sebarss4 Opublikowano 11 Listopada 2010 Opublikowano 11 Listopada 2010 Witam wszystkich,wczoraj podlaczylem komapa i wyswietlilo mi bledy 17664-czujnik temperatury plynu chlodniczego P1256 01809-silnik pozycjonujacy dla zaworu klapowego V158 Prosze o wytlumaczenie co oznaczaja te blede i jak mam cos popsutego to dokladnie co to jest,ja jestem laikiem w tych sprawach a tu gdzie mieszkam niema jakiekos mechanika ktory by sie podjal jakiejs naprawy a z servisem w mojej okolicy mialem juz do czynienia i w niczym niemoga pomoc.PO ZA WYMIANA polowy auta. pozdrawim wszystkich forumowiczowi dziekuje za jakokolwiek pomoc
puertoss Opublikowano 11 Listopada 2010 Opublikowano 11 Listopada 2010 kasowałeś te błędy??? powróciły???
sebarss4 Opublikowano 16 Listopada 2010 Autor Opublikowano 16 Listopada 2010 tak kasowalem i powracaja???[br]Dopisany: 11 Listopad 2010, 17:19_________________________________________________ tak kasowalem i powracaja??? juz trzeci post i zero pomocy-przydatne forum!!!
banshee Opublikowano 16 Listopada 2010 Opublikowano 16 Listopada 2010 Kolego, może nikt nie wie... Zacznę od końca. Drugi błąd i tu wrzucę cytat z innego forum, który może cię naprowadzi: "Ponieważ wcześniej gmerałem ręką próbując wyczuć nadmuch powietrza na nogi po stronie kierowcy, coś mnie tknęło aby się przyjrzeć kanałowi doprowadzającemu powietrze... który okazał się odłączony od dopływu, co więcej krawędź kanału faktycznie znajdowała się na drodze ruchu ramienia klapy zamocowanego na osi silnika. Rozebrałem więc fragment osłony nad nogami kierowcy, dobrałem się do tego plastikowego kanału, wyjąłem go, opaliłem/ogrzałem zapalniczką - aby utrwalić kształt przylegający do dopływu i voila! Skasowałem błędy, zrobiłem ustawienia klimy i jest OK. Podejrzewam, że podczas montowania alarmu spec operował w tym miejscu i nie zmontował poprawnie elementów - od dawna więc miałem ten kanał obok odpływu, zamiast na nim. Teraz wydajnie dmucha mi powietrzem na nogi - co mnie bardzo cieszy." Znajdź ten zawór i sprawdź go. Jeżeli chodzi o błąd pierwszy to czujnik znajduje się z lewej strony silnika przy ścianie grodziowej na końcu głowicy - tuż pod pompą tandemową, pod króćcem podciśnieniowym wychodzącym właśnie z tej pompy. Jeżeli masz ten błąd sprawdź wtyczkę, czy kable nie są uszkodzone, ewentualnie musisz wymienić czujnik. Co pokazuje kanał 007 na VAGu????
sebarss4 Opublikowano 17 Listopada 2010 Autor Opublikowano 17 Listopada 2010 dzieki za podpowiedz-ja korzystam z v-scan vag5053 zakupilem go w polsce i naprawde niemam pojecia jak sprawdzic co pokazuje kanal 007 jak wogule pokazuje to urzadzenie??? po podlaczeniu dzisiaj pokazuje mi kolejne bledy 00716-silnik klapy powietrz zuzytego v-113 00819-high pressure s ender-g65 dodam ze mam problem z wentylatorem od klimy zalancza sie zawsze gdy jest silnik zimny,i czasem w trakcie jazdy! podejzewam ze bede musial udac sie do servisu bo niemoge sie sam uporac z tym problemem,i niemam zadnego dobrego mechaniora!!!
Rekomendowane odpowiedzi