Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6/B7] Przednie wycieraczki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka,temat na czasie-zaczela sie zima i coraz częściej używamy wycieraczek. Co mi czasami przeszkadza, to po naciśnięciu spryskiwacza wycieraczki "machają" trzy razy co czasami jest zupełnie zbędne.Można cos z tym zrobić zeby wycieralo tyle razy ile JA chce? :myśli:

PS.Pod tematem "wycieraczki" wyrzuciło mi 35 stron :confused4: wiec może odgrzewam stary temat(forum rosnie :good:).

Opublikowano

Chyba nie ma innej opcji :thumbdown:

Opublikowano

bo używanie spryskiwacza jest po to aby szybę umyć a 3 krotne zbieranie jest po to aby oczyścić ją z płynu i brudu. Według mnie jest wszystko ok.

Nie unikniesz tego 3 krotnego ruchu wycieraczek.

Kurnia aby to tylko takie problemy były w samochodach :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

bo używanie spryskiwacza jest po to aby szybę umyć a 3 krotne zbieranie jest po to aby oczyścić ją z płynu i brudu. Według mnie jest wszystko ok.

A u mnie jeszcze po tych trzych machnieciach nastepuje pauza parosekundowa i robi jeszcze jedno Finalne machnięcie :kox:

Beznadziejne jest to zwlaszcza ostatnie machniecie. Tam juz nic nie ma do scierania po 3-ech pierwszych :kox:

Opublikowano

A u mnie jeszcze po tych trzych machnieciach nastepuje pauza parosekundowa i robi jeszcze jedno Finalne machnięcie :kox:

Beznadziejne jest to zwlaszcza ostatnie machniecie. Tam juz nic nie ma do scierania po 3-ech pierwszych :kox:

masz rację u mnie jest tak samo. czasami przydaje sie ale w 50% to jest zbędny ruch. :wink4:

Opublikowano

Chyba 2 razy a trzeci po kliku sekundach?

Opublikowano

prawda z tymi wycieraczkami trzeci raz nie potrzebny, ale niestety nie da sie tego zmienic :confused4:

Opublikowano

Podepnę się do tematu z trochę innym problemem.

Koledzy, może ktoś podpowie - jakiej długości powinny być pióra wycieraczek w A4 B5? U mnie coś chyba jest nie teges, bo prawą wycieraczkę muszę mieć dość wysoko na szybie (widać na zdjęciu mojego auta), żeby wycierała "do końca" - no wiecie, żeby u góry dochodziła do śladu lewej wycieraczki. Może są jakieś niewłaściwe czy co? :confused4:

Opublikowano

prawda z tymi wycieraczkami trzeci raz nie potrzebny, ale niestety nie da sie tego zmienic :confused4:

Da się. Jeśli w trakcie tych pierwszych machnięć dasz manetkę od wycieraczek w dół, to tego dodatkowego machnięcia nie będzie.

Opublikowano

Da się. Jeśli w trakcie tych pierwszych machnięć dasz manetkę od wycieraczek w dół, to tego dodatkowego machnięcia nie będzie.

Hoho celna uwaga wyprobuje jutro :)

[br]Dopisany: 28 Listopad 2010, 16:29_________________________________________________

Chyba 2 razy a trzeci po kliku sekundach?

Calkiem mozliwe, ze wlasnie tak jak piszesz :hi:

Opublikowano
  • Autor

A jak jest z ustawieniem pola gdzie "laduje"plyn od spryskiwacza? Igla i metoda prob i bledow?

PS. Dosypalo dzisiaj sniegu w Alpach, wiec jak kto moze w weekend, dechy i w gory! :good: Stety-niestety,taniej jak w moich pieknych Bieszczadach :blink:

Opublikowano

A jak jest z ustawieniem pola gdzie "laduje"plyn od spryskiwacza? Igla i metoda prob i bledow?

PS. Dosypalo dzisiaj sniegu w Alpach, wiec jak kto moze w weekend, dechy i w gory! :good: Stety-niestety,taniej jak w moich pieknych Bieszczadach :blink:

Niestety tak, co nie jest zbyl mile w ustawianiu. Trzeba miec cos bardzo cienkiego co zmiesci sie w dysze i jednoczesnie na tyle sztywne, ze da sie przestawic dysze. Dostęp tez nie jest bardzo komfortowy (przynajmniej w B6, w B7 pewnie tez) Czesto mialem poodbijane paluchy od pogiętej igły. Też musze zrobic małą przestawke :evil:

• 3 lata później...
Opublikowano

Odgrzewam temat :)

Czy da się w B6 wyłączyć dodatkowy przejazd wycieraczek po używaniu płynu do spryskiwaczy ? Chodzi mi o ten który jest po jakiś 2 sekundach od momentu jak wycieraczki zatrzymają się po używaniu spryskiwacza