Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[INNE] Audi A4 B7 silnik 2.0 tdi 163km BVA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, niedawno dotarłem do Waszego forum. Przeglądając wątki nie natrafiłem na żaden dotyczący typu silnika który siedzi w mojej laluni (wczoraj sprowadzona, w poniedziałek rejestracja i papiery, we wtorek się Wam przedstawimy).

Z tego co widziałem motor dość nietypowy Auto jest z końca roku 2007, rok modelowy w papierach 2008,wersja avant,przebieg 200tysięcy udokumentowany po wymianie rozrządu i sprzęgła. Do wymiany został mi tylko olej i filtr

Co możecie powiedzieć na temat silnika ? czy mam się szykowac na kolejne wydatki związane z podzespołami pompy oleju itp? ;/

Z góry dziękuje wszystkim za pomocne rady i odpowiedzi. Wierze że mi pomożecie bo widziałem na forum sporo osób sprawiających wrażenie kompetentnych.

Pozdrawiam, Michał

Opublikowano

To jest BRD z regulacją mocy na 163 KM. Więc szukaj wszystkiego co dotyczy BRD. :cool1:

Opublikowano

ok dzieki za szybkaodpowiedz. mam nadzieje ze czekaja mnie dobre nowinki a nie same zle...[br]Dopisany: 21 Listopad 2010, 10:23_________________________________________________konkretnych informacji nie znalazlem dot awarii ukladu pompy olejowej, mozecie mi pomoc ? jest czego sie obawiac ? te felerne zabieraki i reszta podzespolow z ww ukladu sa ''tymi'' zlymi ?

poki co to musze sie przyjzec jedynie dpf i pompowtryskiwaczom racja ?[br]Dopisany: 21 Listopad 2010, 14:27_________________________________________________pomoże ktoś ?

Nasuwa mi się taki pomysł, może by tak zrobić temat zbiorczy z podwątkami dotyczący konkretnych modeli silnikow ? Takie kompendium wiedzy o kazdym silniku ?Wtedy temat by można było podiwesić i byłoby to dużym ułatwieniem dla wielu użytkonikow i zaowocowaloby jeszcze wiekszym pozadkiem w dziale ?