Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Pompa wtryskowa padła czy co ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,wczoraj wracajac z pracy niunia odmowila wspulpracy a dokladnie, przy wyprzedzaniu na 3 biegu obroty okolo 3tys zalapala notlalfa ,zatrzymalem sie i okazalo sie ze niunia zaczela chodzic jak traktor bardzo glosno cos stuka w silniku , podpiolem w domu vaga i wyplulo blad 550 czy to pompa padla czy co ??

Opublikowano
  • Autor

wiem ze to cos z pompa ale zaczelo stukac bardzo glosno cos w silniku i niewiem czuy on tez niepadl

Opublikowano

może zaczęły się wtryski sypać, poszukaj na forum jest sporo tego na ten tema :rolleyes:

Opublikowano

Witam.Zacznij od spr. rozrządu

Opublikowano
Zacznij od spr. rozrządu
A kiedy zmieniałeś rozrząd?
Opublikowano
  • Autor

na rozrzadzie mam jakies 30tys pilnuje tego jak wlasnej dziewczyny :tongue4: olej wymieniam co 8tys filtr paliwa co 16 tys blad podpowiada ze kat wtrysku ale jak moglo sie to stac wczasie jazdy bez katowania i ten klekot, przy dodawaniu gazu dzwiek jest taki jakby tlok uderzal w cos i jakby uszczelke wywialo z kolektora dolotowego , auto odpala i jedzie ale sie wkreca na obroty tak jak na notlaufie , odaje w poniedziaek do mechanika ale niemam jakiegos dobrego speca wiecej chce wiedziec co jest grane zeby mnie nienaciagnol.

Opublikowano

Nawet mniemam koleżanka,napisała żebyś zaczoł od sprawdzenia rozrządu,to co z tego że masz 30tyś,jak wymieniała go jakaś pisda to mogła nie ustawić rolki napinacza w odpowiednim miejscu,był zbyt luźny i przeskoczył,silnik masz raczej kolizyjny,więc pewnie spotkały sie zawory z tłokami dały sobie buzi i okazało się że ich spotkanie będzie dla właściciela wydatkiem.

Opublikowano
  • Autor

ale jak by sie spotkaly to raczej auto by nieodpalalo a napewno by niejechalo

Opublikowano

zobacz kat wtrysku,mogl pojsc zawor w pompie.Najlepiej wklej 000BS,moze byc i na zimnym

Opublikowano

może to być rolka napinacza, u mnie też zaczęło cykać a po 3 dniach się urwała:(

Opublikowano

Cześć

Tak jak koledzy napisali wyżej... sprawdź rozrząd.

Mnie w czwartek stało się dokładnie to samo tylko na postoju. Po odpaleniu motor zaczął twardo pracować.

Rozrząd przestawiony o 1 ząb na wałku rozrządu i pompie. Napinacz zawiesił się i kicha. Na rozrządzie zrobione ok 15 tyś.

Części Conti+Ruville+Ina - nie ma reguły kiedy zmieniany, miałeś pecha.

Dzisiaj to naprawiłem, zawory ok, nowy pasek+napinacz.

P.S

Błąd 550

Kąt wtrysku 255 w 000BS (wczeeesny dlatego klekocze i słychać metaliczne stuki)

Problemy z odpaleniem

Policz zęby na pasku rozrządu (miałem przypadek,ze katalogowo git a pasek miał o jeden ząb więcej :no:)

Pozdrawiam.

Matys

Opublikowano

koleżko sprawdź ust.rozrzadu na początek bo masz zwalony kąt początku wtrysku.

przyczyn przestawienia synchronizacji rozrzadu może być wiele...

u mnie np pościła śruba centralna wału korbowego.

u kolesia wyślizgane koło rozrządu pompy wtryskowej

czasami przyblokować potrafi się napinacz lub przy wymianie rozrządu został pasek napity nie w prawidłową stronę...

Opublikowano
  • Autor

niemam czasu zeby dlupac odstawilem auto do mechanika jutro maja rozbierac rozrzad itp , co dziwne ze auto przestalo 3 dni na dwoze i dzis rano odpalil z pierwszego jak zawsze , jak sie dowiec co sie spier... to dam znac

Opublikowano

Jeżeli rozrząd i kąt wtrysku ok.

Wygląda na padającą pompę wtryskową.

Jeżeli rozbierzesz rozrząd,oddaj pompę do sprawdzenia.

Sprawdź jeszcze klin "wypust" na wale korbowym+kole pasowym wału.

Opublikowano
  • Autor

i sie wyjasnilo pasek przeskoczyl o 2 zeby jutro bedol rozbierac rozrzad i maja wszystko posprawdzac jak mogla byc tego przyczyna.

Opublikowano

2 zeby to na bank od kopa nie zapali musieli go na pewno łechtać z pół minuty. dokładnie to samo miałem w swojej...

Opublikowano
  • Autor

wlasnie nie bo stal 3 dni i sam go odpalilem z kopa