Norge10 Opublikowano 4 Listopada 2010 Opublikowano 4 Listopada 2010 Nie moge namierzyc ktory przegub napedowy mi terkocze przy skrętach. Prawy jest mokry tzn. osłona gumowa jest upaprana smarem ale nie jest dziurawa tylko smar bokami wyłazi a lewa jest sucha. Terkocze tak jakby lekko glosniej przy skrecie w prawo ale nie jestem pewny. Ja robilem skrety a zona słuchała na zewnatrz i odwrotnie ale cholera nie moglismy namierzyc ktora to strona Czy są jakies inne sposoby zeby byc pewny ktory przegub zewnętrzny terkocze ?
EnDrIu` Opublikowano 4 Listopada 2010 Opublikowano 4 Listopada 2010 Jak miałem uszkodzony prawy to hałasował tylko przy skręconych kołach w prawo kiedy dodawałem gazu...moze masz juz oba do wymiany.
lukaszek13ns Opublikowano 4 Listopada 2010 Opublikowano 4 Listopada 2010 skuteczna metoda to wyciągniecie półosi z piasty i sprawdzenie na którym jest luz czy lewym czy prawym, podejrzewam ze ten który jest mokry pewnie woda dostała się do środka, na aucie w reku może luzu nie być gdyż półoś będzie napięta ale nie zawsze, dla tego najlepsza metoda jest wyciągniecie z piasty
Rekomendowane odpowiedzi