Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Audik Solara Gwint Xen Spryski itp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wiem wiem trza reszte zrezac i wstawic białe diody jak na razie jest na zwykłych zarówkach zółtych :wink: wiec taki efekt .Ale nie zauwazyłeś ze wstawiałem tez FIS'a :kox:

Nie zwróciłem uwagi bo myślalem że miałes FISa :decayed: Ale to rozumiem wymieniłes zegary i z jednej tarczki narazie zdarłes tę farbę czerwoną ? Jesli mge coś polecić do do diod daj ich sporo na całej skali i takie malutkie smd bo te zwykłe strasznie się z nimi namęczyłem a i tak świeca bardzo punktowo i jak się przyjrzeć to widac ciemniejsze i jaśniejsze miejsca.

teraz bym robił na takich DIODA LED SMD5050 45gr/szt ZIMNA/CIEPŁA BIEL 3 szt (2832724095) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Pokaż jak to wyszło u Ciebie, może ciekawie to wyglądać :decayed:

Opublikowano
  • Autor

ja u siebie mam zarówki z oprawka wiec załoze na diodzie białe i tez bedzie git :wink:

Opublikowano

Jak włożysz diody w oprawkach w ori miejsca to będzie klops bo sam 2 razy przerabiałem. pablo15005 postaram sie zrobic foto i wrzucic ale nie dziś.

Opublikowano
  • Autor

a czemu bedzie klops?? mozesz rozszerzyć temat ??

Opublikowano

Bo będzie świeciło bardzo punktowo. Będa ciemne i jasne obszary na tarczy zegarów. Pozatym wskazówki będa słabo podświetlone. Ten przezroczysty plastik nie rozprowadzi światła z diody tak jak z żarówki.

Jak znajde zdjęcie to wstawie jak to wyglądało z samymi diodami w miejsce żarówek.

---------- Post dopisany at 16:45 ---------- Poprzedni post napisany at 16:38 ----------

Załadowałem takie diody jeszcze je troche zeszlifowałem żeby nie dawały tak ostrego światła

ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting

A efekt był taki

Później jeszcze raz dokładałem diody tzn więcej w nietypowych miejscach ale tez te zwykłe. Wysło lepiej ale to jeszcze do ideału toche brakuje :decayed: Jak będzie chwila to zrobie foto.

Opublikowano

Rezerwa Ci nie trybi albo wskaźnik paliwa. :)

I rób jak chłopaki mówią, lutuj diody Smd, i rozprowadź je równomiernie i wtedy będzie sztos. :) A jak chcesz w miejsce żarówek to wsadź czerowne żarówki bo inaczej będzie kicz

Opublikowano
Bo będzie świeciło bardzo punktowo. Będa ciemne i jasne obszary na tarczy zegarów. Pozatym wskazówki będa słabo podświetlone. Ten przezroczysty plastik nie rozprowadzi światła z diody tak jak z żarówki.

Jak znajde zdjęcie to wstawie jak to wyglądało z samymi diodami w miejsce żarówek.

---------- Post dopisany at 16:45 ---------- Poprzedni post napisany at 16:38 ----------

Załadowałem takie diody jeszcze je troche zeszlifowałem żeby nie dawały tak ostrego światła

A efekt był taki

Później jeszcze raz dokładałem diody tzn więcej w nietypowych miejscach ale tez te zwykłe. Wysło lepiej ale to jeszcze do ideału toche brakuje :decayed: Jak będzie chwila to zrobie foto.

u mnie swieci rowno

clipboard01ruw.jpg

Opublikowano

ok mrogal ale ty włożyłes tylko diody w miejsca ori żarówek czy dałes ich więcej? Bo cos kojarze że rozmawialismy że coś dokładałes?

Opublikowano
  • Autor

ja dzis tez załozyłem białe diody w miejsce zarówek i swieci nawet fajnie równo :naughty: w sklepie niestety zbrakło to złozyłem na czerwono by swieciło jak ori :wink: w przyszłym tyg jak przyjda zabiore sie za reszte tego majstrowania i mysle ze licznik juz ogarnę na cacy :decayed:

Opublikowano

Udało mi się zrobic zdjęcie jak obecnie wygląda u mnie

kolorem czerwonym sa diody ori miejscach a niebieskim te które zamontowałem dodatkowe oczywiście tam gdzie temp silnika i paliwo zapędziłem sie bo tam jest jedna dioda w ori miejscu

Opublikowano
ok mrogal ale ty włożyłes tylko diody w miejsca ori żarówek czy dałes ich więcej? Bo cos kojarze że rozmawialismy że coś dokładałes?
zmatowilem diody nic nie dokladalem, swiecilo w maire rowno mocno, tam gdzie przeswietlalo dalem folie przyciemniajaca do szyb i sie wyrownalo

---------- Post dopisany at 21:11 ---------- Poprzedni post napisany at 21:09 ----------

kolorem czerwonym sa diody ori miejscach a niebieskim te które zamontowałem dodatkowe oczywiście tam gdzie temp silnika i paliwo zapędziłem sie bo tam jest jedna dioda w ori miejscu

nie wiem czy to taki efekt foto ale widac gdzie jest za bardzo rozswietlone, ja tam dalem folijke do szyb, u mnie tak nie jebie po oczach

Opublikowano
zmatowilem diody nic nie dokladalem, swiecilo w maire rowno mocno, tam gdzie przeswietlalo dalem folie przyciemniajaca do szyb i sie wyrownalo

---------- Post dopisany at 21:11 ---------- Poprzedni post napisany at 21:09 ----------

nie wiem czy to taki efekt foto ale widac gdzie jest za bardzo rozswietlone, ja tam dalem folijke do szyb, u mnie tak nie jebie po oczach

Tzn do zdjęcia rozjaśniłem na max i stąd ten efekt. też w miejscach diod dałem folie żeby to troszkę przyciemnic i diody zmatowiłem. Jak zrobiłem tak jak TY (pamiętasz rozmawialiśmy kiedys na spocie o tym) to mimo wszystko były spore różnice. Może ty miałes inne diody. Szczerze powiedziawszy z ciekaości założyłbym w ori miejsca diody SMD co doradzałem Solarowi może efekt byłby lepszy bo bardziej szeroko świecą. Ale u siebie nie będe chyba już zmieniał bo sporo się o lutowałem :P No chyba że padną jakieś kontrolki i będe miał licznik na stole.

Opublikowano
  • Autor

Moze na niebiesko lub zielo o było by lepiej :decayed:

Opublikowano

niebiesko jak w VW a zielono jak ŚKODA ??:decayed:

Opublikowano

na róószooFFo :grin::grin:

Opublikowano
  • Autor

taaa bedzie wtedy zajebiaszczo :D

Opublikowano

Miales sie odezwac w tym tyg i lipa?

Opublikowano
:whistling:
Opublikowano

Czyżby tył zabrany przez Solara? :wink:

Opublikowano

Czyżby tył zabrany przez Solara? :wink:

solar zapracowany po uszy yebie po tych fabrykach od brzasku do nocy i nie ma czasu kiedy tej kasiowy wydawac, a dostawcy pougadywani :grin: