Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Kierownica wielofunkcyjna z B6, czy będzie pasować?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszystko zależy od rodzaju wieloklina.Reszta to kwestia chęci i pieniędzy :wink4:

Opublikowano

była kiedykolwiek w opcji kierownica wielofunkcyjna w B5 ?

Z tego co wiem ,to raczej nie... Więc nie sądzę, że da się to zrobić.

Opublikowano
  • Autor

W ETCE to kierownica wielofunkcyjna była montowana od 1999/2000r, czyli jeszcze w B5

Opublikowano

była :P sam taką właśnie posiadam ;)

Opublikowano

W ETCE to kierownica wielofunkcyjna była montowana od 1999/2000r, czyli jeszcze w B5

acha, no to ciekawa sprawa :) faktycznie : 4B0 419 091 AD 42H na przykład.

I już poszukałem dalej:

W B6 jest zupełnie inaczej jednak to rozwiązane niż w B5.

W nowszym modelu jest specjalny moduł na kierownicy, do którego wszystko się podłącza (SCSM).

To wszystko, także instalacja jest właściwie plug&play.

W b5 chyba jest osobno sterownik (4B0 907 487), dodatkowo jakbyś chciał zamontować oryginalne sterowanie z B5, całkiem prawdopodbno byłaby wymiana pierścienia ślizgowego (na przykład na taki : 1J0 959 654 AG (ale to tylko przykład, zwróć uwagę że jest ich kilka)

to oprócz tego wieloklina, może być jeszcze potrzebny moduł specjalny na kierownicy.

Opublikowano
  • Autor

No właśnie o taką odpowiedź mi chodziło. Co prawda nie mam fabrycznego radia, więc i tak sterownik trzeba by było ominąć i zamontować odpowiednią przejściówkę i to jest najmniejszy problem.

Tak więc widać, że więcej pracy i nakładów zajmie samo nałożenie kierownicy, a szkoda, ponieważ taka bardzo fajnie wygląda.

Opublikowano

Tak więc widać, że więcej pracy i nakładów zajmie samo nałożenie kierownicy, a szkoda, ponieważ taka bardzo fajnie wygląda.

ja mam multifunkcyjną lecz będe wymieniał na 3 ramienną... ładniejsza jest ;)

Opublikowano

Co prawda nie mam fabrycznego radia, więc i tak sterownik trzeba by było ominąć i zamontować odpowiednią przejściówkę i to jest najmniejszy problem

a tego nie rozumiem ?

Jaki sterownik chciałbyś ominąć ?

Do czego miałaby służyć wtedy wielofunkcyjna kierownica ?

[br]Dopisany: 19 Październik 2007, 10:58 _________________________________________________

ja mam multifunkcyjną lecz będe wymieniał na 3 ramienną... ładniejsza jest ;)

to się dogadajcie :)

może coś byłoby z tego, tylko te pierścienie... nie wiem czy taki od wośka by spasował do auta z 1996 :mysli:

Opublikowano

no tego też niewiem czy będzie pasiła,zawsze moge sprzedać w komplecie z centralką i wiązką, ale z tego co widze kolega pox nie ma nawet do czego tej kierownicy podłączyć :mysli:

Opublikowano
  • Autor

A więc, mam radio pioneera i do sterowania radiem poprzez np. taką kierownicę potrzeby jest sterownik, a z tego co wiem,to kilka rezystoró o odpowiedniej poprności, odpowiednio ze sobą połączonych w układ równoległy, więc fabrycznego sterownika nie trzeba.