KrzyHo Opublikowano 19 Października 2007 Opublikowano 19 Października 2007 Witajcie Słyszałem w radiu że firmy ubezpieczeniowy które wypłacały odszkodowania z tytułu OC, mają zwrócić podatek VAT którego nie doliczały do odszkodowania. Jak to jest naprawdę? W maju miałem wypadek nie z mojej winy i rzeczoznawca uznał szkodę całkowitą, wypłacono mi odszkodowanie, ale nigdzie nie jest napisane czy ta kwota była z VAT-em czy bez niego. Proszę o poradę czy zwrócić sie do nich o zwrot podatku?? Pozdrawiam.
Gość spedyt Opublikowano 20 Października 2007 Opublikowano 20 Października 2007 W FAQ jest artykuł o tym, jest podany wyrok SN. Nie dostałeś wyceny? http://www.a4-klub.pl/smf/index.php/topic,15893.0.html
KrzyHo Opublikowano 20 Października 2007 Autor Opublikowano 20 Października 2007 Dostałem wycenę, ale nie ma podanego czy to są kwoty z podatkiem czy bez. Jest kosztorys, podane są ceny części i uznanie szkody całkowitej oraz należna suma do wypłaty, ale nie ma ani słowa o podatku.
lukasz Opublikowano 22 Października 2007 Opublikowano 22 Października 2007 czasami tak ubezpieczalnie robia i tym samym ukrywaja nie naliczonego VATu,ale to nie jest reguła. podjedz do serwisu albo do lepszego zakladu blacharsko-lakierniczego, oni powinni ci powiedziec, czy ten kosztorys jest z VATem czy bez
Rekomendowane odpowiedzi