karolkw Opublikowano 13 Listopada 2010 Opublikowano 13 Listopada 2010 Mam problem zdziera mi tarcze tylną od środka rozebrałem i zauważyłem że pracuje u mnie jedna prowadnica a druga stoi w miejscu niemożna jej wepchnąć ai obrócić. Pytanko czy ma tak być czy maja się dwie płynnie pracować?
Dev Opublikowano 13 Listopada 2010 Opublikowano 13 Listopada 2010 jedna i druga musi płynnie pracowac, jedna ciasniej odkrec jarzmo i poszukaj drugiego bo jak znam zycie gniazdo jest juz za mocno skorodowane
karolkw Opublikowano 13 Listopada 2010 Autor Opublikowano 13 Listopada 2010 Dzięki wielkie a czy bawić się w wymiane prowadnic??
Dev Opublikowano 13 Listopada 2010 Opublikowano 13 Listopada 2010 pytanie raczej powinno brzmiec: ".... czy warto bawic sie w czyszczenie jarzm...." ogolnie nie warto tego robic lepiej poszukac zdrowego jarzma z trzpieniami i gumkami
oktawian Opublikowano 13 Listopada 2010 Opublikowano 13 Listopada 2010 Jak to się nie opłaca ... w środę chyba właśnie takie jarzmo reanimowałem ... potrzebne imadło , 2 osoba smar do łożysk tocznych ił 4 chyba nasadka 6 kątna do obracania jarzma i oraz narzędzie do podważania go do góry ... oczywiście to oczyścić w środku najlepiej pilnikiem a samą prowadnice przeszlifować papierem ściernym Wsio ładnie wychodzi a ile kasy w kieszeni zostaje
Dev Opublikowano 13 Listopada 2010 Opublikowano 13 Listopada 2010 masz racje ale wszystko zalezy od tego w jakim stanie jest prowadnica i trzpien
karolkw Opublikowano 16 Listopada 2010 Autor Opublikowano 16 Listopada 2010 Pobawię się zobaczymy co z tego wyjdzie [br]Dopisany: 13 Listopad 2010, 21:50_________________________________________________oktawian Dzięki tak jak pisałeś w imadło rozruszane wyciągnięte wyczyszczone nasmarowane działa.
Rekomendowane odpowiedzi