Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Swap silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam pytanie do obeznanych w temacie , a mianowicie czy jest mozliwa zamiana silnika 2,0 ALT NA 1,9 TDI AWX i jakie by to byly mniej wiecej koszty ?

Opublikowano

Jest możliwe ale nie tanie :decayed: Wszystko zależy za ile kupisz motor z osprzętem+ ECU. Do tego wiązka, intercooler i robocizna.

Lepiej zmienić auto :decayed:

Opublikowano

Wszystko jest możliwe, kwestia determinacji, kasy i możliwości. Flyer zmienił 2.5 TDi na 2.7 Biturbo.

Opublikowano

Jest możliwe ale nie tanie :decayed: Wszystko zależy za ile kupisz motor z osprzętem+ ECU. Do tego wiązka, intercooler i robocizna.

Zapomniales o skrzyni, polosiach i pewnie wielu innych gadzetach... Lepiej sprzedac taniej auto i kupic drugie.

Opublikowano

Jeżeli masz warunki, wiedze i troche $$$ to kup sobie anglika i bedziesz miał pewność że masz wszystkie części potrzebne a reszte pogonisz na graty i nie wyjdzie cie za drogo

Opublikowano
  • Autor

a jesli bym zmienial na 1,8 t ? czy to dobry silnik ? czy juz lepiej zmieniac na 1,9 tdi ?

Opublikowano

zależy czego oczekujesz, czy ekonomi czy kopnięcia. [br]Dopisany: 11 Listopad 2010, 11:33_________________________________________________I te silniki są dobre i te, kwestia że Tdi będzie Ci troche mniej paliło niż turbo.

Opublikowano
  • Autor

a moze ktos napisac jakie by byly koszta wymiany silnika z 2,0 alt na 1,8 t? chodzi mi co by trzeba bylo przerobic , wymienic

Opublikowano

Zapomniales o skrzyni, polosiach i pewnie wielu innych gadzetach... Lepiej sprzedac taniej auto i kupic drugie.

Flyer jest najlepszym tego przykładem ze nie warto tego robic pod wzgledem finansowym :decayed: :decayed: :decayed:

no ale dochodza do tego wzgledy estetyczne..... :polew: :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

a moze ktos napisac jakie by byly koszta wymiany silnika z 2,0 alt na 1,8 t? chodzi mi co by trzeba bylo przerobic , wymienic

nie oplaca sie takiej operacji robic...

Opublikowano
  • Autor

a powiedz cie mi jaki silnik sie latfiej tuninguje 1,8t czy 1,9 tdi ,chyba taniej wyjdzie 1,8 t ? jaka moc mozna wyciagnac z tych silnikow mniej wiecej ?

Opublikowano

zależy jaki kupisz silnik TDI czy 90 czy 110 czy 116 konny :gwizdanie: w tym przypadku można dość sporo podnieść widziałem u kogoś ok.200km tzw. "czarna padlina" właśnie z 1.9 (ktoś z forum)

1.8T znów chyba są też rózne wersje począwszy od 150 na wersje usa 180 ? Nie jestem pewny, niech mnie ktoś poprawi jak się pomyliłem.

Zrób jak koledzy mówili, kup nowe a nie rób swapa bo to nieopłacalne.

Opublikowano

wersja USA to 170kM

Opublikowano

no to soróweczka nie byłem właśnie pewny :cool1:

Opublikowano
  • Autor

zależy jaki kupisz silnik TDI czy 90 czy 110 czy 116 konny :gwizdanie: w tym przypadku można dość sporo podnieść widziałem u kogoś ok.200km tzw. "czarna padlina" właśnie z 1.9 (ktoś z forum)

1.8T znów chyba są też rózne wersje począwszy od 150 na wersje usa 180 ? Nie jestem pewny, niech mnie ktoś poprawi jak się pomyliłem.

Zrób jak koledzy mówili, kup nowe a nie rób swapa bo to nieopłacalne.

no wlasnie jak bym mial kupic to wlasnie niewiem co wybrac czy 1,8 t czy 1,9 tdi 130 km tansze w utrzymaniu i w tuningu chyba bedzie 1,8 t ?

Opublikowano

Jeżeli stawiasz potem na ekonomię to myśle że 1.9. Jeżeli to nie jest istotne to 1.8T :)

Opublikowano
  • Autor

czyli z 1,8 t idzie wyciagnac wiecej mocy dobrze rozumie?

Opublikowano

Kolego w skrocie.. jesli chcesz zaoszczedzic bo duzo jezdzisz to 1,9TDI , jesli masz kase :D albo nie duzo km robisz to 1.8T (ja akurat jestem wyjatkiem bo mialem 1.8T a robie 30-40tys rocznie i to tylko na benzynie :polew: )

w kazdym badz razie spalanie 1.9TDI to ok 5-8l/100 a 1.8T 7-10L/100 wszystko zalezy od stylu jazdy no i wielkosci miasta i korkow w ktorych stoich :wink4: oczywiscie gorna granica spalania jest nieokreslona :polew:

a moce:

1,9TDI samym programem jakies 150-170km (zalezy od wersji silnika jaka kupisz i stanu 100 albo 130KM seria)

1.8T w zasadzie obojetnie czy 150 163 czy USA 170km robia programem na ok 180-190km

jesli chcesz modzic bardziej - wymieniasz wtryski, intercooler, wywalasz kata i robisz 200km

max z 1.9TDI slyszalem 200km a z 1.8T (fabrycznie 150km) widzialem ponad 300km :cool1:

wszystko zalezy od Ciebie :wink4:

Opublikowano
max z 1.9TDI slyszalem 200km

dodaj bo jest z czego. 200 to taki bezpieczny setup

Jak dla mnie nie oplacalny interes ze swapem.

tak jak ktos wyzej napisał, popchnij ALT i kup ORI 1.9 albo 1.8T

Opublikowano
  • Autor

ok ,dzieki panowie ale taki 1,8 t bedzie tanszy w utrzymaniu niz disel 1.9 ?