Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Obróciłem panewkę w swoim Audi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie wyplułem panewke w swoim 1.8t aeb b5 radość ogromna laweciarz nie dowierzał jak usłyszał że zajeździłem 1.8t :evil::D sprawdzam teraz pierścienie które mają duży luz bo 0,95mm czy ktoś wie jaki jest minimalny i max luz na pierścieniach bo nie wiem czy opłaca mi sie remontować silnik :) z GóRy dziękuję ! :)

Opublikowano

to co ty karwa zrobiles z tym samochodem?

Opublikowano
  • Autor

wygląda na to że eksploatowałem go w nieodpowiedni sposób :D

tak na serio to często paliłem gume bo miałem oponki do wymiany złapało ją jak sprawdzałem przy ilu zamykam obrotomierz na pierwszym drugim trzecim i czwartym biegu :P:D

po wstępnych oględzinach pompy oleju wygląda na to że też nie była pierwszej świerzości na ściankach obudowy są dosyć znaczne rysy :) silnik był zalany syntetykiem mobil 5w50

mam zamiar wrzucić nową korbe śruby do stopy korbowodów wał panewki i pompe oleju + uszczelnienia tylko nie wiem czy sie opłaca bo nie znam maksymalnego luzu na pierścieniach i nigdzie nie moge znaleść :) dosam że głowica ma nowe uszczelniacze zaworowe i jest szczelna nowy rozrząd pompa wody.... przydał by sie łańcuszek wałków rozrządu....

Opublikowano

O kur.......twoim stylem jazdy silnik po remoncie długo nie pociągnie

Opublikowano
  • Autor

juz bede grzeczny obiecuje :D znalazłem juz ten luz dla informacji podam że w moim silniku ten luz wynosi od 0.30 do 0.50 mm

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów temat uważam za zamknięty :) Połamania kierownic Panowie :D

Opublikowano

tak na serio to często paliłem gume bo miałem oponki do wymiany złapało ją jak sprawdzałem przy ilu zamykam obrotomierz na pierwszym drugim trzecim i czwartym biegu

:laghing2:

A tak serio - to może wykorzystaj okazję i zakuj go? :naughty:

Opublikowano

Nie warto remontowac. Szlif walu, nowe panewki, uszczelki etc. Kosz taki sam jak 2 silnik. Tez to przerobilem wlasnie z panewka na 1 tloku. Tylko ze z mojej zostal tylko kawalek, a reszta lezy w miske w wielku malutkich kawalkach =]

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

hehee kolega Maxcudo ma całkowitą rację nie opłaca się remontować :D w moim przypadku prawdopodobnie od podwyższonej temperatury rozbiło prowadnice zaworowe bo sciągałem głwice kilka tys temu i zaworki trzymaly sie sztywno teraz lataja :)

zakucie to spory wydatek same korby kosztuja 2500 zl :) wole kupic pare silnikow :D

Opublikowano

Miszcz :>

Mam na sprzedaż blok, tłoki i korby od AEB jakby co. Glowice też tam jakieś leżą dwie.

Opublikowano
  • Autor

a skad masz te klamoty mistrzu?:D zgaduje czy Ty rowniez przedobrzyles ze swoja niunia?:D musze kupic kompletny silnik z mozliwie najmniejszym przebiegiem zeby nie pchac sie w koszty z uszczelkami srubami do korb glowicy itd itd:) w kazdym razie gdyby moje plany sie zmienily dam Ci znac dziekuje za oferte:)

Opublikowano

a skad masz te klamoty mistrzu?:D zgaduje czy Ty rowniez przedobrzyles ze swoja niunia?:D musze kupic kompletny silnik z mozliwie najmniejszym przebiegiem zeby nie pchac sie w koszty z uszczelkami srubami do korb glowicy itd itd:) w kazdym razie gdyby moje plany sie zmienily dam Ci znac dziekuje za oferte:)

bo to Mistrz :decayed:

a na poważnie, Gregory takie AEB ma w jednym palcu :wink4:

Opublikowano

musze kupic kompletny silnik z mozliwie najmniejszym przebiegiem zeby nie pchac sie w koszty z uszczelkami srubami do korb glowicy itd itd:)

To powodzenia :gwizdanie: Może uda ci się trafić jakąś sztukę testową która zaległa w magazynie audi i tera się kapli i na allegro ją wystawili :>

ps. Śrub od korb nie musisz wymieniać po każdym rozkręceniu silnika. Śruby od głowicy owszem.

Opublikowano

Mam dwa silniki 1.8T AEB oba ponizej 150tys km

Opublikowano

Moskal z wawy ma sprzedaż aeb po wym rozrządu za jakieś 1,5k chyba chciał opchnąć.

Opublikowano
  • Autor

gregory NASA chce mi pomoc:D slyszalem ze maja jakies1.8T 8000km i 12000NM ktore pali mniej niz skuter :D to dla mnie za malo:D chlopaki napiszcie mi ile chcecie za te silniczki bo bede musial rozbic swinke wyciagnac co nieco ze skarpet...:D odezwe sie jak bede na kompie bo teraz pisze z tel jestem w trasie:)

Opublikowano

Pewnie oba na palecie i w przebieg trzeba uwierzyć na słowo :) Znam te historie.

Opublikowano

Pewnie oba na palecie i w przebieg trzeba uwierzyć na słowo :) Znam te historie.

Brzytko mówiąc to na palete to może stawiasz klocka z rana bo silniki mam w aucie a jak nie to i tak jest u mnie możliwość odpalenia po za autem...nie wiesz to sie nei wtracaj :evil: