Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BLB] EGR a numer części

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

W mojej Audi padł EGR. Problem stanowi dobór części,raz już wymieniałem ten element. Autko z Niemiec i jak mój mechanik wyciągnął i spisał z niej numer był następujący : 03G 131 501 B (Siemens VDO). Kupiłem używkę o takim numerze ale pojeździłem na niej 4 mies. i teraz chcę kupić nowy. Jednakże w ASO z etki gość po numerze VIN sprawdził i wydrukował mi no i jest inny o oznaczeniu : 03G 131 501 R i kosztuje 1130zł i nie ma zamienników. O tyle dziwna sprawa że autko w Niemczech było serwsowane w ASO i historia w kompie zgadza się z książką i kupując go miał założony ten z literą B który jest tańszy przez pół.

Miał ktoś podobny problem,ewentualnie jakaś rada?

Dziękuję z góry i pozdrawiam

Opublikowano

Ten model został wycofany - podał ci kolejną wersję dostępną w dystrybucji .

Jak chcesz poszukaj używanych to wg Etki powinny pasować zakończone literkami J i Q, a teraz jest R

Opublikowano

nr-y katalogowe czesci, a dokladniej ich oznaczenia literowe zmieniaja sie w przypadku, zmiany konstrukcji lub producenta danej czesci

Opublikowano

Moze i nie ma zamienników ale na allegro jest kilka nowych ori w duzo lepszych cenach :gwizdanie:

Ja w tamtym roku kupowałem w ASO ale VW bo na allegro akurat nie było i mam z literką B na koncu no i cena była inna niż Ty podałeś coś koło 650zł

http://allegro.pl/zawor-egr-audi-a4-a6-2-0-tdi-o3g131501-b-j-q-nowy-i1313209905.html

http://allegro.pl/nowy-oryg-zawor-egr-audi-a4-a6-2-0-tdi-lodz-i1322927495.html

http://allegro.pl/zawor-recyrkulacji-egr-audi-a4-a6-2-0-tdi-vdo-i1287167908.html

Opublikowano

Dokładnie masz taki jak jak kolega Majki dał Ci linki Wiem bo wymieniałem Nr Siemensa 408275002001Z Taki kup! Pozdrawiam :hi: A i okolo 400zł kupisz nowy!!! Także nie przepłacaj za to samo w ASO szkoda kasy

Opublikowano
  • Autor

Dzięki, załatwione :)