007 ok.jestem poczatkujacym a wiec nie rozumiem jak mam sprawdzic na klimie jakis kanal 49???????????????
Gość spedyt Opublikowano 7 Października 2007 Opublikowano 7 Października 2007 ok.jestem poczatkujacym a wiec nie rozumiem jak mam sprawdzic na klimie jakis kanal 49??????????????? Jak to sprawdzić na klimie jest opisane tutaj Pewnie na kanale 49 będziesz miał 0 więc sprawdź 51
Rekomendowane odpowiedzi