Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Taśmy LED w budownictwie....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ktoś siedzi w tej branży

będę musiał kupić trochę metrów z osprzętem

mam kilka pytań technicznych itd.

pozdrawiam

Opublikowano

ja kiedyś bawiłem się z oświetleniem led u siebie w pokoju , może smierdzi to amatorszczyzną ale jak co to wal , może pomogę :)

Opublikowano
  • Autor

ja chce paski ledowe

macie jakieś sprawdzone firmy??

Opublikowano

ja pół roku temu brałem z allegro po stosunkowo średniej cenie i świecą do dziś , nie słyszałem bynajmniej ja o dobrych firmach które zajmują sie produkcją , projektowaniem i wykonywaniem takich zleceń . Zawsze byłem zdania że samemu zrobi się najlepiej

:hi:

Opublikowano

do czego to ma służyć i co oświetlać,albo,co chcesz z tego zrobić?

Opublikowano
  • Autor

do czego to ma służyć i co oświetlać,albo,co chcesz z tego zrobić?

podświetlenie sufitu dwie barwy: biały zimny,biały ciepły

podświetlenie wnęki np. na TV

Opublikowano

ja mam paski ledowe,kupywane od chińczyków-zamontowane w bagażniku i schowku-na ebayu-możesz sprawdzić,jakie długości mają-można je docinac na długość

http://shop.ebay.co.uk/i.html?_nkw=led+stripes+white&_sacat=0&_dmpt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&_odkw=led+stripeswhite&_osacat=0&_trksid=p3286.c0.m270.l1313

do tego potrzeba jakiś zasilacz 12 v i masz zrobione-z linka,który podałem ,widziałem pasek ledów około pół metra jeden-do szafki,czy wnęki powinien wystarczyć,a oświetlenie jest dobre-w bagażniku widzę wszystko w nocy,co do koloru-to biały jest raczej wpadający w niebieskość,ale to ttaki typ LEdów- :wink4:

tu masz linka do SMD-dosyć długi ,bo 5 m

http://cgi.ebay.co.uk/Warm-White-LED-Strip-Stripe-String-SMD5050-Free-Ship-/260645020483?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cafa76343

1 m biały

http://http://cgi.ebay.co.uk/LED-Strip-Stripe-Wateproof-60-SMD5050-100cm-warm-White-/260640243081?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3caf5e7d89

popatrz ,może akurat coś znajdziesz-żywotność-długa-ja mam prawie trzy lata-a koszt-niewielki,trzeba pamiętać przy podłaczniu o polaryzacji-dziłają tylko w jedną stronę-odwrócisz kable i nie zaświecą :wink4: na pewno bardziej opłaca sie kupić ,niż bawić sie w kupno i montaz samemu-ale ,jak kto woli :decayed:

Opublikowano
  • Autor

w polsce też jest produkcja ledów

za 5m zwykłych led trzeba zapłacić średnio 150zł

a ja potrzebuje z 75m :kox:

ale nie chce na pilota

Opublikowano
  • Autor

no

60 led na 1m w zupełności wystarczy

produkcja polska jest droższa

Opublikowano

ja mam coś w tym stylu:

http://cgi.ebay.co.uk/2-Pcs-Car-3-LED-5050-SMD-6cm-light-Stripe-Strip-WHITE-/120601663190?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item1c146b56d6

tylko że dłuższe (2 paski po 1,5m), żadne oświetlenie nie daje tyle światła

Opublikowano

Sprzedaje paski od 3 lat. Wystarcza Ci zwykłe 60/tki o diodzie 3528 . jak dasz dookoła sufitu to masz w pomieszczeniu taki pół-mrok do tego zasilacz na prąd stały. ( 5 metrów - 24W , polecam zasilacz z Firmy Mean Well )

jak dajesz na sufit w pokoju to nie potrzebne Ci są hermetyczne , także mozesz dać zwykłe.

Jak byś chciał kupić albo jakieś informację to wyślij maila do mojego wspólnika [email protected]

Mieścimy sie w Oliwie na Targach Gdańskich

Opublikowano
  • Autor

Sprzedaje paski od 3 lat. Wystarcza Ci zwykłe 60/tki o diodzie 3528 . jak dasz dookoła sufitu to masz w pomieszczeniu taki pół-mrok do tego zasilacz na prąd stały. ( 5 metrów - 24W , polecam zasilacz z Firmy Mean Well )

jak dajesz na sufit w pokoju to nie potrzebne Ci są hermetyczne , także mozesz dać zwykłe.

Jak byś chciał kupić albo jakieś informację to wyślij maila do mojego wspólnika [email protected]

Mieścimy sie w Oliwie na Targach Gdańskich

spoko blisko mnie jesteście

ok dacie dobrą cene to łykam co mi potrzeba z osprzetem itd.

dam znać

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam w związku z tym że też interesuję się tematem taśmy led do auta i pokoju zastanawia mnie ile wytrzyma taśma led 5m 5w na 1m w obi dzisiaj widziałem nie zalaminowane bez zasilacza za 99zł. Ciekawe na co można jeszcze zwrócić uwagę przed kupnem np czy jest różnica w jasności świecenia itp pozdro :)

Opublikowano

Ciekawie wyglądają taśmy RGB (możliwość ustawienia niemalże dowolnego koloru).

Ja też przymierzam się do zamontowania taśmy LED, tyle ze w kuchni jako dekoracyjne oświetlenie szafek od dołu + oświetlenie blatu, tylko nie wiem czy taśmy będą się do tego nadawały.

Blat chciałbym oświetlić taśma o kolorze białym ciepłym, a oświetlenie dekoracyjne zrobić na RGB.