Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Co sądzicie o tym coolerze na FMIC?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://www.allegromat.pl/aukcja63639

Jest na pewno dużo wydajniejszy niż chińczyk, ale ma grubość 80mm, wejdzie pod zderzak B6, czy za gruby? Czy w ogóle warto za niego dać ponad tysiaka?

Docelowo miałby być pod GTRS na około 280-300KM.

Opublikowano

Poniżej masz aukcję icka gdzie wyjdzie trochę taniej ( ta sama firma i chyba te same wymiary ) Żeby nie szło przez cło to trzeba tam mieć kogoś....

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Precision-350HP-INTERCOOLER-26-7-x-6-2-x-3-5-FMIC-/390096257716?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item5ad38c82b4

Poza tym wydaje mi się że do mocy rzędu 300Ps można by założyć troszkę większy ( wyższy i cieńszy ) , ale tu powinni wypowiedzieć się ludzie z większym doświadczeniem :embarrassed:

Opublikowano
  • Autor

Widziałem już podobne aukcje. Nie chodzi w sumie o cenę, ale o to czy wejdzie do B6 bez większej rzeźby.

Opublikowano

pod serie zderzak ciężko cokolwiek zmieścić bez grubego cięcia.

Ja nie mogłem upchać fmica o grubości 50 mm a ten jest mega wielki przy nim.

Co prawda jeśli masz s-line zderzak to jest szansa że wejdzie jakoś z małym cięciem ale

wydaje mi się że i tak jest za gruby.

Opublikowano

pod serie zderzak ciężko cokolwiek zmieścić bez grubego cięcia.

Ja nie mogłem upchać fmica o grubości 50 mm a ten jest mega wielki przy nim.

Co prawda jeśli masz s-line zderzak to jest szansa że wejdzie jakoś z małym cięciem ale

wydaje mi się że i tak jest za gruby.

Podobno jest odwrotnie... ciezej zmiescic cos w S-line niz serii :thumbdown:

Opublikowano
  • Autor

Tak, myślałem, że będzie ciężko. Szkoda, bo podobno są one zarówno bardzo wysokiej jakości jak i wydajności.

A np. taki, od sprintera: http://www.allegromat.pl/aukcja63700 - dorobić boczki alu i powinien na grubość wejść. :mysli:

Opublikowano

z tym s-line może i tak jest ale generalnie chodzi o to że belka jest blisko chłodnicy i ciężko coś długiego i grubszego wepchać.Jakby był krótszy a wyższy to i grubszy wtedy wchodzi :kox:

Opublikowano

nie wiem po co kombinować z jakimiś super hiper coolerami, skoro auta mocniejsze jeżdżą na chinolach :)

parę dni temu miałem stłuczkę, chinol 18cm rozwalił 3 chłodniczki, ale coolerek cały :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Z chinolami jest tak, że są mało wydajne i właśnie wydajność trzeba nadrobić rozmiarami, a ja wolałbym coś mniejszego. No nic, mam jeszcze trochę czasu na decyzję i nie wykluczam, że wezmę chińczyka np. 550x180x65mm

Opublikowano

ja tam z chinola jestem zadowolony daje rade :decayed:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Z tego co się orientowałem to podejdzie, tylko musiałbyś przerobić boczki na alu.

Opublikowano

tam są boczki alu i nawet chyba pasują bez przeróbek. Tylko cooler jest dosyć gruby,

Opublikowano

jaka musi byc maksymalna grubość szerokość i wysokość coolera zeby wszedł bez rezania belki pod zderzak S4 lub S-line ?

Jest to przez kogoś sprawdzone czy tak na oko :)?

przyłączyl bym sie do szukania.. :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Bakuś już pisał kiedyś, że bez cięcia belki wchodzi wysoki na 14cm. Co do grubości to 65mm, ale pewności nie mam.

Opublikowano

jaka musi byc maksymalna grubość szerokość i wysokość coolera zeby wszedł bez rezania belki pod zderzak S4 lub S-line ?

Jest to przez kogoś sprawdzone czy tak na oko :)?

jest spora różnica pomiędzy zderzakiem s-line i s4... s4 jest jednoczęściową skorupą, a co za tym idzie nie ma dwóch dodatkowych uchwytów do dolnej dokładki tak jak w s-line czy serii... ponieważ te uchwyty mają kształt półksiężyca rozszerzającego się ku dołowi, odległość pomiędzy chłodnicą klimy, a zderzakiem/dokładką/uchwytami robi się na prawdę nie duża... do tego w s4 jest jednak ciut większy dolny grill, a co za tym idzie lepszy dostęp powietrza...

rogass miał zderzak s4 i cooler chinola 65 gruby i wszytko wchodzi bez żadnego rezania...

co do s-line jak i serii trzeba rzeźbić... głównym problem jest to, że aby cooler spełniał swoją rolę musi mieć dostęp do powietrza.. trzeba go jak najbardziej obnizyć.... a to jest problem, bo ograniczeniem są wyżej wspomniane uchwyty skorupy podtrzymujące dokładkę.. można spróbować podciąć troszkę ten plastik, ale trzeba to zrobić z głową

co do tematu, uważam że przy takich mocach można się pokusić o dobrego customa w jakiejś porządnej firmie...