Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Zapieczone felgi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zapiekły mi sie felgi . Po odkreceniu srub nie moge zdjąc felgi.Popryskalem WD-40 i nic

Opublikowano

a pociągłes z buta w oponę? :decayed:

Opublikowano

duży młot i lej

Opublikowano

z buta pociagnij raz drugi i pusci

Opublikowano

z buta pociagnij raz drugi i pusci

dobrze ci koledzy radzą

Opublikowano

Najbezpieczniej to młotkiem przez deseczkę uderzać. Ani felgi nie wgnieciesz ani oponie nic nie zrobisz.

Opublikowano

najlepiej poluzuj lekko szpilki przejedz 200 metrów i rozgrzewaj opony jak kubica póści :wink4::decayed: I po co się meczyć :kox:

Opublikowano

najlepiej poluzuj lekko szpilki przejedz 200 metrów i rozgrzewaj opony jak kubica póści :wink4::decayed: I po co się meczyć :kox:

Wystarczy trochę ruszyć i gwałtownie zahamować - puszczą od razu.

Opublikowano

ale zebyś bez deseczki nie walił młotem w te felgi :decayed:

Opublikowano

ale zebyś bez deseczki nie walił młotem w te felgi :decayed:

Bezpieczniej juz w oponę :polew:

Opublikowano

Wkręć palcami dwie śruby - żeby tylko koło się ledwo trzymało i opuść auto z lewarka, pod ciężarem auta felga z piasty zejdzie praktycznie sama.

Drugi sposób to jak koledzy wcześniej radzili - kilka solidnych kopniaków.

Uderzania młotkiem bym osobiście nie stosował - nawet przez deseczkę. Coś ci się omsknie i tylko niepotrzebnych śladów narobisz.

Opublikowano

Mi kiedyś ori alu tak sie zapiekł (bez dekielka), że musiałem walić meslem w tarczę hamulcową bo inaczej nie chciało iść. Zrobiłęm tak, ponieważ akurat tarcze były powodem zdejmowania koła w innym przypadku tylko ostre hamowanie by mi pomogło bo na palenie gumy z quattro to za mało mocy troche mam :wallbash:

Opublikowano

gumuwym mlotkiem tez dobrze schodza

Opublikowano

gumuwym mlotkiem tez dobrze schodza

U mnie żadne kopanie nie pomogło i gumowy młotek tez nie.

Lekko odkręcenie 2 srub a pozostałe 3 całkowicie i autko w doł z podnośnika i próbowałem ruszać i hamować ruszać na ręcznym i inne cuda i NIC.

Dopiero autko na podnośnik i pod autkiem długa na 2,5m kantówka drewniana oparta od wewnątrz o felgę i młotem waliłem o nią. Kantówka dluga wiec nie było obawy ze sie "wymsknie" i w cos trafie co mógł bym uszkodzić. Koło zeszło ale to była stalówka.

Opublikowano

Może już dawno zdjął :gwizdanie:

Opublikowano

polej lekko podgrzaną colą puści bez problemu kiedyś nie mogłem zdjąć polałem colą za jakieś 15 min koło spadło samo z auta, może wydawać się śmieszne ale to bardzo skuteczny sposób

Opublikowano

Może już dawno zdjął :gwizdanie:

Ale może inni mogą mieć problem i rady im sie przydadzą. :cool1:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ja miałem dzisiaj ten sam problem z lewym przodem.

Odkręciłem wszystkie śruby, a tu koło jak zamurowane. Kop jeden- nic :wallbash:, kop 2- nic. :wallbash:... itd- nic. :Wszelka chemia wraz z colą- nic :wallbash:.Zeszło kilka godzin z różnymi kombinacjami- nic. Mówię do siebie:jadę na warsztat, ale myślę po jakiego h... masz ten mądry internet. :szukaj:

Pakuję się na Naszą Wspaniałą Stronkę :hi:, poklikałem i jest najlepszy jak dla mnie sposób. Taki jak tu wcześniej koledzy wspomnieli :hi::tongue4:. Mianowicie, poluzować *ODPOWIEDNIO !!! śruby i dać "zryw". Mnie chrypło na 1 metrze. Tak więc dziękuje za poradę i polecam się na przyszłość...

*ODPOWIEDNIO- dokręciłem wszystkie śruby palcami na max, potem poluzowałem na 2-3mm.