Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6/B7] Piszczy pasek,przy skręconej kierownicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

sprzęgielko kupione ina 100 na giełdzie w GL jutro tylko klucz musze pożyczyć i sam postaram sie to wyrezać troche poczytałem mam namiar do ziomka co ostatnio tez to robił, zobaczymy

Opublikowano

ja jutro bedę się za nie zabierał bo u mnie sprawa wygląda podobnie jezeli chodzi o drgania napinacza i zobaczymy, mam nadzieje ze w końcu się to uspokoi bo jak nie to chyba już tylko regeneracja przekładni mi zostanie :/

Opublikowano
  • Autor

ja jutro bedę się za nie zabierał bo u mnie sprawa wygląda podobnie jezeli chodzi o drgania napinacza i zobaczymy, mam nadzieje ze w końcu się to uspokoi bo jak nie to chyba już tylko regeneracja przekładni mi zostanie :/

A SPRAWDZAŁEś ALTERNATOR ??? ja też myślałem że to pompa wspomagania ( na szczęście to nie pompa) tylko sprzęgiełko, tutaj jeden ziomek też wymienial olej w pompie wspomagania , pasek zmieniał , napinacz aż w końcu okazało sie żę to sprzęgiełko

Opublikowano

chodziło mi właśnie o to, że będę jutro wymieniał je, bo już wszystko co się dało to wymieniem i rezultat jest średnio zadowalający

Opublikowano
  • Autor

chodziło mi właśnie o to, że będę jutro wymieniał je, bo już wszystko co się dało to wymieniem i rezultat jest średnio zadowalający

sam to będziesz robił?

Opublikowano

nie nie ;D z pomocą kumpla

Opublikowano
  • Autor

ja sprubuje to zrobic bez ściągania alternatora tylko mam nadzieję że ojciec klucze załatwi i o 19 do garażu i rezać :naughty:

Opublikowano

mam namiar do ziomka co ostatnio tez to robił, zobaczymy

to chyba do mnie :> :> :hi: :hi: jak cos trzeba dawaj znać

Opublikowano

ja sprubuje to zrobic bez ściągania alternatora tylko mam nadzieję że ojciec klucze załatwi i o 19 do garażu i rezać :naughty:

Powodzenia rezaczu. :naughty:
Opublikowano

i co wymieniłeś sprzegiełko?? mnie brakło dzis czasu

Opublikowano
  • Autor

:hi:

i po rezaniu ale niestety musiałem skożystac z norauto do ściągnięcia sprzęgiełka niestety ze klucza specjalnego nie da rady.

Teraz pasek wsale nie piszczy pompa wydaje i wszystko jest jak ta lala - alternator niestety musiałem wyciągnąć na stół. w sumie nic trudnego ale bez klucza nie ma co podchodzić.

powodzenia w wymianie wszystkim :good:

Opublikowano

ja podjechałem do najbliższego mech. z wyciągniętym altkiem i za piwko mi to odkręcił w 30 sekund i założył nowe :wink4:

Opublikowano

:hi:

Teraz pasek wsale nie piszczy pompa wydaje i wszystko jest jak ta lala

:good: dobra robota

Opublikowano
  • Autor

ja podjechałem do najbliższego mech. z wyciągniętym altkiem i za piwko mi to odkręcił w 30 sekund i założył nowe :wink4:

w norauto 20pln wziel, pewnie dlatego że wpadłem 5 min przed zamknięciem :decayed:

Opublikowano

hmm ciekawe czy mi to pomoże u mnie bo mi się wydaje że to piszczenie tak bardziej z dołu jest

Opublikowano
  • Autor

hmm ciekawe czy mi to pomoże u mnie bo mi się wydaje że to piszczenie tak bardziej z dołu jest

pomoże :wink4:

Opublikowano

no i jaja sie okazaly jak doszlo do odkrecania alternatora to nie dalo rady wykrecic tej dolnej sroby prawdopodobnie braklo z 2 milimetrow chyba przez to jak zauwazylismy ze poduszka pod skrzynia jest spawana tzn mocowanie jej i silnik przez to o te pare milimetrowo jest przesuniety do przodu bo poducha krzywo lezy...a z przodem wyjedzac nam sie nie chcialo wiec musze poduche najpierw dorwac ;/ a jak juz patrzylem a siedze w branzy to problem z dostaniem jej jest... podzwonie jutro i poszukam jeszcze po innych hurtowniach

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam.Mysle ze mam podobny problem tylko niewiem na 100%.Podczas krecenia kierownica w lewo lub w prawo cos mi piszczy tak jakby pasek i zauwazylem ze rolka z napinacza mi lekko podskakuje podczas pracy silnika a gdy krece kierownica to podskakuje mi wyraznie coraz bardziej i wtedy piszczy cos...czy to sprzegielko alternatora?[br]Dopisany: 24 Kwiecień 2011, 12:38_________________________________________________dodam jeszcze ze ostatnio gdy zapalilem silnik rano to zaczelo cos niemilosiernie piszczec ...zajrzalem szybko pod maske i stwierdzilem ze to piszczenie bylo z prawej strony silnika tam gdzie jest alternator....ale tak gdzies po 2-3 minutach ustalo to piszczenie i bylo juz oki....doradzcie co to moze byc

Opublikowano

Jeśli rolka napinacza podskakuje to do wymiany będzie raczej sprzęgło alternatora. Można to sprawdzić ściągając pasek i sprawdzenie sprzęgła, w jedną stronę alternator ma się kręcić a w drugą stronę sama rolka, lub inny sposób po zgaszeniu silnika alternator ma się kręcić jeszcze przez chwilę :wink4:

Opublikowano

sprzęgiełko alternatora do wymiany na 100%