Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B8] Czy to prawda,że w rocznikach 2010 > do chipa trzeba wyjąć ECU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Grzebalem troche po necie i natrafilem na informacje ze np: na zremapowania A4 B8 2.0 TFSI roczniki 2010 i mlodsze trzba wyjac ECU , czy jest to prawda i jakie to ma konsekwencje ?

Opublikowano

konsekwencje odkrecenia puszki i przecięcia zabezpiczenia metalowego lub rozwiercenie nitu a następnie ponowne nitowanie. Niekiedy w samochodach np. moim trzeba wyjąc ecu bo przez złacze nie idzie i już :)

Opublikowano
  • Autor

ooo to nie wiedzialem a czemu trzba tak robic czemu przez zlacze nie idzie ?

Opublikowano

U mnie to samo, trzeba było niestety wyjąć kompa i to do każdej korekty bo przez OBDII niestety nie poszło. Widocznie wiązka w złączu diagnostycznym jest niepełna.

Opublikowano

Prawdopodobnie od 03/2009 jesli dobrze pamiętam trzeba pruć kompa. Wprowadzono tak zwany antytuning protection i kiedyś był problem , teraz nie wiem, najlepiej spytać tych co modzą. Sama operacja prucia kompa jest praktycznie bezśladowa, jednak wymaga do ponownego złożenia kompa użycia oryginalnych śrub samozrywalnych i wtedy nie ma śladu ingerencji.

Opublikowano
  • Autor

a tym miales rwany ?

Opublikowano

Tak , ale dowiedziałem się o tym później , bo nie bylem przy modyfikacji. A i jeszcze ważny szczegół, licznik programowań po takim zabiegu wskazuje 0 , co dla ASO podczas trwania gwarancji jest bardzo ważne :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Tak , ale dowiedziałem się o tym później , bo nie bylem przy modyfikacji. A i jeszcze ważny szczegół, licznik programowań po takim zabiegu wskazuje 0 , co dla ASO podczas trwania gwarancji jest bardzo ważne :wink4:

tez dobrze wiedziec :decayed:

Opublikowano

Witajcie

Od 2009 marzec jest Tuning Protection. Da sie zrobic takie auto ale trzeba wyjac kompa, rozklejac itp stosunkowo duzoooo zabawy a w szczególnosci pochłania to duzooo czasu.

Od modeli rocznikowych 2011 weszło najnowsze TP którego nie obsługuja nawet toole które robiły dotychczasowe sterowniki. Miałem juz 2-3miesieczne VW/Audi u siebie i jak narazie bez wtopy. Ale znajomy miał swieże Volvo 2.4 205PS na modyfikacje i prace zakonczyły sie zakupem mowego ECU do auta..

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
Od modeli rocznikowych 2011 weszło najnowsze TP którego nie obsługuja nawet toole które robiły dotychczasowe sterowniki. Miałem juz 2-3miesieczne VW/Audi u siebie i jak narazie bez wtopy.

Witku pojechałeś troszkę swoja nomenklatura ktorej ja nie czaję :)

Zapytam wprost czy jak będę miec B8 rocznik 2011 to czy jesteś w stanie zrobić w niej program ( z wyciąganiem kompa czy bez - nie ma znaczenia )