Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B7 AWA migoczące światło biksenonowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

proszę o pomoc mam problem z audi b7 2,0 tdi prowe światło ksenonowe migocze. tzn. czasem jak lampa stroboskopowa nie zgaśnie tylko tak jaby zagrzechotało a czasem potrafi zgasnąć nawet na ok 1-2 sekund. Do żarówki się dostałem i wygląda na w porządku. Najprawdopodobniej jest to przetwornica ale do niej dotać się nie mogę. Powiedzcie czy mam rację no i czy koniecznie będzie musiał być odkręcony cały zderzak. Z góry serdecznie dziękuję za pomoc

Opublikowano

A spróbuj od jakiegos kolegi pożyczyc żarówe na 10 min i wstawić, czy objawy będą się utrzymywać.

IMO - żarówka Ci umiera :decayed:

Opublikowano

Żarówy do wymiany na 100% , miałem to samo :)

Opublikowano

proszę o pomoc mam problem z audi b7 2,0 tdi prowe światło ksenonowe migocze. tzn. czasem jak lampa stroboskopowa nie zgaśnie tylko tak jaby zagrzechotało a czasem potrafi zgasnąć nawet na ok 1-2 sekund. Do żarówki się dostałem i wygląda na w porządku. Najprawdopodobniej jest to przetwornica ale do niej dotać się nie mogę. Powiedzcie czy mam rację no i czy koniecznie będzie musiał być odkręcony cały zderzak. Z góry serdecznie dziękuję za pomoc

żarówka czy raczej poprawnie mówiąc "lampa" pada - przetwornica głównie rozpala łuk

Opublikowano

dziękuje chłopaki za podpowiedź, byłem w błędzie. Na samochodaw wogóle się nie znam ale gość który montuje ksenony po obejrzeniu żarówki powiedział że to przetwornica i że trzeba rozbierać pół przodu. Niby że żarówka ksenonowa jak się spali to świeci żółtym światłem, to mu wierzyłem. nastawiłem się na rozkręcanie zderzaka więc pojechałem do lakiernika no bo podobno lakiernik umie rozkręcić a potem złołyć tak żeby było idalnie. Ten dał mi klucze i wten sposób zamieniłem żarówki stronami. Od tej pory zamiast prawego światła miga mi lewe z czego się bardzo cieszę. w serwisie za przetwornice powiedzieli 1418 zł + 200 zł wymiana za około 2 tygodnie. Trochę paliwa zjeździłem ale przynajmniej następnym razem będe sam wiedział jak spali mi się żarówka.

Opublikowano

no to teraz u mnie zaczeło migać - lewa lampa ...czasem na dołku potrafi błysnąć jasniejszym światłem - tak jak rozpalana świetlówka

a miało być takie bezawaryjne to :a4fan::D